Youtube plaketini bile gümrüğe sokuyorlar artık 😀
https://x.com/buckberi/status/1977750741029654905
Teknoseyir gündemi
#Instagram#akış#wifi7#DünyaKupası2026#TPLINK#Ubuntu#mercusys#Pardus#BirazMüzik#DuaLipa#konserSon bir saat içinde 196 ziyaretçi, 61 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Google bu plaketleri vs. kendi ithal edip yerel olarak kargolamalı.
Burada üretelim hatta, aman devletimizin canı sıkılmasın. Yarın niye ithal ediyorsunuz diye yeni düzenleme getirirler bu sefer.
Sorunun etrafından dolaşma çözüm değil.
@phoenixim Google/YTnin amacı insanlara plaketi ulaştırmaksa, çözüm, eğer amaç TRdeki saçma sapan 30 EURO limiti ve içinde bulunduğumuz utanılacak durumdan kurtulmaksa elbette çözüm değil.
Anlaşılan Bu sorunu daha çözmemiş YouTube
Yazık. Rezillik.
Abi bunun yazığı falan fistanı yok. Bu vatandaşlar bunu kendilerini seçti mi ? kendileri bunu istedi mi ? çoğunluk istedi, o zaman yazık mazık değil. Herkes bunu hak ediyor kurunun yanında yaşı da yanacak ve hak edecek, hepimiz bunu öyle veyahut böyle çekeceğiz, çekmek mecburiyetindeyiz. Çekmek istemeyenler işte bir şekilde son kurşununu harcayanlar ülkeden çekti gitti. Keşke bizlerde imkanımız varken bunu 10 küsür sene önce yapmış olsaydık.
@orcunfix adamın biri direk hileyi iyi bilirler dememişmiydi. o kadarda seçmemişler demekki 😀 😀
Yurtiçinde 2100 TL+KDV ile satılırken 30 EUR üzeri olduğuna nasıl karar vermişler acaba.
https://www.ciceksepeti.com/youtube-plaketi-sari-kcm58550126
Bunun çerçeve ahşap. Youtube daha kaliteli bir şey gönderiyor.
"- Ürün Ahşap Malzemeden Üretilmiştir."
Bir plaket 30 kilodan fazla olur mu? Neyden imal etmişler bu zımbırtıyı?
Yok orada ve / veya diyor. 30 euro üzerinde ya da 30 kilodan fazla ise basit gümrükten geçemez diyor.
@ad33p Anladım, 30 Euro üzeri demişler demekki. Gerçi Youtube nedir ne değildir bilen bir gümrük memuru izin verirdi ama kimbilir kimler gümrük memuru olarak çalışıyor.
bence bunun 100bin olması kat ve kat daha rezillik.
Aldıkları bütün malzemeleri ceplerinden ödeteceksin bunlara, sonra da çıkıp "çerez parası" diyemeyecek... Dikkat "çerez parası" dediği ürünler vergiden muaf tutularak alınıyor ama vergisiz hallerini bile almazlar...
30 euro da ne sacma bir miktar, kisaca hic bir sey almayin diyorlar. Bu limit ile anca aliexpress gibi yerlerden olur olmayacak seyler alinir.
30 EUROya kargo dahil (Eğer kargo 0 gösterilmişse 3 EURO sayılıyor, ürün için limit 27 EURO oluyor). (Ürün fiyatı üzerinden yüzde 30 / 60 vergi ödeniyor, o bu limite dahil değil).
UPSin kargo ücreti bile 15-20 EURO olabilir 🙁 (Tabi nereden gönderildiğine, gönderme seçeneğine, ağırlığa ve boyuta bağlı).
hiç boşa vekalet falan masraf etmesin. birkaç seneye biri arar, plaket bizde der, şu paraya veririz der, reco ondan alır.
Recep de farkında gümrükte takılacağının, geçen yıldan beri takılıyor. İçerik çıksın diye bilerek buraya kargolatmış. O da bilirdi Almanya'ya bi arkadaşına göndertip oradan almayı ama 20 bin 30 bin neyse ödeyeyim alayım devamında süreci anlatırım kanalın reklamı olur diye düşünüyor, güzel reklam fırsatı, şu an bile konuşuyoruz. Böyle rezil bi durum var onu belgeleyip anlatmak istemiş. Böyle saçma sapan şeylerin takılmaması lazım. 30€ ürün gelse sanki ticari mal çekiyormuşuz çinden gibi binbir uğraş böyle saçmalık mı olur? En basitinden Azerbaycan'da limit 300$. 300$'lik ürün gelince 1 kuruş bile vergi verilmiyor. Diyelim 300'ü geçti 330$'lik ürün geldi bizdeki gibi oooo gel kardeş seni bir ay uğraştıracağızlık durum yok yine. 300$'lik kısmı muaf, 30$ için %20 vergi= 6$ vergiyi online ödeyip alıyorlar ürünü direkt. Bizdeki gibi oraya git buraya gitlik durum yok. Bu yılın başlarında afedersiniz **kindirik iki oyuncak aldık 10$'ten 20$ mi neydi fiyatı. Her yerde bulunan ıvır zıvır ucuz şeyler, üzerinde kocaman faturası var sitesi var ürün kodları var, kutuyu da açmışlar zaten içine de bakılmış, siteye girip güncel olarak da ürünün aynı fiyattan satışta olduğunu görmelerine rağmen gümrüğe çağırdılar gittim kredi kartından ödenen miktarı gösterdim, ürünü anlattım, ürünü siteye girdi tekrar kontrol etti, fotoğrafını çekti daha üst bi yere attı onu aradı onla konuştu ona anlattı böyle böyle diye bunu ne yapacaksın özel bir şey değil di mi vs diye sordu saçma sapan 15dk adamla uğraştıktan sonra vergiyi çıkardı yapıştırdı üstüne. Git öde gel dedi ödedim geldim ondan sonra ürünü verdiler 😀 800 liraya yakın vergi çıkardılar iki dandik oyuncağa. O gün bu gündür çöp bile almıyorum yurtdışından. Azerbaycan'daki tanıdıklara kargolatıyorum ne var ne yok. Bi gelen yanında alıp geliyor.
20 yıl önce çocuk halimle yurtdışından 350€'luk ürün sipariş vermiştim direkt kapıma gelmişti almıştım zamanında, bir de şimdiki hale bak
işin saçma tarafı şu, gümrük muayene memuru istediğinde her şeyin fiyatını bulabiliyor. bunun youtube tarafından ücretsiz gönderildiğini de bal gibi biliyor. sırf vatandaşa eziyet olsun diye var olan kanunu da düzgün işletmiyorlar. kanun zaten vatandaşa eziyet üzerine yapılmış, daha onun üzerine de ekstra eziyet ekleniyor.