Dünya görüşünüzü değiştiren kitaplar oldu mu? Olduysa paylaşır mısınız?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Ponce @ponce

    Teşekkürler inceleyeceğim.

  • teknomoron @teknomoron

    Kör Saatçi, Evrenin Zerafeti, Bir Ateistin İnanç Tarihçesi ilk aklıma gelenler.

    Sosyolojik ve Ekonomik anlamda gelecekte neler bizi bekliyor gibi konularda da fikirlerimin netleşmesini sağlayan; Üçüncü Dalga, İnsanlık 2.0, Robotların Yükselişi, Teknolojiye Karşı İnsanlık, Homo Deus ve 21.Yüzyıl İçin 21 Ders kitaplarını sayabilirim.

  • Tayyare @tayyare

    Turan Dursun, Din Bu Serisi, Kulleteyn, Banu Avar kitapları..

  • Tai per Dog Un @alipektas

    Lise 1'deyken Arkeoloji mezunu dayımın eski üniversite kitaplarından biri gözüme çarpmıştı; onu okuduğumda dünya görüşümü değiştirmekten çok, dünyayla ilgili görüşümün temellerini atmıştı diyebilirim. Ufkum ona yirmiye katlandı diyebileceğim bir etki bıraktı bende. O kitaptan sonra da zaten bilime olan ilgi had safhaya çıktı çok kısa sürede, daha da azalmadı ne mutlu ki 🙂
    Kitap da şuydu:
    M. Ilin, E. Segal(İki Sovyet bilim insanı) - İnsan Nasıl İnsan Oldu(görselde önsözü var)

    Kitap kabaca insanın evrimini(daha çok kültürel) hafif hikayeleştirerek anlatıyor. Çok detay hatırlamıyorum ama okurken anlamadığım çok yeri de olsa bayağı keyif almıştım. Şiddetle tavsiye ederim.

    Dünya görüşümü değiştirmese de pekiştirdi diyebileceğim kitaplardan ilk aklıma gelenler de şunlar:

    Geoffrey Miller - Sevişen Beyin
    İnsanın(daha çok zekasının/beyninin) evriminde, cinsel seçilim ve nesli devam ettirme amacının etkisinden bahsediyor kabaca, şahanedir)

    Michael Shermer - İnanan Beyin
    İnancın nasıl oluştuğunu biyolojik ve evrimsel açıdan ele alan, insan beyninin neden inanamaya meyilli olduğunu açıklayan bir başaka şahane kitap. Shermer'ın diğer kitaplarını/yazılarını falan da okumanı tavsiye ederim, sağlam skeptiklerdendir kendileri.

    Jared Diamond - Tüfek, Mikrop ve Çelik
    İnsanlığın, medeniyetin, bilim ve teknolojinin bugünkü hâline nasıl geldiğini ve neden her topluma aynı derece ve aynı zamanda gelmediğini anlamaya ve anlatmaya çalışan bi' kitap. Lisede yarıya kadar okuyabilmiştim, ağır bi' kitap çünkü. Bu aralar azar azar okuyorum geceleri, çok keyifli ve sağlam bilgiler veren kitap bana kalırsa. Kitabın önsözü bile insanda ufku iki katına çıkarmaya yeter. Bu arada bu kitabın bir de belgeseli çekilmiş. Daha izlemedim ama kitabı bitirince izlemey düşünüyorum.

    Richard Dawkins - Gen bencildir
    Aslında biraz Sevişen Beyin'e benziyor. Nasıl insan beyni/zekası, cinsel seçilimden geçebilmek adına evrilmişse, insanın(hatta tüm canlıların) kendisi de aslında genleri devam ettirmek için ürüyor, sevişiyor, yiyor, içiyor. Kısacası gen sadece kendi devamlılığı için bize her şeyi yaptırıyor, sırf onu kendini çoğaltana kadar misafir edelim diye. Ağır ama kaliteli ve ufuk açan kitaptır, şiddetle tavsiye ederim.

    Aklıma bunlar geldi ilk etapta, dahası gelirse yarın sabah da yazarım bir şeyler.
    #kitap #bilim #tavsiye

  • Bulut Fırat @kurabi

    Irvin D. Yalom - Nietzsche Ağladığında

  • RockandRage @rockandrage

    Zecharia Sitchin - Enki'nin Kayıp Kitabı

  • N Ziya Çeliksu @ziya-celiksu

    Aslında bir çok kitap var ama ilk aklıma gelenlerin yazarlarını yazayım.Çocukken Jules Verne ergenlik çağında Dostoyevski sonrasında ise Oğuz Atay diyebilirim.

  • Samed AYDIN @picasso16

    Kesinlikle Ahmet Şerif izgören kitapları. Avucunuzdaki kelebek. Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır, süpermen pelerinli olanla ilgili olanşa birlikte çok güzel kitaplar. Beğenmezsen paran iade