Yönetim yoruma kapalı reklamlı içerik paylaşabiliyor ama TS ahalisi herhangi bir paylaşımını gelebilecek provokatif yorumlara kapatamıyor. Bakın beyler bunun adına FAŞİZM denir.
Sonradan ekleme:
Mevzu açıklığa kavuştu. Huawei reklamı Teknoseyir hesabından paylaşılmış ve reklam olduğu açık şekilde belirtilmemiş. Haliyle ben Teknoseyir bir içerik hazırlayıp paylaşmış buna neden yorum yapamıyorum, Teknoseyir neden yoruma kapalı içerik paylaşıyor diye sorduğumda. Gamsız o içeriği kendilerinin hazırlamadığını ve tamamen reklam içerik olduğunu söyledi. Keşke başından bu reklamdır ve tüm yorum ve beğenilere kapalıdır şeklinde paylaşılsaydı da insanların kafası karışmasaydı. Sözün özü aslında yorum yapmaya kapalı bir Teknoseyir içeriği henüz yok, yoruma kapalı ama beğeni ve paylaşıma açık Teknoseyir hesabından paylaşılan reklam var 😀 Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.
"Adım TeknoSeyir, mekanın sahibiyim."
Sende kendi siteni aç , sende paylaş orada?
"Ay sonunda faturayı kim ödüyorsa patron odur"
-LP-
Aynı bunun gibi bir ileti yazıp, reklam sahibi firma hakkında düşündüklerinizi belirtebilirsiniz. Sonuçta buna bir engel yok. Ama o iletiyi bir banner, reklam videosu gibi düşünmek lazım.
Teknoseyir özel bir kuruluş, bu site o kuruluşun ürünü/hizmeti. Size uymuyorsa kullanmak zorunda değilsiniz, bu özel kuruluşun size karşı demokratik olmak gibi bir yükümlülüğü yok. Faşizm kelimesinin içini boşaltmayın lütfen. Böyle olur olmaz kullanınca anlamını yitiriyor, gerçekten kullanmak gereken yerlerde olması gereken etkiyi yapmıyor.
Düşüncenin kısıtlanmasından daha büyük bir faşizm mi var ya hu 😀 Adam sana bir şey dayatıyor ve bunun hakkında yorum yapamazsın, sadece beğenebilirsin diyor sen de sırf özel kuruluş olduğu için tamam diyorsun. Güzel kafa gerçekten. Mesela benim param olsa ve Teknoseyir'i satın alsam sırf sana gıcıklığına senin bu sitede yorum yapma hakkını elinden alsam sesin çıkmayacaktır. Çünkü ben patronum demokratik olmam gerekmiyor istediğimi yaparım. Nasıl fikir?
@windows-xp iyi o zaman migrosa gir ve içerde arabada limon sat izin vermezlerse faşistsiniz dersin..... Yorumlara belli kısıtlamalar belli konularda getirilmesi gereklidir, çünkü tartışmayı bilmiyoruz. Kaldıki burada yorum denilmiyor ben de kendi reklamımı yapsam ne olur deniyorki hiçbir kuruluş buna izin vermez.
@hanifiozgul Ben nerede reklam yapayım dedim yahu 😀 Ben herhangi bir konuda bir şey paylaşacağım örneğin İphone x incelemesi ve bu paylaşıma yorum gelmesin istiyorum. Siz olayı yanlış anlamışsınız ben reklam yapayım kimse de kötü yorum yapmasın demedim.
@windows-xp Size cevap yazmakla hata etmişim, yanlış yerdeyim şu an. Ama mesajlarımı da silmeyeceğim. İsterseniz siz silin tabi, buna hakkınız var, sitede bu özellik sağlanmış ve ben gelip şikayet etmem.
@tedthearchitect Sana gelince umarım "ÖZEL" bir kuruluş tarafından en yakın zamanda ayrımcılığa maruz kalırsın ve oranın boyunduruğundan anında kurtulursun 😀 Mesela belli mi olur bir satıcı sırf teninin renginden dolayı sana ürün satmak istemeyebilir 😀
@emrah-ozturk Benim de size cevap vermem yanlışmış. Boyunduruk altında olmaya alışan insanlarla fikir tartışması yapmak imkansız. Görüldüğü üzere de fikir tartışması yapmaktan oldukça uzaksınız. Ben faşizmden dem vururken sizin yorumunuzu silecek değilim komik olmayın 😀 Hakaret, küfür olursa değerlendirmeye alırız elbet.
