Sonunda yollarımızdaki polis araçları biraz çeşitlenecek, güncellenecek! Emniyet Genel Müdürlüğü filosuna katacağı yeni polis araçları için tercihini Toyota Corolla'dan yana kullanmış.

EGM'ye teslim edilen 260 adet yeni Corolla, şehiriçi trafik denetiminin yanında otoyol güvenliği ve trafik uygulamalarında da hizmet verecek. Otoyol Trafik Polisi için tasarlanan Corolla'ların tavanına LED kayar yazı panelleri eklenmiş. Avrupa'da uygulaması uzun süredir olan bu sistem, umarız otoyollarımızdaki yetersiz denetimleri gidermek ve hareket halindeki sürücülere müdahale etmek konusunda faydalı olur. #OtoSeyir #Toyota

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • isa @isasntrk

    torosun yerini tutamazlar 😀

  • Agab @agab

    O ledler önceki araba sürücüsünün gözünü alacak biliyorum

  • Daviance @daviance

    Sonuç=gene adalet yerini bulmayacak ,zengin son model otosuyla gene yolda gazlıycak ceza fakire kesilecek.

  • Emre Arat @emrearat

    Hala bir "Alarm für cobra 11" değiller. 🙂

  • Veysel @spectrum

    Keşke elektrikli otolar koysalardı...

  • Murat @murat-bey

    Corolla mı? clio symbol nelerine yetmiyormuş pardon? paralarımız nerelere gidiyor...

    • Arthas @arthas

      sanki adamlar alıp eve götürecek, çevirmede durmayan şüpheli aracı clio ile mi takip edecek? Toyota motor gücü vs. bakımından en iyi fiyat performansı sunuyor, kaçak benzin kullanılan hatta normal benzin bulunmayan hakkari gibi illerde hayatta kalabilen tek marka toyotadır, yorumu gören mercedes veya bmw aldılar sanacak

  • Kompozitman @kompozitman

    Türkiyede tek saat bazlı mesai ücreti yada fazla çalışma karşılığında izin sistemi olmayan,bayram seyran yaz tatili vs vs.. izni nedir bilmeyerek çalışan, memur olarak adı geçen ancak memuriyetle uzaktan yakından alakasız biçimde özlük hakları yerlerde sürünen vede suçla mücadelede polisin tek koruyucusu ve en önemli silahı olması gereken kanunlarımızın sözüm ona ab uyumu çerçevesinde kevgire dönmesi sebebiyle artık görevi gereğini yaparken dahi acaba başıma iş açılırmı çekincesiyle iki arada kalarak yoğun stres altında çalıştığını çok iyi bildiğimiz polislerimize toyota corolla az bile , ancak memleketimizde nerelere ne paralar savrulurken halka hizmet amaçlı alınan araçları sanki polislerin şahıslarına alınmışcasına yorumlamak yanlış bir bakış açısı olur zannımca , hayırlı uğurlu olsun yollarımız bu araçların kullanıldığı uygulamalarla umarım daha güvenli hale gelir

  • maxido @maxido

    ülkemin polisine yakışır..Araba üzeri grafiklerde çok hoş olmuş..umarım ileride yerli arabalarımızıda bu şekilde görürüz..

  • Meriç Türkbıkmaz @meric

    @murat-bey paralarımız buna gitse keşke, gitmiyor! Polisin altında yolda hareket halinde birini yakalayacak güç yok (yetki de yok tabi). Ben polislerimizin 2 litre hacimli motorlu, hatta bölgenin iklim koşullarına göre 4x4 araçlara sahip olmasını bile isterken, siz "Symbol neylerine yetmiyor" demişsiniz, yazık.

    • Murat @murat-bey

      lütfen biraz daha az film izleyin... trafik polisinin birini yakalaması için hızlı araçlar gerekir vs. gibi bir mantık ile tartışmaya giremeceğim. o adamlara symbol bile çok. bi şey olamayanın polis olduğu memlektten selamlar... "polislerimiz"miş.

