Arkadaşlar iphoneların fiyatlarına ulaşamıyorum artık anneme de tel alacağız benim 5c yi verip ona ben geleyim diyorum tellere bakaduruyorum neler tavsiyemiz Sony yere ne diyorsunuz 2016 da zarar edersek duruma bakarız demişler geleceği ne olur tavsiyelerini nedir ? #KonuDışı #akış #Sony #Tavsiye

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Murat Şentürk @senturkmurat1999

    @kizilsakal sony telefon bölümünü satmayacak kendisi yalanladı ben xperia z1 kullanıyorum bence fazla ısınıyor ve okuduğum kadarıyla kimisinin telefonu yamulmuş ben korkumdan oyun oynayamıyorum açıkçası internette gezerken de 41 e kadar çıkabiliyor teknik servis anlamında da pek başarılı değil ama zaten bu ülkede düzgün servis yok oyun oynanmadığı sürece güzel cihaz ben yine de beğeniyorum.

  • protego @protego

    @senturkmurat1999 Şaka mısın sen? "Korkumdan oyun oynayamıyorum" 😀 Hahahah 😀 Isınarak yamulan telefon. Güzel efsane 😀 Neyse

    @kizilsakal Ben Z2 kullanıyorum. Memnunum. Kullanıp da memnun olmayan da görmedim. MG'de Z2 kullanıyor. Son gündemde kendisi de dedi tamamen memnun olduğunu. Hatta "Bir sonraki telefonumun da Sony olmaması için hiçbir sebep yok" cümlesini kullandı.

    Şimdi telefonlar güzel. Kullandıktan sonra iyi demeyen kimse yok zaten. Kullanmayanlar kötüler onlara bakma hiç birebir kullananlardan tavsiye al.

    Murat adlı kişinin dediğine de bakma. Bu ilk olarak su geçirmeyen telefon değil. suya dayanıklı telefon. Kullanım kılavuzunda havuza sokun yazmıyor zaten. buna ilaveten, eğer tatlı suda kılavuzunda yazan derinlik sınırı içinde su geçirirse servis telefonu değiştiriyor. DH'de çok kişi var telefonunu değiştiren. Değiştirmediler diye ağlayanlar da yalan söylüyor. Ya kapağı açık bırakmışlardır ya başka birşey. Bunu anlamanın çok basit bir yolu var. Telefonda basınçölçer var. Şimdi hatırlamıyorum telefonun özel ayar kodunu girerek ulaştığın bir menüsü var. Orada ekrana bastırıyorsun. Ve basma şiddetine göre telefonun içinde belli bir hava basıncı oluşuyor. Eğer aynı şiddette basmaya devam ederken bu basınç değeri düşüyorsa tlefon bir yerden hava alıyor demektir. Dolayısıyla su da alır. Ama yok basınç sabit kalıyorsa su almaz. Eğer basınç düşüyorsa basıncı nereden kaybettiğini de şöyle öğrenebilirsin. Telefondaki tüm açıklıkları tek tek elinle kapatarak ekrana basınç uygula. Nereyi kapattığında basınç sabit kalıyorsa oradan su alacak demektir. Bu çok basit bir işlem. Servise gittiğinde onların vakum testi denen profesyonel bir sistemi var. O sayede kullanıcı hatası mı üretim hatası mı anlaşılıyor hemen.

    Edit: Yazmayayım dedim de duramadım. @senturkmurat1999 Seni kandırmışlar. Yok öyle birşey. Yok ısındı telefon yamuldu falan. Dalga geçmişler seninle. Onu yazan en fazla telefonu kıçına koyup üstüne oturmuştur. Öyle adama da Allah akıl fikir versin zaten. Sen korkma oyna oyununu. Ben Z2 ile her gün sadece oyun oynayarak bir şarj bitiriyorum güzelcene de ısınıyor yamulduğu falan yok rahat ol yani. Isınması zarar verecek kadar olursa zaten uyarı verip tüm programları kapatıyor. İstediğin oyunu oynayabilirsin. Ve ısınma sorunu SonyZ1'e özel birşey değil. Snapdragon 800 ve 801 kullanan tüm telefonlar ısınıyor. Daha da "ısındı yamulldu bozuldu çatladı patladı" diye birşey duymadım rahat ol.