@windows-xp Örnek vermek istemiştim.Ayrıca bir sosyal sitede paylaşım yapıp yoruma kapatayım diye düşünmekte eteresan geldi bana. Eğer reklam yapmak veya site sahibi olarak duyuruda bulunmuyorsanız....
Nasıl bir faşizmse sizin böyle saçma sapan konuşmanıza izin veriliyor.
O saçma sapan salvosu da geldiğine göre güzel ilerliyoruz 😀 Tv ekranlarından aşina olduğum insanlar canlanmaya başladı gözümün önünde şimdi. Peki saçma sapan olmayan açıklamayı siz getirin. Neden reklam içeriğine yorum yapılamıyor veya neden diğer üyeler de yoruma kapalı paylaşım yapamıyor?
Reklam içeriğinde yorum yapılmıyor. Çünkü reklam. Derdi gözükmek. Ücreti karşılığında yapılıyor. Reklamın içeriği ile ilgili siz konu açabilirsiniz. Korkmayın silinmez. Üyeler yoruma kapalı içerik paylaşamıyor ancak atılan her mesajı silme yetkileri var. Atılan mesajın yoruma da kapatılabildiği sosyal ağ örnekleri varsa inceleriz uygularız belki de ileride.
@gamsizm Yalnız o reklam içeriğinin altında beğen, paylaş butonları duruyor. Yani sadece görünmesi gereken bir şey değil. Beğenilsin, paylaşılsın ama olası kötü yorumların önüne geçmek için de yoruma kapalı olsun algısı uyanıyor bende 😀 Neyse ben bu vesileyle sitenin durumunu da görmüş oldum. Hiç iç açıcı değilmiş, sokaktan bir farkı var sanarken aksiyle karşılaştık. Bakın insan gibi de konuşulabiliyormuş. Ona buna saçma sapan konuşuyor derken karşınızda kim olabileceğini iki kez düşünün derim. Genelin durumunu gördük seviye yerlerde ama sitenizde kalite sahibi insanlar da var 😀
@windows-xp Neden? Yorumunuzu saçma bulmam da benim ifade özgürlüğüm 🙂 Sadece sizin işinize gelince mi özgürlük yoksa?
@gamsizm Evet sizin özgürlüğünüz. Ama ifade biçimi kişinin kalitesi hakkında iyi fikir verir. Ben çıkıp siz saçma sapan konuşuyorsunuz demezdim. Ne de olsa buranın "patronu" sizsiniz ya hani 😀 Dedirtmezdiniz.
@parayihackleyenadam Sürümü eski 😀
@windows-xp O da tamam ama o zaman bizi faşistlikle suçlayıp yumuşak bir cevap beklemek de sizin hatanız 🙂
@gamsizm "Bakın beyler bunun adına FAŞİZM denir." Durumu ortaya koyan bir tanımlama yapılmış itham yok lütfen 😀 Size faşist demezdim ama bu uygulama faşizm kokuyordu 😀 Neyse benim açımdan problem çözüldü. Reklamı siz hazırlamamışsınız.
@gamsizm Reklamı beğenebiliyoruz ama beğenmediğimiz belirten yorum atamıyoruz. bu da ayrı bir çelişkidir ? Ayrıca reklam olduğunu belirten bir ibare olmaması direk imleci yorum yap butonuna götürüyor.
@extreme Heh ya sonunda bir tane insan evladı çıktı 😀 Yanımda olsan sarılırdım vallahi dostum. Paylaşımın teknoseyir hesabından yapılması sorun. Keşke Huawei hesabı açılıp ondan yapılmış olsaydı daha şık olurdu. Böyle olunca TS incelemesi gibi duruyor.
@windows-xp Ya Huawei diye bir hesap yada Kullanıcı yerinde Sponsorlu yazmalı. Ben hiç bir sosyal ağda, sosyal ağın kendisinin reklam paylaştığını görmedim.
