Güncelleme: Aradan biraz zaman geçti. Aynı bilgilerle tekrar üyelik açtım. Yeni kimlik kartını yükledim onay için. Bu sefer kabul etmişler. Fakat gel gelelim bi gece uğraştım güzelce temiz kurulum yapmıştım DO'ya. Neyse artık, duruma göre bakacağız 🙂
DigitalOcean pahalı geldiği için alternatif arayışına girmiştim. Buradan da birkaç kişinin tavsiyesi ile Hetzner'e geçmeye karar verdim. Neyse, dün girip üye oldum ve kimlik onayı için ehliyetimi yükledim. 10 dk sonra üyeliğimin kabul edilmeyip, devre dışı bırakıldığına dair bir mail aldım. Mailde hiçbir gerekçe yazmıyor. Tüm bilgilerimi açık açık girmiştim halbuki. Desteğe mail attım ama kim bilir kaç gün sonra dönecekler. Bu durumu daha önce yaşayan oldu mu? Ne yapmak lazım? #Hetzner #DigitalOcean
Gelen mailin içeriği;
"After reviewing your updated customer information, we have decided to deactivate your account because of some concerns we have regarding this information. Therefore, we have cancelled all your existing products and orders with us."
Kredi kartı kendi üstünüze mi kayıtlı?
Evet ama VISA sanal kartımı vermiştim. Onunla alakalı olabilir mi?
@tozluraflar bence de. Geriye tek bir ihtimal kalıyor. Türk vatandaşlarına hizmet açmadan önce on kere düşünüyorlar. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Şu maile cevap verseler en azından.
Bir suc islenirse kimi evden aldiracaklarini bilmek istiyorlardir belki?
Valla bilemiyorum. İstediler pasaport, ehliyet vs. birşey yükleyin diye, bende yükledim. Zaten güvenilir bir firma.
Aruba.
Ona baktım şimdi. Kampanyalı fiyat iyi, €3.50+VAT şeklinde fakat yılbaşından sonra €6.50+VAT. Aynı donanımı Hetzner €2.49'a veriyor. Bilemedim şimdi. Sabit fiyatlı bir yere koyuyum, ileride uğraşmayım diyorum. Siz kullanıyor musunuz Aruba'yı memnun musunuz?
@hamdi ÖNceden 1€ idi. O zamandan kalma hesabım var giriş paketini 1€'ya veriyor. Hatta önceden 2€'da kupon kodu veriyordu. Ben kullanıyorum ama fazla gereksinim duyan bir uygulama çalıştırmıyorum. Teamtalk (teamspeak benzeri) serverş, open vpn, torrent.
@ucustakipilot WordPress kuracağım ben. Günlük 500-1500 arası tekil ziyaretçi geliyor.
Ben de hem ehliyetle hem de pasaportla olmak üzere iki kere başvurmuştum ama aynı şekilde açıklama yapılmadan kabul edilmedi mesajı gelmişti.
Anlaşılan Türkiye ve Orta Doğulu abonelere bir garezleri var. Başka bir anlamı yok.
@hamdi Garez olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ticari işletme burası, adam parasına bakar. Bir sebebi vardır bu yerlerden üye almamalarının. Muhtemelen sütten ağızları yandı şimdi yoğurdu üfleyerek yiyorlar.
Bilmem. Yeni ehliyet yani birde. Driver License felan yazıyor, ondan onu yükledim 🙂
@afmha evet, bir sürü şikayet var. Ama kullanan nasıl kullanıyor. Bizzat TS'de ve dışarıda kullanan arkadaşlar var. En azından onlar nasıl onaylattıklarını söylerlerse belki bir çıkarım yapabiliriz.
Hocam WordPress.com baktım da detaylar yazmıyor ki. Herhangi bir kaynak limiti yok mu orda? Aylık 13 lira diyor mesela. Bu arada aylık 15-30 bin arasında ziyaretçim oluyor. Benim niyetim bir iki site daha eklemek yanına. O nedenle sunucuda ısrar ediyorum. DO 1GB droplete WP multisite ile ikinci bir site ekledim, sürekli çöktü 😀 Aylık 13 liraya kurtaracaksam ama WordPress.com a geçerim eğer veritabanı vs taşıma imkanı olacaksa.
Ayrıca plugin yükleme imkanı da vermiyorlar. Sıfırdan başlasam mantıklıda şimdi senelerdir ayakta olan siteyi veritabanını taşımadan dışa aktararak taşımak baya sıkıntılı iş. En azından benim için.