    • kizilsakal @kizilsakal

      Teşekkür ettim takılma şu bu gibi durumlar varmı neler sıkıntı sevmediğin özellikleri ve şarzı nasıl

    • protego @protego

      @kizilsakal Daha telefonun takıldığını görmedimki ben. Arayüz sıkıntısız. Bir an bile yavaşlamıyor, donmuyor. Rehber dahil. Telefonun ısınması var evet ama herhangi bir zararı yok. Tek beğenmediğim yani kamera yazılımdaki bazı olaylar. HDR'yi sadece 8 MP'de açması gibi. Bazı özellikler 15 MP'de aktif oluyor mesela 21 MP'de aktif olmuyor. Bunun dışında hiçbir sorunu yok. Güncellemeleri de hala alıyor ve çok fazla alıyor. 2 ayda bir sistem güncellemesi geliyor ortalama. Bilmiyorum hangi modeli alacaksın. Z3,Z3+ veya Z5 falan alacaksan 32 GB almanı tavsiye ederim. Tabi 32 likleri var mı bilmiyorum Z2'de yoktu. Oyun ve programlar Android'de artık hafıza kartına taşınamıyor. Bana 16 yetmiyor mesela

      Gönül rahatlığıyla alabilirsin sonuç olarak. zaten Sony kullanan biri sana Sony önerecektir.

    • kizilsakal @kizilsakal

      @protego z5 çıktımı yahu ? satıştamı ben en son z3 çıktı sanıyordum :/

    • protego @protego

      @kizilsakal Z3'ten sonra Z3+ çıktı. Z5'in de önümüzdeki ay başlayacak satışları. Belki beklersin. Z5 ve Z5 premium iki model geliyor. Tabi pahalı olacaklar. ama bütçeni yazmadığın için bilmiyorum tabi. Z2 Z3+ veya Z5 al. Z3'e hiç bakma. Z2 ile Z3 aynı telefonlar zaten. Bir tek 801AB yerine 801Ac işlemci değişikliği var. Zaten Z2'nin tasarımı daha iyi. ÖZellikle hoparlör yerleşimi.

    • Omer @omer_

      @protego Android M sürümüyle hafıza kartı da dahili hafızaya sayılacaktı değil mi? Hızlı bir hafıza kartı varsa dahili bellek sorunu olmaz sanırım.

    • protego @protego

      @omerp Öyle birşey mi var hiç bilmiyorum 😀

    • Omer @omer_

      Nereden duyduğumu şimdi hatırlayamadım ama @msarakaya da öyle bir şeyden bahsetti diye hatırlıyorum. 😀

  • Omer @omer_

    Z3C kullanıyorum tavsiye ederim. Sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım. 🙂

    • kizilsakal @kizilsakal

      Isınma takılma şarz süresi eksileri neler sizce

    • Omer @omer_

      Oyun oynamıyorum telefonda ama internette dolaşırken ısınması biraz fazla, bıraktığımda da 1-2 dk içinde soğuyor. Isındığı zaman bile menüde ve geçişlerde kastığını görmedim. Şarjı nadir kullanımda (ara ara yazışma konuşma internet) 3 gün, sık kullanımda da (internette çok dolaşma müzik dinleme video izleme) bir günü çok rahat çıkarıyor.

  • Melih ÖZTAŞ @melihh

    Sırası ile xperia arc, xperia s ve şu anda z3 kullanan biri olarak sony den şaşma. Kalanını @protego hocam çok iyi açıklamış zaten. Sorun varsa sorabilirsin.