Bir de sosyal ağlarda verilen reklamlarda yorumlar kapatılmaz ki firma geri dönüşleri analiz etme şansı elde etsin, kendini geliştirsin. yoruma kapalı olmasının nasıl bir açıklaması var bilmiyorum. ancak bunun firmaya yararı olduğunu düşünmüyorum.
@extreme Tam olarak şu yorumda bahsettiğimi söylüyorsun. Ortada bir sıkıntı olduğu sanırım gerçek, düzeltilirse ne mutlu bana. Bir sıkıntıyı gündeme getirdim çok tepki geldi ama olsun 😀 https://teknoseyir.com/durum/801346#comment-3022327
@johnsmith Bir tane daha arkadaş geldi benim gibi düşünen. Harfi harfine katılıyorum bu yoruma. Paylaşımın TS adı altında yapılması haksız reklamdır bana göre.
@johnsmith Ben o paylaşımı ilk gördüğümde inceleme sandım. sıkıntı da burda başlıyor.
Ev sahibi ben o evdeyken donla geziyor mu? Biraz mantıklı soru sorun kardeşim o kafanı biraz düşünmek için kullan. Ben donla gezeyim demiyorum ben bunu yapamıyorsam onlar neden yapıyor diyorum. Onlar yapabiliyorsa bizim yapmamızın önündeki engel ne diyorum. Bu kadar cehaleti gerçekten aklım almıyor. Şu durumu normal karşılıyorsanız sıkıntı büyük demektir.
@xpow3r Senin ev sahipliği anlayışın çok çarpıkmış kardeşim kusura bakma 😀 Ben misafir olduğum evde donla dolaşılmasını senin gibi normal karşılayamam ahlak anlayışım buna müsade etmez.
Daha önceden söylendi bu durum, paylaşımları yoruma kapama mevzusu ama cevap vermeye bile tenezzül edilmedi. Mesele incik boncuk satmaya gelince mekanın sahibinin yüzünde güller açıyor ama ben istediğimi yaparım diyemiyor neden? Yarın öbür gün plus üyelik gelse ne olacak yine böyle ben buranın sahibiyim istediğimi yaparım diyebilecekler mi? Var mı öyle yürek?
"TS ahalisi herhangi bir paylaşımını gelebilecek provokatif yorumlara kapatamıyor."
Gelen yorumlardan beğenmedikleriniz olursa silebiliyorsunuz. Ayrıca üyeyi engelleme şansınız da var.
Şimdi yoruma kapatma özelliği olsaydı, siz "faşist" diye yazacaktınız ve karşı tarafa savunma hakkı vermeyecektiniz. Bu iyi bir şey mi peki?
Bu sitede biraz uzun süre takılmış olanlar bilir ki bir paylaşımın altına gelip abuk subuk mevzular açarak kavga çıkaran çok oluyor, adam evrim ile ilgili video paylaşmış kavga kıyamet olan gönderiyi yapana oluyor ve sonunda o paylaşım siliniyor. Hadi diyelim bu gereksiz peki neden TS yoruma kapalı paylaşım yapıyor bıraksın biz de ona iyi kötü yorumumuzu yapalım. Hakaret, küfür olursa zaten gerekeni yaparlar. Ben şu olsun bu olsun demiyorum. Bir taraf bir şeyi yapıyor diğer taraf yapamıyor ortada bir tezat yok mu burada? Madem yoruma kapatılmayı hak eden şeyler varsa biz de kapatalım veya her şey yoruma açık olması gerekirse onların yaptığı reklam içeriğe de yorum yapalım. İnsanlar niye bu kadar heyecanlandı anlamıyorum halbuki mevzu çok basit 😀
@windows-xp İşte anlamadığınız şey o. TS'deki her incelemeyi TS paylaşır ve siz de yorum yapabilirsiniz. Ama reklam TS içeriği değil. Reklam sahibine ait. TS kullanıcısı paylaşıyor ki herkes görsün. O yoruma kapalı.
