Teknoseyir gündemi
#TeknoYardım#wolverine#gog#THERMALTAKE#ILL#GOW#şirket#control#GodOfWarRagnarok#ortaklik#AmazonSon bir saat içinde 191 ziyaretçi, 59 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Cidden işe yarıyor gibi geldi bana bu arada. Güzel bir yöntem olabilir. Özellikle dijital ekranlarda dikkat dağınıklığı yaşayan insanlar için.
İşin garip tarafı sağ tarafı eksiksiz okurken sol tarafı hızlı okumaya çalıştığımda hatalar yapıyorum.
Klasik metinler yerine ÖSYM paragraf sorusunda denemek lazım 🤣
Benim gözlemime göre hızlı okumaya alışık olmayanlar veya denildiği gibi karışık veya düzgün ayarlanmamış metinlerde (ekranlarda) göz sırayı kaçırıyor, bu çift ton veya kalın italic vs olayında güzelce yakalanıyor. Göz aradaki farkı anlıyor (beyin), ve kelime atlaması olmuyor gibi.
Hemen bir eklenti yazılsın 😀
Soldaki yazının tamamını koyu yapsınlar da öyle görelim bir de.
Türkçe sondan eklemeli dil. Sen sondaki -dır, -dir gibi şeylere dikkat etmezsen tümüyle yanlış bir şey anlarsın. 😀 Seve seve sonuna kadar dikkat etmen lazım. 😀
Şimdiye kadar niye keşfedememişler bunu 😀
GitHub'da birisi bunun eklentisini yapmış (Chrome). Denemek isteyenler olabilir belki, ama her sitede çalışmıyor galiba.
https://github.com/ansh/bionic-reading