  • serdarservet --update @serdarservet

    @melihh gibi ben de eski Sony kullanıcılarındanım 🙂 Sırasıyla :
    Sony Ericsson K750i, Xperia tipo, ve şu anda Xperia E4g kullanıcısı olarak ben de diyorum ki ;
    Sony'den şaşma 😀
    Xperia tipo'yu 2.5 sene boyunca kullandım ve gerçekten çok iyi dayandı 🙂 Çok sağlam telefondu kendisi. 800 MHz işlemci, 512 MB RAM, ve 4 GB hafızayla Android 4.0.4 çalıştırıyordu. Ve jet gibiydi. Tabii ki günlük kullanımda. Oyun oynamaya kalkılmaz 😉
    Şu anda Xperia E4g kullanıyorum. Benim için kamerası pek önemli bir faktör değildir, K750i ve Nokia 6220c hariç her telefonumun kamerası kötü olmuştur 😀 E4g'nin kamerasının da iyi olduğunu söyleyemem. Ama diğer özellikleri gerçekten müthiş. Yazılım konusunda zaten Android dünyasında en kaliteli yazılımı Sony yazıyor diyebilirim. Donanım konusunda da yıllardır süregelen tecrübelerimden çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Ki, ben Z serisinden bir telefon kullanmıyorum 😉 Öneririm. Sony almasan bile bakma diyeceğim bazı markalar var elbette. Ama Sony almanı kesinlikle öneriyorum. Yüzde 90 pişman olmazsın. Zaten severek alıyorsan hayatta pişman olmazsın. Eğer yakında alacaksan, şimdiden hayırlı olsun 🙂

  • protego @protego

    @orcun Yorumun tamamını okumadım ama en sonda birşey dikkatimi çekti. Yanlışın var. Z serisinde kasa açıklığı yok. O açıklık değil. Bazı cihazlarda ekran ve çerçeve arasında boşluk var. Ekranın alt tarafı kapalı. Cihazın içine su gidemez oradan. Yukarıda anlattığım yöntemle cihazda üretim hatası varsa suyu nereden aldığını öğrenebilirsiniz. Genelde mikrofon kısmında oluyor su alma olmayı. O dediğiniz yerden almaz. Benim cihazda da var snein tabirinle kasa açıklığı. A4 kağıt bile girmiyor. O kadar küçük. Eline alan kimse de farketmedi şimdiye kadar. Oradan su alıyor olsaydı benim telefonum da alırdı.

    Yine yukarıda dedim su geçiren telefonalr üretim hatasıysa servis değiştiriyor. Vakum testiyle anlıyorlar ki kendin de yukarıda anlattığım yöntemle bakabilirsin nasıl olduğuna. DH'de üretim hatasından su geçirdiği için telefonunu servisin değiştirdiği çok kişi var. Benim hatam değil su geçirdi diyenler de yalan söylüyor. Kapakçıklartam oturmayabiliyor. Onu da oturtacak artık insanlar. Z3+'da falan kapak yok zaten. Parası olan onları alır. Veya manyetik şarj dock'u alınır. sony ile vaya sorun yaşamışsın anlaşılan ama, ben de şimdiye kadar hiç yaşamadım. Samsung'la yaşadım, Vestel'le yaşadım, Logitech'le yaşadım ama Sony ile yaşamadım. Şans işi. Şans olan cihazın sana sağlam veya bozuk gelmesi. Bozuk geldiği için servise düştün mü zaten vay haline. Onun da Sony ile pek ilgisi yok. Türkiye'de servisler belli zaten hepsi aynı bok. Teleservice özelikle.