@gamsizm Bence bunu baştan söyleseniz sorun bu kadar büyümezdi. Teknoseyir hesabından paylaşılan bir içeriği doğal olarak siz hazırladınız, siz paylaşıyorsunuz diye düşünür insan. Herhangi bir reklam gibi değil bu doğrudan Huawei paylaşmıştan çok siz ön plandasınız. Bence gelecek sefere başka türlü paylaşın 😀
@windows-xp O da olabilir de çok nadir yapılan bir şey zaten o yüzden yeni bir sistem düşünmedik. Zaten 2018'de hedef bu reklamların hepsinden kurtulmak.
@aydinkaanonder İyi de banner dediğiniz reklamı ad block gibi yöntemlerle engelleyebilirsiniz ama bu farklı. Sanki teknoseyir ürünü incelemiş bir yazı hazırlamış ve paylaşılmış gibi duruyor. Halbuki Huawei adı altında reklam olarak paylaşılsa daha doğru olurdu herkes reklam olduğunu ve içeriği kimin hazırladığını bilirdi. Ben reklam yapılmasından rahatsız değilim ki konuyu çarpıtmayalım 😀 Ben teknoseyirin paylaştığı bir içeriğin yoruma kapalı olmasına takıldım. Ama mevzu reklamın teknoseyir adı altında paylaşılması olduğundan karışıklık çıktı. Düşüncemde ısrarlıyım eğer reklam içerik olacaksa başka bir hesaptan reklam olduğu bariz şekilde paylaşılsa ve yoruma kapalı olsa hiçbir sorun kalmazdı.
@gamsizm abi zorlama anlamaz...
Üyeler paylaşımlarını yoruma kapatabilselerdi tüm akışta gereksiz, yoruma kapalı ve belki de en kötüsü birbiri arasında tartışma içeren paylaşımlar oluşmaya başlar. İnceleme yazıp onu yoruma kapatma örneğiniz gerçekten saçma. Provokatif yorumlardan kaçınmak istiyorsanız paylaşımınızda uyarı bulundurmalı ya da içeriği provokatif yorumlar gelmeyecek şekilde düzenlemeniz gerekebilir. O da olmuyorsa engelleme ve yorum silme özelliği var.
Faşizm nedir? Önce bir sözlüğe baksana. Her şeyi ucuzlattınız. (Asıl soru: Teknoseyir söz konusu içereklerin reklam olduğunu neden belirtmiyor.)
adamlar sana soracaktı zaten sitelerinde ne paylaşacaklarını. ık mık diye diye kapanma aşamasına geldiler, bırakın da reklamla bilmem neyle kendilerini toparlasınlar yahu! bu adamlardan yıllardır bedavaya teknoloji videosu izliyor, bilgi alıyorsunuz. bi parça saygı duymayı deneyin.
Böyle cahilce yorumları bekliyordum bunu paylaşırken ama bu kadarı fazla gerçekten. Reklam almalarına kimse bir şey demedi ama reklamın adabı vardır. O reklamın ayan beyan görünmesi, reklam olduğunun ilk bakışta fark edilmesi gerekir. Kendinizi bedava bir şey alıyorsunuz diye de kandırmayın boşuna, kimse kimseye bedava bir şey vermiyor bu devirde. Bir ay para kazanamasınlar bak bakalım bedava video izliyor musun izleyemiyor musun 😀 Saygı duymak öyle eğrisi doğrusu her şeyi kabul etmekle olmuyor. Saygı duymak zeka işidir, kafası çalışmayan insan ne kadar saygı duyuyorum dese boştur. Emin ol senden daha saygılıyımdır ve bu siteye ve imajına senden daha çok önem veriyorum. Bir şeyi seviyoruz diye hatalarını görmezden gelecek değiliz.
Reklam ise Huawei kullanıcı isimli, yorumlara kapalı olarak herkesin göreceği şekilde paylaşım yapılması daha iyi olurdu. Sonuçta reklam olduğu için altında olumsuz yorum içermemesi gerekir. Ama Teknoseyir ismi kullanılıyorsa yorum yapma hakkımız olmalı veya reklam olduğu açıkça belirtilmeli çünkü sosyal harici insanlar, kolaylıkla içeriğin Teknoseyir' in kendi incelemesi sanıp yanılabilir ki bu da beni Teknoseyir'in iyi niyetini ve samimiyetini sorgulatır.
Benim açımdan sorun yok ama birçok kullanıcı olaya bu şekilde bakıp Ts'ye olan güvenleri sarsılabilir