Arkadaşlar kapsüllü kahve makinelerini tavsiye eder misiniz? Nespresso serisi nasıldır? Essanza mini ve/veya Aeroccino 3 kullanan var mı? #akış #KonuDışı #Kahve
Son bir saat içinde 159 ziyaretçi, 88 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
@at bilir.
Hiç kapsüllü kahve kullanmadım. Makine alacaksam olsam espresso makinesi alırdım zaten. 😂
Tchibo ilk makinelerden almistik. Picomuydu neydi. Kapsul delme sisteminde sorun olusuyordu belli bir süre sonra. Plastik tarafini delemeyip tüm mutfak tezgahini kahve yapiyordu. Makineyi degistirdik garantiden, gene yapmaya basladi. Ugrasmamis babam moka pot duruyordu ona geri dönmüs. Kahvesi lezzetliydi ama, biraz pahaliya geliyordu.
Bu aletlerin fiyatini bilmiyorum ama bütceye uyuyorsa normal espresso makinesi almak daha akillica olabilir.
Picco'lar sıkıntılı model, onu komple kaldırdılar piyasadan. Picco hala sizdeyse herhangi bir tchibo şubesine göndererek farklı bir model cihazınızı alabilirsiniz.
@phoenixim eski ya, ilk cikan picolardan. Degistirirlermi bilmiyorum.
@3dfx Bizde de vardı Picco, şubeye götürdük direkt yenilediler. Arayın sorun isterseniz
@phoenixim bir kere degistirdiler zaten. Ama aynisiyla 😀
@3dfx Şu anda Picco yok piyasada, aynısıya değiştiremezler 😀
@phoenixim o zamanda yoktu, ama pico stoklarini bu sekilde degerlendiriyorlardi. Degisim icin ozel urun satilamaz diye bant vardi ustunde hatta.
Tchibo kullanıyorum. Memnunum, değişik tatlar sağlıyor, özellikle hızlı olması güzel. Sabahları ısıtıcıya su koy, sütü ayrı kahveyi ayrı şekeri ayrı koy yok.
Taze çekilmiş kahvelere kıyasla tadı ne derece geride kalıyor?
@aagirdir; Tad olarak kahve tadı var doğal olarak 🙂 ama standart gramajda olduğu için sertliğine göre alıyorsunuz. Açıkçası sert olanlarda bile (5'li derecelendirme mevcut ve 4 üstü görmedim.) gramajdan dolayı rahat içebiliyorsunuz. Ama yinede nescafe ile Türk kahvesi arasında, bana kalırsa sorarak karar vermektense deneyerek karar verin.
dostum hem kapsul hemde çekirdek kahveli olanı kullanım sana önerim sakın kapsül alma. Yeniden dolum vs.. işi hem zahmet hemde her defasında kalite tutmuyor. sana önerim benimde almış olduğum : https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/siemens-te603201rw-eq-6-serisi-tam-otomatik-espresso-ve-kahve-makinesi-wknd20-324850533
alman. Tabi ben 6 ay önce 1.750 Tl almıştım şimdi fiyata zam gelmiş 🙁
daha ekonomik çözüm: https://urun.n11.com/kahve-ve-espresso-makineleri/delonghi-esam-2600-tam-otomatik-espresso-cappucino-kahve-makine-P154163844
@ekrem-gul Hocam bunlar da bütçem için pahalı. 780 TL gibi bir fiyata kapsüllü 110 fincan kahve hediyeli süt köpürtücü ve makine bir arada bundle var. İlgimi çekti. Çekirdek ile kullanmak en iyisi ama tam otomatikler çok pahalı. 1000 tl altında deloghni gibi markaların modelleri var fazla iyi yorumlar almamışlar birde espresso için kahve öğütücüler çok pahalı dışarıda yaptırmak gerekiyor. Temizliği vs de daha dertli ondan kapsüle yöneldim. Ama hiçbiri içime sinmiyor sanırım komple vazgeçeceğim 😀
Espresso makinesi ile alakasız olacak ama filtre kahve makineleri gayet ucuz ve nescafe gibi çöpleri tüketmeden güzel kahve içebiliyorsunuz. Zaten birçok yerde de filtre kahve satılıyor tek gereken kahve kağıdı. Onunda 80 tanesi 10 tl falan. Kapsüllere de karşıyım çünkü tat için binbir türlü içeriği %99 glikoz şurubu olan saçma sapan tatlandırıcılar kullanıyorlar. Aslında kahve çok basit bir içecek öyle üzerine çok kafa yormaya gerek yok :).
Kapsüllü olanlardan evimde hiç kullanmadım ama o makinelerin kapsülleri sonuçta öğütülüp, kapsül şeklinde paketlenip satışa sunuluyor ve o şekilde ne kadar beklediğini bilemiyorum. Her ne kadar hava geçirmeyen ambalajlarda aromasını kaybetmediğini idda etselerde tadımladığım kadarıyla aromasında bir düşüş söz konusu oluyor. Şimdi sizin bütçenizi bilmediğim için bir makine öneremiyorum ama ben evde espresso için Breville'nin 980 gibi bir makinesini (modelini tam hatırlayamadım), filtre kahve için Russell Hobbs'un modelini hatırlamadığım ama retro görünümlü bir makinesini kullanıyorum. Ben bunlardan çok memnunum, dilerseniz bir bakın, sorunuz olursa yanıtlayabilirim.
Teşekkürler. Kapsüllü düşünmemin sebebi makinelerinin ucuz olması. 1000 TL nin altında kalmak zorunda olduğum için hem temizliği kolay olsun hem ucuz makine olsun mantığıyla hareket ettim. Ancak kimse de önermiyor 🙂 Bu fiyat bandında öneriniz var mı?
@aagirdir O fiyat bandında bildiğim bir makine maalesef hiç yok. Tabi aynı şey değil ama diyelimki istediğiniz gibi bir makine bulamadınız, o durumda moka pot ve french press kullanmak konusunda ne düşünüyorsunuz?