#TeknoYardım
Espresso makinesi ve öğütücü arayışındayım. Öğütücülü, tam otomatik espresso makinelerine baktım ama hepsinde espresso inceliğinde öğütmediği, kremalı espresso yapamadığı, filtre kahve gibi olduğu vs yorumları gördüm. Bu yüzden orta düzey bir manuel makine ve öğütücü arıyorum. Ancak 4 bin TL'ye kadar olan öğütücülerin hiçbirinde espresso hakkında iyi yorum görmüyorum. 3-4 bine kadar otomatik öğütücü ve 6 - 7 bine kadar espresso makinesi tavsiye edebilir misiniz?
Profesyonel talepler profesyonel bütçeler içerir hocam , o paralara taleplerinizi karşılayamazsınız
Profesyonel talebim yok, günde 1-2 bardak Espresso içiyorum. Mokapotla uğraşmak istemediğim için bir makine arayışındayım. Espresso yoğunluğunda, filtre kahve gibi olmayan kahve versin yeter.
Dolap & sahibinden'e uygun 2. El makineler düşüyor bazen oralara bi bakabilirsiniz. Grundig'in makinesini kullanıyorum fena değil iş görüyor.
Teşekkürler ama yiyecek içecek konusunda kesinlikle ikinci el almam.
@mannequin Kullandığım model bu fena değil. Ucuzlardan tavsiye ederim. Öğütücü içinse ucuza ne var bilmiyorum ben Comandante kullanıyorum ama fazla pahalı. 11-12k civarı sanırım.
https://www.amazon.com.tr/Grundig-Otomatik-Köpürtücülü-Espresso-Makinesi/dp/B0CL31B18K?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2H3HBJVSTRDE6&dib=eyJ2IjoiMSJ9.o8lPLANHq7Hu9UwhSKItKaGCIvNHuxW6Q2OaWRKR8FjYKEwn0EYxaLexfCTop2v3gU9bBTASsiBiPd5ob4wIKs0iJA_oHWpuyeGtfz9u8YWn5Tl-6NoyVI55PxMZ25629r8VfiCtNQmXo2ise4xVhrBXeZPDN03U759-cjmK_YXUVLzwWcwX6doxQl5DaZq2-saX5d7SIH_GQoZmcHxfKghOzo27_jAdRiPmywGezhGKZC0IQ1Z-x8XaZcU82FLTNpef-glXftexsMUEtzvNCfRNsJLbNYfEhfLdTvG1eCTHl92wQH7NtFw6UBFYczjDChv8qN3sFFdHmSSe9R0PH2B2Uj5YcJmKt7pIfNH1pfbWD3E-XQDcw3g3p5jE5iqxeMK0Vp95_W3cRiuphGwLeJmedhubNlgmKUVvfpZQz9kxpAwwC6UYr5bun0nr9m5F.W1RlAK2wVz3OizXG13BcyKF80-wlwPeqLY9JGAlVdTU&dib_tag=se&keywords=grundig+espresso&qid=1738079050&sprefix=grundig+espresso%2Caps%2C133&sr=8-1
@phoenixim teşekkürler ben de bu ürünü mantıklı buldum.
@mannequin 1 yılı geçti ben alalı bi problem yaşamadım henüz. Buharı falan bi tık "bence" olması gerektiği kadar yoğun değil fakat iş görüyor. Piyasadaki en uygun fiyat bandındaki cihaz sonuçta. Kaliteli bir öğütücüyle birleşince iş yapar bayağı. Öğütücüyü ayrı almanın avantajı ilerde daha üst makineye geçmek isterseniz bunu satıp öğütücüyle uğraşmadan yeni cihaz alabilirsniiz.
Öğütücü makineden daha önemli diye biliyorum. Eğer çok uğraşmak istemiyorsanız belki kapsüllü makinelere bakabilirsiniz. Ben de sizin gibiyim ama koyacak yerim yok makineleri.
Gerçek espresso istiyor adam ama siz kapsül diyorsunuz 🙂
@arandur Evet.
Kapsüllü makineler kahvenin kremasını güzel çıkartıyor. Biraz masraflı ama hem kolay hem lezzetli.
Makine bulunur ama o bütçeyle iyi bir otomatik öğütücü çıkmaz. Şöyle böyle öğüten makineler bulunabilir.
https://www.hepsiburada.com/karaca-coffee-art-1353-sut-kopurtuculu-20-bar-basincli-espresso-latte-cappuccino-americano-makinesi-p-HBCV000044VXBB
Bende şundan var öğütücü olarak, şöyle böyle iş görüyor. Ama gerçek espresso keyfi için daha iyisi gerekir. Hele ki bıçaklı öğütücülerden kesin olarak kaçınılması gerekiyor. Paslanmaz çelik konik öğütücü bu bağlamda aranmalıdır.
https://www.hepsiburada.com/wmf-stelio-kahve-ogutucu-p-HBV00000GG1LG
Bu öğütücüler hakkında bilginiz var mı? Aynı şekle ama farklı markaya sahip onlarca öğütücü var. Hepsinin içi, tuşları ve yapısı neredeyse aynı. Yorumlara bakınca işler daha da karışıyor.
