Son bir saat içinde 176 ziyaretçi, 124 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Bunları zart diye kapatırlar kullanıma, ben olsam g29 alırdım 😂😂
biz parasını verdiğimiz malı gümrükten alamıyoruz adamlardaki rahatlığa bak 😂
İlla koyulan o limiti geçecek sanırım ürün, dükkanı boşaltsa bile bir önemi yok gibi duruyor. 😀
Çok garip ya... İlk gördüğümden beri bir türlü alışamadım bu "loot" işine. 🙂 Eski zamanlarda böyle bir şeyi yapamayacaklardı tabi ki, sererlerdi yere anında. Ama bu tuhaf kanun kimin aklına geldi acaba?
bu düzenle sigortalar fazla yaşamaz ya da müşterileri cayır cayır severler. Şahsen ben sigorta şirketinin müşterisi olsam böyle bir kanun olmasına itiraz ederim, birileri çalacak ben ödeyeceğim ne güzel memleket.
@https özgürlükler ulkesi
@vizuvv göz göre göre para dağıtmak için yok, olağanüstü durumlarda zararı karşılamak için var. burada durum gayet olağan hale gelmiş.
Adam asgari ucretle saati 11 dolardan calisiyor. Tamamini soysalar umurunda olmaz elbette.
Eyaletine hatta vilayetine göre değişiyor o, federal olanı veren eyalet yok galiba. CA'da 16 USD saatlik ama 16 USD'ye iş yok, genel olarak fazlasını veriyorlar.
@pope 50 USD filan vermedikleri surece kolunu kipirdatmazlar hakli olarak. Milyar dolarlik firmalar icin kendilerini niye riske atsinlar.
Amerika'da iş yerinde silahlı hırsızlık olduğu sırada(bıçak da dahil) bir çalışan araya girip engellemeye çalıştığında yaralanırsa/ölürse işyeri milyon dolarlarca(duruma göre onlarca-yüzlerce milyon dolar da olabiliyor) tazminat ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca soygunda çalışanlar araya girdiğinde çıkan kargaşada bir müşteri yaralanırsa milyon dolarlık başka bir tazminat davasıyla daha uğraşmak durumundalar. Çünkü güvenliği sağlamadığı için direkt iş yeri sorumlu tutuluyor. Suçluya yanlış müdahale (her eyaletin vatandaşların suçlulara müdahaleyi nasıl yapması gerektiğine dair çok kesin yönergesi var) yapıldığında ve biri yaralandığında/öldüğünde iş yeri doğrudan sorumlu. Olası yaralanmaların tedavi masrafını da doğrudan işyeri karşılamak zorunda. Bu yüzden iş yerleri çalışanlarına kasıtlı olarak bu gibi durumlarda dahil olmamaları ve sakince beklemeleri için eğitim veriyor. Milyon dolarlık davalarla ve hastane masraflarıyla yıllarca uğraşmak yerine birkaç bin dolar kaybetmeyi tercih ediyorlar. (Elbette Amerika'da asgari ücrete çalışan kimse de iş yeri soyuluyor diye hayatını riske atmaz genelde)
(Belli meblağlardaki hırsızlığa polislerin müdahale etmediği bir mit)
bunları yakalarlar kesin. uzun sürede hapis yatarlar.
1000 doları aşmıyorsa cezası yok diye biliyorum
@bekirb öyle bir şey olur mu ya? o zaman kim niye para verip bir şey alsın? shoplifting bu işin adı ve cezası var.
@ronniejamesdio eyalet eyalet değişiyor sanırım uyarı cezası var 1000 doları aşmıyorsa tabi 2-5den sonra hapise evriliyordur
@https: Sigorta var, uzaktan erişim ile blokaj var, kamera kaydı vs var. İllaki bulunurlar, olay yerinde riske girmeye gerek yok.
Ameriga hakikaten çok değişik bir ülke. Yalnız birşey olmayacağını düşünen arkadaşlar çok yanılıyorlar, Amerika kanunlarla hukukun acayip oturduğu bir ülke, öyle bir yeri yağmalayacaksın vs, kan alırlar diye düşünüyorum
Cold case durumuna düşse bile, eninde sonunda çözülür ki şimdiki teknolojiler ile yerleri tespit olur o cihazların.
Adamlar GTA 6'ya hazırlık yapıyor 😀