    • Kompozitman @kompozitman

      O sizin kendi düşünceniz "bir şey olamayanın polis olduğu" .Bugun birçok arkadaşımız üniversite mezunu ki bunlardan bir kısmı mesleki şartlarımızın zorluğunu görüp kpss puanı alarak öğretmen olarak atandılar(böylelikle hiçbirşey olamayan insan sınıfından her nasılsa çıkarak kıymetli öğretmenler gurubuna girdiler sizin sınıflandırma sisteminize göre) , benim gibi pek çok arkadaşım da daha polislik sınavını kazandıklarında üniversitede çok okuyupta sağda solda özel şirketlerde bankalarda işe başlayan insanların kazandıkları bölümleri zaten hayli hayli kazanmışlardı , ancak evet polis memurları arasında öyle kolay kolay bir hukuk,tıp,elektrik elektronik vs. fakültesi mezunu bulamazsınız ki buda gayet normaldir yani bu gidip astsubay ,hemşire,sağlıkçı yada öğretmen kadrolarındada bulamayacağınız bir şey,yani ben yahut polis okulunda kara yada jandarma astsubaylık bölümlerini kazanıp polisliği tercih eden arkadaşlarım eğerki astsubay olsaydık sizin algınıza göre hiçbirşey olamamayan insanlar sınıfına girmeyecektik , işte buda gösteriyorki mesele polisin vasıfsızlığı değil mesele polise olan nefretin o kurumda görevli olan bütün insanları bir şekilde aşşağılayarak ego tatmini yapmak olduğudur. kimse ülkemizdeki polis teşkilatı mensuplarının tamamı başarılı ve işini düzgün yapıyor demiyor ancak ülkemizdeki hangi kurumda durum böyleki? zamanla yenilenen personel ve eğitim seviyesi ile ilerleme kaydedilmekte ancak yine belirttiğim gibi idarenin çalışma şartlarında iyileştirme yapmamakta direnmeye devam etmesi durumunda polis sağlıklı psikolojiyle çalışamadığından polis vatandaş ilişkileri ne yazıkki kabul edilebilir bir seviyeye ulaşamamaktadır , aslında sizin yaptığınız gibi genelleme yapmayla ırkçılık yapmak temelde aynı mantalitenin ürünüdür her ikiside ortak bir kümede bulunan insan topluluğunun tamamının aynı oldukları düşüncesini kabul eder o gurubu aşşağılar, ötekileştirir. @murat-bey

    • Murat @murat-bey

      @Kompozitman

      pembe gözlükleriniz ve muhabbetiniz iyi hoş ama hadi şimdi acı gerçeklere geçelim;

      kabul etmelisiniz ki polis olanlar yapabilecek olsalar, yani başka bir şey olabilecek olsalar başka şey olurlar ve başka meslek yaparlar. bütün gün itle, köpekle, hırsızla, dolandırıcıyla kim uğraşmak ister ki? bu yüzdendir ki polislik kötü bir iştir zaten yapan da bunu vatan-millet aşkıyla yapmaz. bana şimdi 3-5 tane idealisti örnek göstermeyin, istisnaların kaideyi bozmasını beklemeyin... üniv. mezunu da olsa polis olan adam özel sektörde iş bulamadığı için memurluğun cazibesinden yapıyordur ki ülkemizde memurluk dediğiniz de "genelde" sabahtan akşama çay içmektir. bu arada aynı şeyleri astsubaylar için de söyleyebilirim. bence o da yapılacak iş değil çünkü.

      ego tatmini meselesine gelirsek polisleri kötülemek egomda bir yükselme yaratmadı açıkçası... sevmediğin için böyle konuşuyorsun deseniz hadi bi derece de ego tatmini yapacak olsam polis üzerinden yapmam. ego tatmini yapmak için hepsi üniv. mezunu olan bi güruhu seçerim en azından... daha adil olur.

      konuyu döndürüp dolaştırıp ırkçılığa bağlamanıza ise sesli güldüm, belki de polisliği bırakıp mizah yazarlığına başlamalısınız. ırkçılık falan ne alaka allah aşkına 😀 uçmayın yahu, ciddi ciddi bi şey tartışıyoruz.

