Asus Zenbook 14 UM431DA AM024T Ryzen İşlemcili Laptop
AMD'nin Ryzen 5 işlemcisini kullanan ve Zenbook'un üst seviye detaylarını taşıyan Asus Zenbook 14 UM431'i inceliyoruz.
AMD'nin Ryzen 5 işlemcisini kullanan ve Zenbook'un üst seviye detaylarını taşıyan Asus Zenbook 14 UM431'i inceliyoruz.
Son bir saat içinde 261 ziyaretçi, 89 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
4. Nesil beklenir bu saatten sonra bence
Neredeyse 6000 tl'ye Ryzen 5 3500U, 8gb ram (Bir miktarını da ekran kartı yiyor) ve 256 gb ssd mi?
ve büyük bir throttling 🙂
Amd olmasa bu fiyat kurunda böyle üst düzey bir ürünü görmemiz olanaklı değildi. İntelli modellerde anca Vivobook geliyor bu paraya. Desktop piyasasını halletti sıra laptop piyasasına geldi.
@kumru Desktop piyasasında amd intel'e üstünlük sağladı, şimdi laptop piyasasında sağlayacak anlamında söyledim.
@gamsizm Ev ortamında "inceliyoruz" deyip tek inceleme yapmak biraz tuhaf olmuş açıkçası.
Kişisel kanalların yaptığı incelemeler gibi olmuş. Bence bu ofis işi ortamına bir çözüm bulunmalı.
Yeşil perde falan kullanılsa bu tarz incelemelerde sanki daha iyi olacak gibi.
Benlik bir sorun yok ama dışardan gören insanlar için kurumsallığı zedeleyecek şeyler bunlar.
İnceleme'ye lafım yok, elinize sağlık.
Siz aşıyı bulun ben ofise çözüm bulurum 🙂
Bence evde olmasına rağmen iyi iş çıkarmış :))
@temp @gamsizm bence sadece kamera açışıyla alakalı. çok yakından olduğu için amatör izlenimi oluşuyor.
@kreetwight @gamsizm teknoseyir lasptop incelemelerinde eksikliğini hissettiğim tek şey arka kapağın açılmaması ve içinin gösterilmemesi. Nadiren yapıyorsunuz bunu. Hem soğutma çözümünü görmek hem de genişleme olanaklarını görmek için çok yararlı oluyor.
@erhanm'ın dediği kesinlikle doğru @gamsizm . Artık hemen herkes az çok donanım özelliklerini, portlarını ve performansını tahmin edebiliyor lakin arka kapak açılış zorluğu ve anakart yerleşimi modelden modele değişen bir şey. İncelemelere bunu da katarsanız çok isabetli olur. Biraz da laptop parça değişimi (panel, kasa vs) videoları da çekilirse tadından yenmez. Aslında bundan yeni bir alt kanal bile olur "Teknoseyis Technics" 🙂
@erhanm Bilerek yapmıyorum sonra biri görüp deneyecek kendisi yapmaya çalışacak. Servislerin çoğu bunu açıkça ilan etmeseler de upgrade işlerini yapıyor. Hele ki bu metal kasalarda açarken oluşturacağınız en ufak eğimde, sizden kaynaklanmayan hatta alakasız bir arıza durumunda servis bu açılmış deyip garanti dışı sayacaktır. Özelikle metal kapaklı olanları kendinizin açmanızı kesinlikle önermem.Bu küçük kasalarda kendinizin upgrade yaptığı dönemi bitti olarak kabul edin.
İş tarafı ile ilgili şöyle bir not düşeyim, sample ürünlere zarar vermememiz gerekiyor. Dolaşımda genelde tek bir ürün var. Benden sonra inceleyecek kişi de benim yaptığım gibi fotosunu çekecek vs. Dolayısıyla hasar riski sezersem dokunmuyorum. Aynı şekilde ekran kartlarını eskiden tam söker GPU fotosunu koduna kadar gösterirdik. Ama sonra inceleyecek kişi için kart çöp olurdu zira termal pastası artık benim sürdüğüm pasta olduğundan orijinal değildi.
Ben firmalara fırça atıyorum ve kabul etmiyorum böyle ürünleri. Kendim aynısını yapmam. BU ürün de kolay açılan cinsten değil.
Bu işin oluru şu. Firmalar aptal aptal etiketler yapıştıracaklarına, Apple bu konuda bir numaradır hiçbir şey koymaz, upgrade edilebilirliklerine dair işaret koymalı. Ben ticaret bakanlığı olsam bunun en azından kutuda belirtilmesini şart koşarım.
@gamsizm anladım. Dedikleriniz çok mantıklı.
Demek ki 13inch ile 14inch farkı HDMI portuymuş😀. ASUS öteden beri kaliteli.
Öğğhh bu nasıl bir iğrenç klavye tasarımıdır? Kasa rengindeki tuş takımlarından daha kötüsü harflerin beyaz renkli olması sanırdım lakin beterin beteri varmış; altın renginde harf ne alaka? Nasıl bir estetik detay katmış, gören varsa anlatsın. Bu işin normali siyah klavye üzerine beyaz harftir. Diğer tüm tasarımlar göz yorar.
Diğer husus ram frekansı. AMD=yüksek frekans dedik durduk. Bu cihazda niçin 2666 ya da daha üstü frekansta ram kullanmak varken 2400 mhz ram tercih edilmiş? Bu durum işlemci performansına olumsuz etki eder mi?
Nvme ssd de çok ahım şahım değil, idare eder modunda.
Firmalar şöyle bir çalışma şekline geçse çok isabetli olur. Nasıl ki freedos ile windows lisans ücretinden kurtulduk, cihazlar ssdfree ve ramfree şekilde piyasa sürülmesi maliyetleri çok daha aşağıya çekecektir. Böylelikle satın alma sonra yapılan upgrade ile boşa parça düşmez hem de müşteri kullanmayacağı donanıma para ödemez. Örneğin bu cihaz bana boş gelse, samsung evo plus ssd takarak performansını daha üst bir noktaya taşımış olurum. Güzel opsiyon.
- Notebookcheck incelemesi:
https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-14-UM431DA-laptop-review-Also-makes-a-good-impression-with-Ryzen.453723.0.html
SSD değişebiliyor ve kasa vidaları örtülmemiş. Bellek sabit.
Güzel cihaz bence de, 2017 Macbook Air fiyatına çok daha fazlasını sunuyor, Huawei'in de Matebook serisi var ama hem daha pahalı, hem de özellik açısından çok bir artısı yok. Eksileri de var buna göre. Bence tek eksik, bu dönemde parmak izi okuyucu olsa iyi olurmuş. O kadar da gerekli değil ama alıştıktan sonra şifre/PIN yerine kullanmak rahat oluyor. 6000 TLye çok güzel bir cihaz, Asus'un yazılım desteği de iyi. Spectre/Meltdown açıkları sonrasında 5 yıllık orta düzey laptopa BIOS güncellemesi geldiğini gördüm.
linkteki cihazi bekliyorum. https://www.amazon.com/dp/B0863DW238/ref=cm_sw_r_wa_apa_i_QkSXEbHAND74J
@gamsizm ders icin ucuz tablet ve kalem onerebilir misiniz
araştırdım biraz ama ürünler fiyatlar faazla geldi ipad olmasın lütfen
Huawei ve Samsung dışında bir çözüm yok gibi.
@gamsizm kalem ne olabilir
@akplan2750 Kendi kalemleri var zaten.