Maalesef mimli ülkelerdeniz, daha önce çok sayıda fraud ve abuse aldıkları ülkelerde epey sıkı denetim ile üye alıyorlar. Eski hesaplarda sorun yoktur ama yeni kullanıcılarda demek ki olay iyice artmış.
@afmha hocam o yöntem düzgün çalışmıyor ki. Benim sitenin üzerinden kaç WordPress güncellemesi geçti. Bir sefer o şekilde yaptım, yazıların çoğuna teker teker girip manuel düzenleme yapmam gerekti. Ek olarak kullandığım eklentiler felan var. WordPress.com eklenti desteği sunmuyor 🙁
@afmha hocam zaten sorun fotoğraflardaydı. Manuel olarak teker teker yeniden yüklemek zorunda kalmıştım. Benim yazılarım hep görsel içerikli. Mutlaka hiç olmasa 2-3 görsel oluyor.
Hetzner işini çözsek hiç fena olmayacaktı. Bakalım bir umut belki maile dönerler. Ben Digitalocean'da 1GB RAM ile sorun olmasını da anlamıyorum. Tavsiye ettiğiniz gibi Nginx kurup deneyim olmazsa. Hatta Ubuntu yerine CentOS kurmak mantıklı mı?
@turker haklısın hocam. Geçenlerde baya kurcaladım. Hatta Hamdi abi bile tüyolar vermişti ama bir türlü adam edemedim 😀 İkinci siteyi kurunca veritabanı hatası alıyorum her gün.
@turker tek denemediğim Nginx kullanmak kaldı. Sistemci değilim. Apache'ye alışkın olduğumdan girmemiştim ama biraz kurcalayacağım bakalım. Dediğiniz gibi kaynak tüketimi azalırsa iş yapar gibi.
@turker akşamdan beri uğraşıyorum. Sanırım sağ salim Nginx'e taşıyıp, ayağa kaldırdım siteyi. İnşallah önbellek felan yanıltmıyordur 😀 Bellek kullanımı DO panelinde Apache'nin nerdeyse yarısı kadar görünüyor ama bakalım. Umarım başarılı olmuştur. İlham verdiğiniz için teşekkürler.
@hamdi
ben biraz sabredin Hetznerde hesap açın derim.
benim şu anda hetzner üzerinde 3 farklı paketim var.
oldukça stabil bir firma. (ben zamaninda açarken bu tür sorunlar yaşamadım)
web server olarak debian+nginx iyi bir ikilidir.
hatta uğraşırım derseniz nginx yerine nginx'in pagespeed eklentisi iile derlenmiş halini öneririm.
@redfox nasıl açacağım ki? Bi sefer kapandı. Onu açmazlarsa yeni hesap açmak istesem bile kolaylıkla anlaşılır. Varsa bir tavsiyeniz buyrun.
Valla hiç hatırlamıyorum ama direk yükledim galiba sinirlenip. Zaten sunucuda tutmuyorlar, siliyorlarmış. Bu arada hala DO'dan taşıyamadım sunucuyu, elim değmedi. Bu gidişle tekrar kapanacak hesap 😀
@outrun valla benimde biteli 1-2 hafta oldu. Bu ay ödeyeceğim mecburen 😀
@redfox hocam Hetzner'e taşıdım siteyi ama domain konusunda takıldım kaldım. Hetzner nameserverlarını bile bulamadım. Nereye yönlendireceğim domainleri? Ek olarak Digitalocean'da domainleri girip, A ve MX kaydı oluşturabiliyorduk. Bunu Hetzner'de nasıl yapacağız?
hetzner arayüz konusunda DO'ın verdiği konforu vermez.
bir şeyleri ilk seferinde arayip bulmak zaman alir 🙁
ama oturdumu saat gibi çalışır.
benim farklı firmalarda paketlerim var, kafam karışmasın diye tüm domainlerin yönetimini "farklı" bir firmadaki panel üzerinden yürütüyorum. Bu sebeple hetznerde bu işlemi hiç yapmadım.
hızlı bir arama sonucu şu sayfayı buldum.
https://wiki.hetzner.de/index.php/DNS_Robot/en
(Hetznerde bazı help dökümanları da eski kalabiliyor. Hala güncel-işe yararmıdır emin değilim)
@redfox hallettim hocam, teşekkürler 🙂 Hakikaten çağ dışı bir arayüzü var. Hetzner Robot'a girip, DNS entry eklemek gerekiyormuş. Yaptım çalıştı fakat daha kolay halletmek için Cloudflare'e geçtim. Dezavantajı olur mu bilmiyorum ama şimdilik böyle devam 🙂