Ateş ölçer arıyorum. Fakat çoğunun yorumları kötü hatalı eksik yada fazla ölçüyor şeklinde. Yok mudur uygun fiyatlı işini düzgün yapan bir ölçüm cihazı? 300 lira civarına kadar çıkabilirim.
Teknoseyir gündemi
#TeknoYardım#wolverine#Computex2026#ControlResonant#yardım#RetroPC#TombRaider#OyunGündemineMalzeme#DubleksPC#AceCombat8Son bir saat içinde 263 ziyaretçi, 12 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
İş görecek birşey lazım ya. Maksat evde bulunsun fikir verecek birşey. Hastanelerdekiler bile basit duruyor aslında ama aklıma gelmedi. Bidakine bakarım markalarına. 😅
Koltukaltı en doğru ölçümü yapar, marka bilemiyorum ama hastanede omron'un ürünlerini kullanıyoruz
Valla Omron koltuk altı basit olanlardan alıyım en iyisi. 😀
@hamdi "Been there done that" 😂 İki gün önce sordum hastanede fotoğrafını da çektim hatta düzgün bi şeyse diye. Dandik çin işi her yerden bulunan ateş ölçermiş. Günde 2000 kişinin ateşini ölçüyoruz 2 güne bozuluyor dandik şeyler dedi
Fikir verecek bişi böyle cihazlarda kabul edilemez bişi. Misal çocuğun ateşi 37.5 değil 38.5 gösterse ilaç mı vereceksiniz. 1 derece insan vücudunu inanılmaz etkiliyor. Yani hassas ölçüm şart. Paranızı ucuz ürünlere yönelerek çöpe atmayın. Almışken 1 defa alın. Lazer mazer bunlara da bakmayın. Çok çabuk bozuluyorlar. Hepsini denedim. Kulaktan ölçüm yapan braun tavsiye ederim.
Şu tarz bir model mi almak lazım? Bunların ölçüm hızı nasıl?
https://www.akakce.com/ates-olcer/en-ucuz-braun-thermoscan-3-irt-3030-kulaktan-fiyati,336576364.html
Bununla alakalı da Amazon yorumlarında olumsuz şeyler var.
@hamdi Aynen ama termoscan 7 kullanıyorum Çok sağlam bir cihaz. 7+ a gerek yok. Her markanında ucuz olsun diye yaptığı bir ürün olduğunu düşünürüm. Bana sorarsanız 3 e bakmayın 7 alın.
@hamdi 3 Hakkında mı olumsuz görüşler var? Dediğim gibi 3 e bakmayın 7 alın.
@kaptanexa ben şimdilik idare edeceğim basit ürünlerle. İlerde çoluk çocuk olursa düşünürüz artık. Teşekkürler. Olumsuz yorumlar 3 modeli içindi bu arada evet.
Uzaktan ölçenler sorunlu pahalı cihazlar dışında. Koltukaltından olanlar daha ucuz ve doğru
Hastanelerde sağlık ocağında bile kullanıyorlar ama. Bir tane de koltuk altı bulundurup, teyit etmek mantıklı bu durumda yetişkinler için en azından.
@hamdi Geçen antibiyotik yazdırmaya aile hekimine gittim. Ateşime baktı lazerle. 35 dedi. Dedim ölmüşüm buz kesmeye başlamış vücüt heralde 🙂
@kaptanexa valla doğrudur. Bugün hastaneye gittik bi boğazdan bi alından ölçüp kıyasladı.
Yine piyasadaki en eli yüzü düzgün cihaz şu gibi, aldım. Çocuk bebek falan yok zaten. Şüpheli durumlarda da koltuk altından ölçen cihazla bi kıyaslarım artık. Bir tane de Omron alacağım koltuk altı.
https://www.hepsiburada.com/wohler-temassiz-dijital-ates-olcer-alindan-vucut-ve-nesne-fda-onayli-p-HBCV00003VNPAH?magaza=Pharmacity
bu tür ucuz ürünler sıkıntı hocam bunlara güvenip çocuğun ateşine bakmayın. Benim arkadaşımın oğlu havale geçirdi bu tür ürünler yüzünden
@flagbearer çocuk falan yok ki.
Braun olunca da bitmiyor ya. Bizim eski Braun vardı çok iyiydi, yazlıkta unuttuk. Ben de tekrar Braun aldım, giriş seviyesi bir modelç Ama bariz fazla ölçüyor, daha doğrusu çok spesifik bir ölçme tekniği gerektiriyor, biraz fazla bastırınca baya tüksek gösteriyor.
O fiyata iyi yok sanırım, braun kulaktan ölçen aldım rahat ettim, temassız ölçen yüzünden covid olduğumu anlamadım bir süre, aylarca ateşi o kadar da yüksek değil diye çocuğa da eziyet etmişim meğerse. Bulabilirseniz civalı eski usül en iyi ama sanırım üretimi yasaklandı.
Çocuk falan olsa iş değişir zaten. Ona göre alınır. 😀
elektronik olupta doğru ölçenine denk gelemedim henüz.
Valla merak ettim piyasada gözüme kestirdiğim bi tanesini aldım işte. Bi kıyaslama yaparım koltuk altından ölçen standart olanlarla. 😁
Ölçüm mesafesine elinizin alışması gerekiyor infrared olanlarda.
Geldi cihaz. Arka arkaya kendimde denedim. 36.5 ve nadiren 36.7 ölçüyor. Standart termometre ile kıyaslayacağım.