Merhaba, 3Ds Max üzerinden mimari modelleme ve render için kullanacağım bir sistem topladım. Sizlerinde görüşlerini almak isterim.

Merhaba, 3Ds Max üzerinden mimari modelleme ve render için kullanacağım bir sistem topladım. Sizlerinde görüşlerini almak isterim.

Son bir saat içinde 253 ziyaretçi, 102 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Render işlemleri için kullanılacak kartlar farklıdır, oyun oynamak için kullanılan ekran kartları farklıdır. Republic of Gamers ekran kartı tercih etmişsin. Bildiğim kadarıyla 3ds renderları için cuda çekirdek sayısı önemli ve bu da quad kartlarda var. Biraz araştır istersen.
İlginiz için teşekkür ederim. GTX970'de Cuda var sanırım. Quadro ekran kartlarına bütçem yetmediği için bu kartı seçtim. AMD ekran kartları daha uyguna geliyor fakat öneren olmadığı için denemeye cesaret edemiyorum. Sizin önereceğiniz kart var mı acaba bu fiyatlarda?
Valla ben pek takip etmediğim için yanlış yönlendirmek istemem. Donanımhaberin forumuna bir sor zamanın varsa.
Bende R9 390 var, ama pek tavsiye etmem... Yani kartta problem çıkmıyor ama yazılımsal olarak Nvidia Amd 'nin çok ilerisinde maalesef 🙁
Sanki Nvidia Quadro serisi kart kullansan daha iyi olacak.Bide işlemci hızını aşırtmayacaksan k serisi işlemi ve Z serisi ana kart alıp masrafa girme.
Windows lisansını kinguin'den alarak ciddi bir tasarruf sağlayabilirsin. http://www.kinguin.net/category/15019/windows/
aradan win8.1'i çıkarıp kinguin gibi bir siteden direk 60-70tl'ye win10 alabilirsiniz.
kinguin'den alınan oem key direk ürün anahtarı gir diye etkinleştirilebiliyor mu win 10'da ?
win10 iso dosyası ile temiz kurulum yaparak direk aldığınız key'i kullanabilirsiniz. Aldığınız key'i de microsoft üzerinden onaylatabilirsiniz.
Hangi renderer'ı kullanacağınıza göre işler değişir. Kimi renderer sadece CPU ile çalışır kimisi GPU. Uzun zamandır render işleriyle uğraşmıyorum ancak kısaca örnek vermek gerekirse; max'le standart olarak gelen mental ray CPU kullanır, iray GPU. Piyasadaki diğer renderer'lar da aynı şekilde, CPU tabanlı olanlar var GPU tabanlı olanlar var. Son dönemin yıldızı parlayanlarından Octane render GPU tabanlı, Arnold CPU tabanlı.
Bu arada Octane'ın GPU testi var, indirip test edilebilir:
https://render.otoy.com/octanebench/
i7 3770, 16GB RAM ve Asus 970GTX ile 81.5 puan aldım.
Dolayısıyla CPU tabanlı bir renderer kullanacaksanız çok üst düzey ekran kartının bir anlamı kalmıyor. Ama dikkatimi çeken şey şu oldu, madem render ile uğraşacaksınız, RAM'den kısmayın. Ne derece ağır sahneler yapmayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama çok ciddi işler yapmayacaksanız Quadro gereğinden fazla bir yatırım olabilir. Quadro gibi kartlara gitmeden önce TitanX'e yakın sonuç veren 980ti'ı değerlendirmek daha akılcı olacaktır.
Etiket ne için hocam ? @achfighter
Kasanın yanında verilen Corsair VS650 güç kaynağı ile bu sistem de Titan X çalıştırmakta dahi sorun çıkmayacaktır, gereksiz yere ayrı bir güç kaynağı daha alınması boşuna yapılmış bir harcama olur.
Tesekkurler etiket için 🙂 blender i video editor olarak kullanıyorum ne yazık ki. Fakat render da zaten 3ds için olacak galiba. Yazılıma bağlı GPU kullanıp kullanmamak sonuçta. 3ds ci birileri daha yardımcı olabilir.
bu modellemede önemli olan ekran kartı değilmiydi ya? Bilmediğimden soruyorum. Eğer öyleyse i7 yeride i5 alıp windowsu da kinguinden alıp gtx980 yada alternatifi bir kart alınabilir gibi sanki.
öyle. fakat gpu destekli render da mümkün olabiliyor.
Zaman geçtikce güç kaynağının verebildiği W azalıyor. Her sene minimu 30w düşmüş gibi düşünüp almak lazım. DAndik psu olsa 50w derdim.
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim tek tek ilginiz için. 3Ds Max V-Ray ile render alıyorum. Mimari modelleme ve render dışında illustrator, photoshop grafik işlerim oluyor. Sistemi toplarken işlemci ve anakarttan kısmadan ileride ram takviyesi ve ekran kartı değişimi yapabiliyim diye öneri alarak topladım. İşyerinde Quadro ekran kartı var ve hiç memnun değilim. Modelleme esnasında sürekli yırtılmalar yapıyor görüntüde. Arkadaşımda da aynı sorun var. O yüzden hem maddi hem de bu sorunlar yaşadığımdan 970 seçtim. Windows'u Kinguin'den almak çok daha mantıklıymış onu düşebilirim. @cemkoc @tirido @ozmo
ben size kendi kişisel tavsiyemi önereyim. ben inşaat mühendisiyim. ancak bende teknik ofis tecrübe edindim. öncelikle ssd konusunda bütçenizi arttırın. gtx960 büyük çaplı renderlarda iş görüyor. bütçenizi tam anlamıyla bilmeden kendi kullandığım sistem üzerinden gidiyorum. 500gblık kingston ssd, i7 6600k işlemci, 32gb ddr3 ram , ekran kartım ise 960 ve 970 , arada uçurum yok emin olun. ram takviyesi size çok daha belirgin geri dönüş yapıyor. ekran kartını da alırken yüksek bellekli alırsanız daha çok faydasını görürsünüz.
