Ben bu insanları anlamıyorum... Uzun zamandır web işleri ile uğraşıyorum. Uzaktan bir tanıdığın internet sitesi işi çıktı. Saatlerce konuşuldu planlar yapıldı temeller atıldı.. Bir ay sonra bir mesaj "Ben o işi şu cafcaflı ajansa yaptırdım. Nasıl olmuş?" Yani ne diyeyim? 3 liralık işi 10 liraya güzel itelemişler, al tepe tepe kullan diyesim geliyor.
Teknoseyir gündemi
#deprem#Film#DeliverUsMars#rakid_air#turhill#ENPARA#99#BeinSports#BilimGündemineMalzeme#xbox_cloud_gaming#turhillvideoSon bir saat içinde 268 ziyaretçi, 209 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2023 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği dgn teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Deyin bence hocam.
Fazlasıyla haketmiş. İçinizde bırakmayın.
Bunun bir de bizim yeğen de yapıyor ama biz sana verelim dedik versiyonu var.
Çoğu insan anlamadığı bir iş olduğu için saçma sapan yorumlar yapabiliyor.
Başta Bilale anlatır gibi anlattığın halde sene dönümü geldiğinde domain yenileme, hosting, bakım vb ücretlere itiraz eden mi ararsın?
deseydin "kanka iyi geçirmişler" de içine otursun
Tanıdıkla iş yapılmaz. Tanıdık olmasa ön ödeme olmadan başlamazdınız en azından.
Ajansla iş yapmak mantıklı, tanıdıkla iş yapıyoruz 1,5 sene geride adam abartmıyorum 1,5 sene. Ajansta öyle bir şey yok teslim mi etmedi ver mahkemeye kurtul o yüzden olaylara kendi açınızdan bakmayın derim sadece
İlla benle yapsın demiyorum zaten. Öyle düşünce varsa gider yaptırır geçersin. Saatlerce iş planı yapılacak konuşup, sonra bir anda başkasına yaptırdım diyerek zaman almak hoş bir durum değil.
@kolcu Katılıyorum o yüzden freelancer olarak saat için ücret talep etmeniz lazım ama tanıdık olduğu için biraz zor gibi. Zor durum valla ne deseniz haklısınız
"3 liralık işi 10 liraya güzel itelemişler" kısmı haricinde sonuna kadar haklısınız ve bunu 20 küsür yılını ajanslarda geçirmiş, çokça kez bu durumu yaşamış bir reklamcı olarak söylüyorum. Maalesef özellikle doğu kültürlerinde yetişen insanlarla iş yapınca bu gibi durumlar çok yaşanıyor ve bu durumu önlemenin, iki tarafın da haklarını korumanın tek yolu daha hiç iş konuşmadan sözleşme yapmaktan geçiyor. Sözleşmeye yanaşmayanla da iş yapmayın, hiç değilse tek kaybınız maddi olur, psikolojik olarak yorulmazsınız.
"3 liralık işi 10 liraya güzel itelemişler" kısmında ise çok yanlış düşünüyorsunuz, her şeyi geçtim konu yaratıcı işler olduğunda değerini yapan ve yapanın kariyeri, itibarı belirler. Ayrıca bir kişinin giderleriyle bir ajans dolusu insanın giderleri de bir değil. Ücret belirleme tarafında ajans-kişi karşılaştırması yapmak o nedenle çok anlamlı bir argüman değil.
Öte yandan birebir aynı tasarımı sektörde hiç tanınmayan x kişisinin 3 liraya yapmasıyla, ünlü bir ajansın 30 liraya yapması arasında maddiyattan öte işin marketing boyutunda çok büyük farklar var. Gerçekten ünlü bir ajansla çalışıldığında sırf o ajansın ismi ile markanın yan yana gelmesinin bile marka değerine büyük oranda pozitif katkısı oluyor. Her ne olursa olsun sizinle anlaşıp, sonra işi size haber vermeden başkasına yaptırması elbette haklı çıkarılacak bir durum asla değil, yazdıklarımın bu şekilde anlaşılmasını istemem. Şu sözleşme işini bence bir düşünün, gerçekten kafanız rahat eder.
Eleştiride çok haklısınız. Kesinlikle emeğe değer biçecek bir pozisyonda kendimi görmüyorum. O nedenle o lafı neden dediğimi açayım; hazır bir tema, yarım yamalak Türkçeleştirme, 404 dolu birçok bağlantı ve çoğu bölümün demo halinde kalması.. İşin teslim hali bu şekilde. Bu sebeple o ifadeyi kullandım.