galaxy note 4 70.000 mah batarya modu

yıllar önce teknoseyir sayesinde tanıştığımız hemşerim maliye başmüfettişi hakan abinin talebi üzerine custom ve büyük ihtimal dünyanın en yüksek mah'ına sahip telefonu yaptık. 70.000 mah

yapılan işlemler:
+ orjinal bataryası 3200 mah idi. hakan abi buna zamanında zerolemon bataryalar almış. her bir zerolemon batarya 10000 mah ama aslında içinde 3 adet batarya vardı. bunlardan da elinde baya vardı. teker teker hepsini deşarj şarj edip deneyip ölçtüm. kapasiteleri düşmüştü lakin durumları iyiydi. denemeyi bu bataryalarla yaptık. bataryaların hepsini birbirine yapıştırıp bağlayıp orjinal tek bms üzerinden çalıştırdık. test bataryaları ile denedikten sonra sıra sıfır, kaliteli ve yüksek mah batarya almaya geldi. böyle işlerde ben genelde telefon bataryalarını kullanıyorum. çünkü hem kaliteliler hem de batarya kapasiteleri yüksek oluyor. dejiden xiaomi bataryası aldık. kasanın içini komple batarya doldurduk, kamera da iptal.

+ telefonun en benim anlamadığım noktası kasa idi. çünkü modellenip 3d yazıcıda basılması gerekiyordu. bu konuda bilgim sıfır. bu yüzden mimar bi arkadaşımdan rica ettim, kasa modelledi ve bastırdık. şansımıza tek seferde kasa cuk diye oturdu. orjinal şarj portunu kapattık kasada. ama ses açma, güç tuşları vs duruyor. telefonun ölçüleri dışına çıkılmadı. sadece kalınlık arttırıldı. 4.7 cm

+ yazılımsal bir çekincem var. telefon orjinal firmwarede android 6. artık iş görmeyeceği için mecburen custom rom atılması gerekiyor. android 11 attım. burada da sıkıntı şu. android cihazlar batarya bilgilerini sistem içindeki bir kaç modülden okuyor. stok rom olsa kolaydı, bir prop dosyasını değiştirip kullanabiliyorsunuz. bu sefer cihaz buna göre şarj/deşarj yapıyor. ama custom romlarda bununla ilgili kaynak bile yok. gerçi stok rom ile ilgili de bir kaynak yok. internette en fazla telefon kapasitesinin 2-3 katına çıkaranlar var. bizim gibi 25 katı çıkan yok. telefon zaten kendi üzerinden şarj edilmeyecek idi ama deşarj için önemliydi. buraya da yazmıştım. önemli olanın pil voltajı, telefonun da buna göre çalıştığını söylediler. şuanlık bir problem yok. ama ileriki durumlarda xda forumunda da bu konuyla ilgili bir post açacağım muhtemelen.

+ telefonu kendi portundan şarj etmekle ilgili bir problem var. bunu hala daha çözemedim zaten önemli de değildi ama merak ediyorum. telefonu kendi üstünden şarj edince bazen kafayı yiyor, pil durumunu okuyamıyor ve bir süre sonra sistem sürekli çöküp restart atmaya başlıyor. bizim için pek önemli değil çünkü kendi üzerinden şarj ettiğimizde 2 amperle şarj edebiliyor ve çok uzun sürüyor. ben de bunun için 65w şarj modülü aldım. orjinal şarj girişi gibi buradan şarj oluyor. telefon açıkken şarj etmiyoruz (güvenemedim), bu yüzden 65 şarj modülüne güç verildiği zaman batarya telefondan gücünü kesiyor. yani batarya dışarıda şarj ediliyormuş gibi çalışıyor. en sağlıklı yöntem bu.

 

aşamaları fotoğraflayamadım. oturup buna tam mesai harcamadık çünkü. parçaları bekledik, araya işler girdi vs. ama zaten bu deneme cihazıydı. asıl hakan abi bi tablet almış ona bu projeyi yapacağız. bu note 4'ün de hala ufak tefek işleri var. kasası deri kaplanacak, kasanın et kalınlığını arttıracağız vs. lakin dediğim gibi deneme cihazıydı, pek önemli değil.

nedenini sorarsanız, samimi söylüyorum bende bilmiyorum. ticari bir proje de değil.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Tüm blog yazılarını gör