https://www.ensonhaber.com/gundem/abdulkadir-uraloglu-acikladi-turkiyede-5g-internet-donemi-basliyor
5G ihalesinde tarihler eğer yine ertelenmezse belli olmuş. 16 Ekim'de ihale yapılıp frekanslar satılacak, 1 Nisan 26'da ise tüm ülke genelinde 5G yayını 3 operatör içinde başlayacak.
#HaftalıkGündemeMalzeme

3 operatörün de ihaleye gireceği, girse de herbirinin bazı frekansları kazanıp 5G yayınına başlayacağı kesin değil yalnız.
3 operatörde 5G sayfalarını uzun süredir açmış durumdalar. Tahminim Turkcell hızlı ve kapsaması yüksek frekansları toplar, Telekom orta halli, Vodafone'da en yavaş frekansları alır yine.
@behzat Ben de cirodan verecekleri yüzde 5 için cüzdanımı açtım, hazırladım, bekliyorum 🙁 Çok ciddi bir rakam, ucuza hizmet alma verme şansı bırakmıyorlar 🙁
ülkye yeni oyuncular gelmedikçe bir anlamı yok.
Bu saatten sonra imkansız. Hem coğrafya olarak dağlık ve engebeli bir ülkeyiz hemde TL değersiz. Operatörlerin tüm harcamaları döviz üstünden. 3 operatörde seneler önce döviz ucuzken az çok altyapı kurduğundan şuan rahatlar. Yoksa sıfırdan operatör kurayım desen kurtarmaz.
@behzat su telefon net gsm de anlamadigim nokta bu heriflerin alt yapi kurduktan sonra elektrik isci giderlerinden baska ne gideri var.telekom sontral aldi 1milyon tl dolar,kablo cekti isci parasi ,elektrik odedi kar etti..bu sene ..seneye bu yeri. Isci ve elektrik faturasindan baska ne gideri var.ben evden cepten yurt icini yurt disini ararken 3. Bir ulkeye vs para oduyormu?veya ttnet,turkcel pcde. Tabletten youtobe girince ne gibi gideri var ..
@srkndmrgl Tabi ki var. Mesala sen atıyorum Turkcell'den Telekom'u ararsan konuştuğun dakika başı Turkcell senin adına Telekom'a ödeme yapıyor. Ancak operatör içi aramaların operatörlere bir maliyeti yok.
@behzat telekomdan turkceli ararsam tam tersi olacak..net icin ne gideri var ..bu oparatorler hep bizi opuyor en sonunda
@srkndmrgl Ülke içinde dolaşan veri için aslan payı Telekom'a gidiyor. Ülke dışına çıkan veri için ise verinin gittiği ülkeye para ödeniyor. Mesala Turkcell o yüzden ülke içerisine kendi veri merkezlerini kurup TV+'ı falan oradan yayınlıyor.
Düdük gibi kotalarla hayvan gibi ücretlerle 5g değil 10g gelse ne fayda ? Bize adam gibi 3 haneli gblarda olan minimum datalı paketlerin de fiyatının 20 30 doları geçmemesi lazım ki o zaman bir manası olsun. Zaten 20 gb var onu bana 5g ile sunsa ne fayda ? saniyede 1000 mgbit olsa ne işime yarayacak zaten kota düdük gibi.
Saniyede 1000 mgbit olursa kota daha çabuk bitecek işte 😀
@oniki Ha onu yapamayacaklar da işte 300 500 mgbit belki yapacaklar ancak kotalar gene pert. 200 gb üstü kota kimde var diye anket yapsak buradaki en zengin 2 kişi anca yazar bende var diye o kadar. 😀
Mr.Uraloğlu 5G ile discorda(🍆) girdiği fotoğrafları Twitter hesabından paylaşsa neler olur acaba. 💩
Bu 5 g katali kitasizi kazanani daldilete olur..iga hiz testi gaptim 5 kota bitirdim,hizli trenle istanbuldan ankaraya giderken 50 gb kotam bitti,Abi inanilmaz hiz ,inanilmaz olay abi der arada ziplar vs ..hangi oparator cok verirse o kadar ziplar
Yaaaaaaaaaa isterlerse 10 20 1000G yayını yapsınlar....
Yahu verecek 20 GB 500 TL den. Al o gb.. 😛
700mhz ve 3.5ghz bantları ihaleye çıkıyor. 26ghz bandını ihaleye açmamışlar bile. Ne anladık bu işten.
4.75G 🥰
10 mb hızında 5g kullanırız.Sözde 4.5g de 300 mb ile kullanacaktık hızlar yerlerde. Gösterir ama vermezler.
Ne ihaleymiş allah belanızı versin
Bence başlamayacak... 🙂
6g için çalışmalara başladık.Yandaş gazete...!