    • Kompozitman @kompozitman

      Bence dediğimi anlamışsınız , ayrıca sizin yaklaşımınızda biriyle bu konu hakkında kırıcı olmadan konuşabiliyor olmakta güzel, dediklerinizin çoğunda hemfikiriz belki buda size komik gelebilir ama bende idealist olarak bu mesleğe girmiştim vede kafamda bu meslekte yapılabilecek ne varsa yapma düşüncesi vardı (yurtdışı misyon görevi ve komiserlik terfiisi gibi,super liseden mezun olduktan sonra özel ingilizce kursları yardımıyla ingilizcemi geliştirme fırsatı buldum yds 88 puanım var mesela ama bir işe yaramıyor :D) şimdi ise mesleğin içini gördüğümde (ki bu sıkıntıları anlatmaktan bıktım hiç uğraşamayacağım , neresini tutsanız elinizde kalır diyeyim özetle) bugün meslekte 8. yılım evet başka bir düzenli iş imkanım olsa bu mesleğin kahrı ne vatan ne millet aşkıyla çekilmez, zaten vatana milletede hizmet etmeniz yine aynı kurumda bulunan amirlerinizce yada yer yer savcılarca , siyasilerce vs kimselerce engellenebiliyor yani artık neyin doğru neyin yanlış olduğu kimin terör suçlusu kimin siyasi lider olduğu dahi birbirine karıştırıldığı bir ülkede polis memuru olmak kimilerininde dediği gibi modern zaman gladyatörlüğü belkide , Özetle meslek içi gerek yurtdışı sınavının muallak yapısı ve son düzenlemeyle %50 sınav %50 mulakat(yani referans :D) haline getirilmesi gerek komiserlik sınavının bu yıl itibariyle hukumetin bazı çevrelerle mucadele kapsamında 350 bin kişilik teşkilatın çoğunluğunu oluşturan memurların tamamına kapıları kapatıp dışarıdan fyo adı altında üniversiteli gençlerden mülakatla !!! (sınavsız) komiser yardımcısı rütbesinde orta kademe amir alımı yoluna gitmesi vs benim gibi ister inanın ister inanmayın hiçkimsenin adamı olmayan kendisininde biryerlerde adamı(dayısı) bulunmayan birini mesleğinden bezdirmeyi başarmıştır, ırkçılık konusundada gülünecek çokta birşey yok zaten siz ırkçısınız demedim sadece temelde aynı yanlışa düşüyorsunuz dedim, polis dediğinizde inanın hepsi bir değil , çok kötüler olduğu gibi onlardan daha fazla çok dürüst ,cesur insan mevcut bu kurumda, örneğin şuan batman ilindeyim en son 6-7 ekim olaylarında yaptığımız görevler öyle her babayiğidin yapacağı türden değildi ama ne yazıkki bu ülke için kendinizi tehlikelere atarak yaptığınız görevinde, sizinde toplumun genelinde bir kıymeti yok, ha karşılığını alıyorsunuz derseniz şuan 500tl terör tazminatı dahil aldığım 3200tl ne benim buradaki terör örgütü üyelerinin listelerinde adımın çıkmasını nede binbir riskle yaptığım görevin karşılığı değil hiç kimse kusura bakmasın.
      Pembe gözlüklerimizi çıkardık bakın çenemiz düştü bu kerede 😀 eğer zaman ayırıpta okuduysanız ne mutlu ,mizah yazarlığı önerinizide en kısa zamanda değerlendireceğim 😀 kendinize iyi bakın @murat-bey

