Bunu burada sormak hata olabilir ama bu nasıldır?🙂 İndirime girince(2600 TL) gaza gelip aldım ama aynı fiyata Wifi 7 li Tp link B230 ve daha ucuza B220 de var. Gaza gelmeyeyim mi? 🙂
Çok bir yazılım/ayar ihtiyacım yok. Çekim alanı güzel olsun, bağlı cihazları yönetebileyim yeter aslında. Daha ucuza öneriniz varsa onu da alabilirim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Boba Fett @bobafett

    Çalışsın yeter deniyorsa BE220 işe görür. Cihaza ekstra bir şeyler eklemek isteniyorsa Hopper ile devam edilir.
    Keenetic'in önceki versiyonunu mesh olarak kullanmaktayım. İçine modül olarak torrent ve zapret yüklü. VPN ihtiyaç olmadan nette rahatça geziyorum. Tplink, kuzenin evde mesh olarak Turknet hattın önünde çalışıyor ve memnun. Plastik kalitesi Tplink'de daha iyi hissediliyor. Keenetic biraz daha yavan o konuda, yazılımı ise daha iyi, maliyeti biraz can sıkıcı.

  • txt @txt

    Easy mesh desteği var mı ?

  • Engin. @nginx

    Keenetic arayüzü daha özgür ve kullanışlı diye biliyorum. Daha önce, fiber gelmeden önce, dsl modemini kullanmıştım, SNR Margini kafama göre ayarlayıp hızımı değiştirebiliyordum. Telefon uygulaması falan vardı o da kullanışlıydı.

  • Tarık @xahve

    6 yıldır Keenetic kullanıyorum, açık konuşmak gerekirse ben bu saatten sonra Keenetic harici ağ cihazı kullanmam. Elime başka marka hangi cihaz geçtiyse hepsinde buglar var, ayarları karışık, konfigürasyonu iyi değil, ping değerleri kötü, istemci tabanlı hız ve qos ayarı yok, DOT DOH DNS ayarı yok, güncelleme gelmez, VPN sunucusu kuramazsın, WiFi ağının tüm ayarlarına erişemezsin, DSL ayarlarına tam müdahale edemezsin, uzaktan bağlanıp kontrol edemezsin, yeni istemci bağlanınca veya internet kesilince bildirim atmaz.
    Keenetic bu işte 1 numara, aldığınız cihazı 1 yıldır GigaFiber internetimde kullanıyorum, gayet memnunum. 6 yıldır Keenetic'te 1 defa cihaz kitlenmedi, 1 defa WiFi ağ sorunu yaşamadım, 1 defa kendi kendine kopma ve ping sorunu çıkarmadı, mobil uygulaması hiç sorunsuz çalışıyor.

    • Root61 @root61

      Çoktan aldım hocam🙂. Ben kargoya verilmez dedim ama Amazon(2600 TL'ye aldım) gönderince buraya da bir sorayım dedim. Olmadı kapıdan iade ederim veya kullanıp memnun kalmazsam iade ederim dedim. Torrent istemcisi kurulduğunu öğrenmem işi değiştirdi🙂. Bakalım. En fazla memnun kalmazsam iade ederim.

    • Erhan M. @erhanm

      @bobafett Levent abinin Keenetic ürünlere ayrı bir antipatisi var. Belki kötü bir deneyim yaşamıştır, bilmiyorum.

    • Temp @temp

      @bobafett @root61 @erhanm Levent abi haklı Keenetic fazla hype.
      En kötüsü demem ama en iyisi de diyemem. Seveni çok seviyor sevmeyeni nefret ediyor. Öyle cihazlar. İşin ucunda kişisel deneyim mutlaka önemli. Ama sorunsuz cihazlar kesinlikle değiller.

    • Erhan M. @erhanm

      @temp Ben Keenetic Hopper DSL kullanıyorum. Yaklaşık 6 ay oldu ve çok memnunum. Bundan önce ASUS'un giriş-orta seviye denilebilecek AC51 kullandığım için bu kadar iyi gelmiş de olabilir. Asus'un ve TP -Link'in üst düzey cihazlarını deneyip karşılaştırma yapmak lazım. Onları deneyimlediğim için bilemiyorum ama kullandığım cihazdan çok memnunum.

    • Temp @temp

      @erhanm Bende Keenetic KN-1410 cihazlar vardı kararlı güncelleme almıyordu, yeni özelliklerin bir çoğu o yüzden yoktu. Deneysel sürümler de stabil değildi. Ek olarak Wi-Fi android cihazlarda kötü bir performans verirken ios cihazlarda iyi bir performans veriyordu.
      Yani böyle garip noktaları vardı. Herkes yazılımın esnekliğinden falan bahseder ama negatif yönleri de yok değil cihazların bu sadece bir örnek.

  • dd6 @denemecik

    Wifi 7’li cihaz almak daha mantıklı. Çekim kalitesi ve kararlılık kesinlikle fark ediyor kullandığınız cihaz wifi 7 olmasa bile.