    • protego @protego

      @orcun Dostum iyi güzel sorun linkleri veriyorsun eyvallah. Diğer markalarda hiç mi sorun olmuyor yani yapma. Ben de Iphone'lar bükülüyormuş o zaman derim yani. Emin ol o internette sorun yaşayıp şikayetçi olanların çoğunluğu gerçekten kullanıcı hatası olup yalan söyleyenler. DH'de bakabilirsin bir yanda su geçirdiği için servisin telefonunu değiştirdiğini söyleyenler var diğer yanda değiştirmedi diyenler var. servis adamına göre mi muamele uyguluyor. Hayır o ağlayanların tamamı ya tuzlu suya sokmuştur ya da çeşme suyuna. Çamura düştü bozuldu diyenler var. Çamura dayanıklı değilki bu telefon! Tuzlu suya dayanıklı olmadığı gibi çamura da dayanıklı değil.

      LG G serisinde pembe kamera sorunu var. Kulaklık girişlerinde çatlama sorunları var. Var da var. Her cihazda bir sorun çıkıyor. Ergenler gidiyor okulda millete hava atacaklar giya çeşmenin altına o tazikli suya tutuyorlar telefonu sonra su geçiriyor ağlıyorlar.

      Sana dedim parası çok olan Z3+ Z5 Z5 premium alabilirler onlarda kapak yok şarj girişlerinde. Z2'de ve öncesinde var. Z3+ sonrası alıp kapakla uğraşmadan dosya aktarımı yapabilirsin. Yani ama Z2'de kapak falan var diye de telefon illa suya girecek diye birşey mi var? diğer telefonları suya çamura düşüren havuza sokan kimse yok. Ama ne hikmetse Z serisi devamllı bi suya giriyor denize atılıyor çeşmeye tutuluyor. Hayır yani neyi kanıtlamaya çalışıyor insanlar, suya daynaıklı diye sırf keyif için alıp da kovaya su doldurup içine bırakırsan cezasını çekersin.

      Yurtdışındaki servislerde hiçbir firmadan şikayet duyamazsın. Adamı öttürürler. Türkiye'de ama hiçbirşey zaten düzgün olmadığı gibi bu da değil. Telefon su geçirirse serviste direkt anlaşılıyor bu konuda bir sorunu yok servisin. Ama diğer sorunlarda her türlüğü pisliği yapıyorlar. Telefonun kenarında çok minik bir ezik olsa ne sorunla gidersen git garanti dışı derler. Her firma yapıyor bunu. Ama herşey de servislerin suçu değil. Kullanıcı hataları çok fazla. Daha geçen vardı burada birinin kuzeni mi arkadaşımı ne Z3+ almış bir iki gün sonra arka cebinde yamulmuş. Buna Sony suçlu diyemezsinki. İnternette şikayet edenlerin çoğu da zaten yalan söylüyor bak sana bunu net olarak söyleyebilirim.

      Neyse, sonuç olarak adamakıllı telefon kullanan kimsenin telefonuna birşey olmaz. Kronik sorunlar hariç. Veya gerçek üretim hataları hariç. Arka kapak açılması servisin suçudur verirsin tüketici haklarına alırsın paranı faiziyle. Ha mesela dersenki Sony Z2'nin birçok modleinde ekran çerçeve arasında açıklık var. Bu olan birşey evet. Bazı cihazlarda çıkıyor bu. Ama bu herhangi bir sorun teşkil etmiyor su geçirme falan yapmıyor. Dikkatli bakmayan kimse de görmüyor zira Z2 alalı 1 yıl oldu bende de var kimse farketmedi şimdiye kadar.

    • protego @protego

      @orcun O reklamları yapan Sony Türkiye. Sony Türkiye'ye laf atmak lazım Sony'ye değil. Gitti boğazda suya soktular bunu eleştirmene hak veriyorum. Ama suçlu Sony değil.

      Apple'da randevuyu 3 hafta sonrasına verdikleri için aynı hesap zaten. Kaldıki Apple'da fazladan kaç bin lira veriyorsun yani o kadar olsun.

      O sakal olayı da saçmalığın daniskası kusura bakma. Ben de sakal uzatıyorum görmedim öyle birşey. Daha önce duymadım da

  • kizilsakal @kizilsakal

    Aslında haklısınız zaten 2016 dan sonra güncelleme almaz kapatmasa bile