bu arada quadro kaç serisinde çalışıyorsunuz ? yırtılmanın sebebiyle ilgili bazı düşüncelerim varda
render için hangi algoritma paketini kullanıyorsunuz. vray kullandığınızı varsayarsak gpu modelleme için biraz yabancı forumları karıştırın derim. benim bildiğim kadarıyla nvidia quadro gpular çok daha performanslı çalışıyordu ama bahsettiğim dönem bundan 3 4 yıl öncesiydi. quadro gpu ile belki oyun oynayamazsınız ama render süreniz farkedilir derecede düşebilir. yabancı forumlarda ve youtube'da araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Çok teşekkürler ilginiz için. 960 Alırsam baya bi tasarruf etmiş oluyorum aslında. Ofisteki quadro k2000 ve k4000 olan bilgisayarlar var k4000 binde az çok olsada k2000 de çalışır gibi değil. Güncelleme yaptık falan değişmedi. Dizüstü bilgisayarımda AMD Radeon onda mesela büyük proje pek çalışmasamda çok çok az yırtılmalar oluyor. @steelfiist
k5200 ile gtx 960 kafa kafaya render performansı gösteriyor. bilginize. 🙂 gtx 960 ile bu sorunları aşacağınızı düşünüyorum. tecrübeyle sabit. 🙂
@steelfiist peki hocam 960 ile 970 arası performans farkı 500-600 tl fark vermeye değer mi? 4 GB GTX 960 varmış birde oda olabilir aslında 970 yerine 438 tl daha ucuz.
kesinlikle 500lira 970 e vereceğiniz parayı 16 gb ram daha alırsanız katlarsınız bile. emin olun ram ve gpu belleği çok değerli. 4gb lık model sizi çok mutlu eder.
Önemli olan bellekse şunu niye aldırtmıyoruz? Cuda dan dolayı mı?
http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-390-nitro-tri-x-oc-8gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti-22039.html
Bide bende 2gb gtx960 var 3d modelleme öğrenmede işimi görür sanıyorum?
@huseyinekrem atinin malesef ki dezavantajı cuda ve yazılım desteği. nvidia bu işi çok iyi kotarıyor. sizin ekran kartınız tabiki iş görür. ben size şöyle örnek vereyim. ben kendi laptoplarımdan birinde gtx960m ile çalışıyorum. 4gb belleği var o bile çoğu zaman yetiyor. sonuçta siz öğreneceksiniz . çok büyük ölçekli çizimlere projelere bulaşmayacaksınız. bilgisayarın ram belleğini de unutmayın. 4gb ram kanser eder büyük ihtimal 🙂
2x4gb ddr3 1600mhz var. sorun sadece bellek boyutunda olursa bi 2x4 daha eklerim yanına.
@huseyinekrem ilk başta kullanmaya başlarsınız baktınız yetmiyor ona göre yaparsınız. dediğim gibi öğrenirken çok detay olmayacağı için problem olmayacaktır.
Senin paylaştığın görselde de görüldüğü üzere Titan X'in max yük altında çekeceği güç 250W ve sistemin tamamı için nVidia tarafından önerilen güç kaynağı da 600W. Bu durumda 650W güç kaynağı fazla fazla yetiyor. Alt ta ki linkte yapılan inceleme de bu durumu onaylıyor, 1 Titan X (OC yapılmamış hali) max yükte 247W güç çekiyor, 980 ise ancak 177W güç tüketiyor. Bir ekran kartının 500-550W güç çekmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çift GPU ya sahip R9 295X2 bile 450W ancak çekiyor.@ozmo
http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-titan-x-gm200-maxwell,4091-5.html
Son değişikliklerle toplamayı revize ettiğim sistemim. @steelfiist Soğutucu dışında kafama takılan birşey kalmadı şuan onuda artık mağazada son kararımı veririm 🙂 Çok teşekkürler tekrar..
çok güzel sistem olmuş güle güle kullanın. soğutucunun burada incelemesi var. çok güzel bir soğutucu. ihtiyacınızı karşılayacak bir sistem olmuş.
@steelfiist çok teşekkür ederim hocam ilgin ve yardımların için.
sistem gereksinimlerini kontrol ettiğimde ram takviyesi yapmak mantıklı olmuş. Diğer özelliklerle birlikte render alımlarında çık sorun yaşayacağını sanmıyorum. Mutlaka render alımlarında bekleme süresi olacaktır. Ama çık fazla bekleyeceğini sanmıyorum . Şimdiden bilgisayarın hayırlı olsun.
Teşekkür ederim ilginiz için..
z170 değil x99 sistem toplayın. 5930k ideal işlemci. RAM çok düşük. Minimum 32 GB olmalı, ideali 64GB.Ekran kartı 980ti altına düşmeyin. SSD olarak kayıt işlemlerini hızlandıracak Samsung 950 Pro m2sata düşünün.
boş yere fazla masraf yaptıracak yorum yerine bilinçli yorumlar daha çok fayda sağlar.