Fakir EKM 6121, dün bir mağazada şu ürünü inceledim. Öğütücü kısmı, ayar kısmı vs oldukça kaliteli görünüyordu. Ama stokta olmadığı için alamadım. Mağazada 3400 tl idi İnternete 3800 civarında.
@mannequin bıçak yapısı çok önemlidir. Seramik düşük dayanım ve kaliteyi gösterir. Ucuz otomatik espresso makinelerinde seramik öğütücü kullanılıyor. Paslanmaz çelik daha iyidir. Espresso inceliğinde ne kadar başarılı olduğu artık makine başarısına bakıyor, orada teknik detayın ötesinde kullanıcı yorumlarına bakılabilir. Aynı şekle sahip makineler genelde aynı çıkabiliyor bu arada ama kefil olamam hiçbir cihaza. Belki bir tanesi imitasyon markadır.
@mannequin o cihazı bilmiyorum ama Türk kahvesi iddiası varsa espressoyu çok net öğütür 🙂
@arandur teşekkürler hocam bilgilendirme için. Bu fakir markanın öğütücüsü çeliktir. Sanırım bu tarz bir ürün alıp deneyeceğim.
@mannequin Bu @arandur önerdiğinin bir alt modeli 1101 olanı ben 1 senedir kullanıyorum. Kahvenin kreması harika oluyor. 1 cup expresso da abartmıyorum ama rahat 1 cm kreması oluyor. Ben tabi abartıp 2 cup olan ucu takıyorum içine onda mesela krema miktarı 2 parmağa yakın oluyor. Malzeme kalitesi hoş kötü değil ama süper de değil bunlar zaten etiket malı birtane firma üretiyor o kadar. Ama kötü değil. Tabi öyle şatafatlı italyan malı makineler gibi bi kalite pek beklememek lazım. Süt köpürtmesi de güzel, tabi şimdi bu ayrı bir dünya yağlı ve soğut sütte en iyi sonucu alıyorsunuz. Ama az yağlı veya normal oda sıcaklığındaki sütten iyi köpük ve süt kremasını almak zor. Öğütücü işin daha zor onu bilesin. Çünkü espresso kıvamında taneli öğüten markalar ve modeller kısıtlı. Ben manuelden sıkılıp şarjlı aldım ama onun da pil derdi vardı açtım 3 tane 18650 taktık vs de gene pek iyi değil. O yüzden mutlaka bu öğütücü işinde yorumlara bak derim. Filtre kahve yapacak adam için dert değil öğütüm işi ama espresso da aşırı fark eden bir detay.
Bu ihtiyacı taze öğütmeyle karşılayacak sistem 2 serisi Philips makineler olabilir. Taze öğütüm istemezseniz yarı otomatik (portafiltreli otomatik dozajlı) makine alabilirsiniz. Ama taze öğütüm olmadan da kahveden keyif almanız daha zor. Ben olsam tam otomatik alırdım.
Tam otomatik makinelerde öğütücü kısmı sorun çıkartabiliyormuş, Phillips'in 11 bin civarına tam otomatik ürünü var aslında ama öğütücüsü seramikmiş ve kırıldığı zaman bir makine fiyatı istiyorlarmış. O yüzden ikisi ayrı olsun istiyorum.
@mannequin aşağı yukarı 3 yıldır evde Philips var bizim, sıkıntı çıkacağını sanmıyorum kolay kolay. Çelik öğütücülü makine zaten yok gibi bir şey. Öğütücülü makinelerin tamamı seramik yani. Konchero gibi 5 bin lira civarına elektrikli ve çelik bıçaklı değirmenler var ama espressoda tutarlı sonuç vermezler. Ama manuel olsun, dozu değiştireyim ve uğraşayım derseniz bütçeyi arttırmak lazım 🙂
@sahin çelik öğütücülü makineler var ama çok daha pahalı satıyorlar.
@arandur zaten makineler zaten %99 çelik bıçaklı ama pahalılar. 🙂 daha doğrusu değirmenler pahalı değil biz fakiriz. Şöyle Avrupada olsak da aynı paralara La Marzocco, Mahlkonig falan önersek 🙂
@sahin %99 çelik bıçaklı değil hocam, iş bilmezlerin makinesi olan Philips ürünleri seramik. Benim evde de dandik tam otomatik makine var, o da seramik. Pahalı olanlar hariç seramik koyup geçiyorlar.
@arandur grundig veya arçelik alacaktım, hiçbir mağazada yoktu. Sadece teşhir ürünlerini satıyorlar. Ben de gidip karacanın modelini aldım. Karacanın öğütücülü modeli de var, içine baktım, öğütücüsü metal. Ama düzgün öğütüp öğütmeyeceğinden emin olamadım o yüzden düz modeli alıp geçtim.
@arandur %99 çelik sadece değirmenler için geçerli. Otomatiklerde çelik bıçağı olanlar zaten değirmen + makine parası.
Naçizane tavsiyem o bütçeler ile bu manuel espresso işlerine girmeyin.
Hangi bütçeler ile girelim?
@mannequin 60k-70k
@seyhansayit Oldu tamam.