    • Arthas @arthas

      @murat-bey 300 bin kişilik bir teşkilatı komple cahil, komple işsiz,komple bir halta yaramayan ilan edip sonra ciddiyetten bahsetmek nasıl bir ciddiyetsizliktir? Kime neyin fazla olduğu ya da kimin clio ya binip kimin mercedese binmesi gerektiği sana mı kaldı? Polisi sevmiyorum der geçersin, tartışmak farklı hakaret etmek farklı ... senin mantığına kalsa herkes hakim savcı doktor olmak ister, bu ne cahilce bir yaklaşım "bişey olamayan polis oluyor" , bende hayatım boyunca 1-2 tanesi hariç aldığı paranın 1 kuruşunu hak etmeyen öğretmenlerle karşılaştım ama eğitime yapılan bir yatırım sonrası "bunlara kara tahta bile çok ne gerek var tablete, tebeşir kullansınlar" şeklinde ezik bir yoruma imza atmadım keza doktorlar da öyle... Genel olarak kalitesiz bir toplum olduğumuz için hangi meslek grubundan olursa olsun dangalak insanlarla sık sık karşılaşıyoruz , "polisimiz" kelimesi seni rahatsız ediyorsa gocunacak bir yaran olduğunu düşünüyorum, doktor bizim doktorumuz öğretmen öğretmenimiz, polis polisimiz, evine hırsız girdiğinde veya kaza yaptığında ABD polisini mi çağıracaksın? Yoksa bişey olamadığı için ancak polis olabilmiş zavallı Türk Polisinden mi medet umacaksın?

    • Murat @murat-bey

      @kompozitman allah kolaylık versin üstad ne diyeyim size... inşallah daha iyi bir konuma gelirsiniz. ama siz bir önceki cevabımda "istisna" dediklerimdensiniz, ne herkes sizin gibi ciddi bir iş yapıyor, ne de kendini geliştirme gayretine giriyor. memur dediğin bizim memlekette salla başını al maaşını zihniyetindedir hep... bunu siz benden iyi bilirsiniz. evet belki siz ve sizin gibiler benim tasvirime uymuyor ama 10 polis gördüysem ve 7-8 i de böyleyse polis benim algımda bu şekilde oluşur kusuruma bakmayın. ve sizin inşallah farklı bir işte çalışma imkanınız da olur. neyse siz de kendinize iyi bakın, kendinize dikkat edin...

  • Meriç Türkbıkmaz @meric

    Bana sorarsanız filonun kalitesi daha da yükselmeli 2015-2016 döneminde, alınacak yeni modeller Fiat'ın Linea'nın yerine çıkaracağı Dodge Dart / Viaggio altyapılı araç olmalı, hatta otoyollarda yakalama yetkisi gelip 2.4 litrelik turbo MultiAir motor bile konulmalı...

  • Meriç Türkbıkmaz @meric

    @maxido tasarımı TOFAŞ tarafından geliştiriliyor şu an, staj yapan arkadaşlarım şöyle bir görmüşler kamuflajlı halini. Ülkemizde tabiki bahsettiğim 2.4 turbo motor olmaz ama 1.6 multijet ve 1.4 turbo olacak... 2.4 motor Bursa fabrikamıza ABD'ye ihraç edilecek Doblo'lar için geliyor, polislere özel yapılacak bir sedan modele entegre edilebilir.

    • maxido @maxido

      Dodge Dart /viaggio dış tasarım olarak güzel modeller ama içleri gerçekten pek iyi değil.Fiat motarlarını herkes beğeniyor zaten.iyi motorlar. Umarım içide dışıda optimum bir araç olur.Linealar son halleriyle biraz biçime girdi ama her yönden artık geride kald

  • Çağlar ATILGAN @curli

    ben trafik otosunu Hatay'da gördüm corolla şekil şükül birşey olmuş ama sonuç olarak dön dolaş aynı yere gel 🙂

  • FoxRiver @foxriver

    EGM bu arabaları para verip de mi almıştır yoksa başka bir amaçla başka bir yoldan mı?