Evet geçen gün paylaştığım serginin bitmiş hali, sünger beklediğimden daha koyu renkli çıktı bu nedenle biraz fon boğdu gibi fotoğrafları ama gerçek hayatta güzel gözüküyor 😀 etiketlere daha sonra etiket makinası ile başka bir çalışma yapacağım şimdilik emaneten yer tutucu görevi görüyorlar.
Sırasıyla 286, 386, 486, pentium, pentium pro, pentium 2, pentium 3, pentium 4, Celeron, core2duo ve Atlon 64 bulunuyor şimdilik koleksiyonda bir de AMD sempron var ama ona yer kalmadı malesef 🙁
Sanırım tozlu raflar bölümleri bulunan işlemcilerin büyük bölümünü koyabilidim @leventp abi bu bölümlere yeni sezonda remake gelse ne güzel olur 😀 10 sene geçti eskilerin üstünden bir yeniliği onlar da hak ediyor 😀
#TozluRaflar
Teknoseyir gündemi
#LeslieNielsen#yağmurdemiyo#Hotspot#msiafterburner#spor#Chrome#cursorai#Huawei#JapaneeseSwordOdachi#Kod#s25Son bir saat içinde 35 ziyaretçi, 20 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Kağıtlar çok amatörce kesilmiş gibi duruyor. Ancak genel olarak güzel olmuş.
Amatörce kesildiler çünkü 😀 makas ile bu kadar oluyor 😀
@mrx cetvel + maket bıçağı daha iyi iş görürdü.
@hcaktuna Denedim ama görmüyor normal 80gr A4 kağıdı yırtıyor cetvel ve maket bıçağı. Buraya daha sonra etiket makinası ile ile bir şeyler yapacağım ama zamanı var onun.
Şimdilik idareten yapıştırdım kağıtları etiket makinası bulunca daha iyi bir çalışma yapacağım oraya.
😂 hocam içim daraldı.
Cetvelle çizip makasla keserek hallederdiniz bence biraz aceleye gelmiş.
Hatta çıktı alırken çerçeveli alınır en basiti.
@johan28 etiketler önemli değil zaten hocam onlara sonra başka bir çalışma yapacağım etiket kağıdı ile.
merak ettim acaba altın renkli pentium pro nun işlem gücünün herhangibi güncel telefona oranı nedir.
Yok denecek kadar az 200 Mhzde çalışan bir işlemci kendisi 🙂 süper pi ile yapılan testleri bitirmesi 6-9 dakikadan fazla sürüyor.
486 dx4-100 olani intel mi ki? Sanki ST Micro gibi logodan.
intel lisanslı neticede 😀 cyrix aslında o 486 ama baya karışık bir geçmişi var. Başka 486 örneği yok elimde mecburen intel taklidi yapacak bir süre 😀
@mrx intel lisans satiyordu, cyrix de amd de texas inst. da st micro da baskalari da bu lisansi alip ürettiler. Cyrix olsaydi cyrix yazardi sanki. Benim elimde cyrix 486 dx2-66 var direkt cyrix yaziyor.
@coppermine Cyrix core var içeride aslında. Cyrix çoğunlukla Texas Instruments ve SGS Thomson'u (şimdiki STMicroelectronics) üretim tesislerini kullanıyordu.
Müzekartım yok ama alırsam gelebiliyor muyum 😀 Masaüstü müzesi olan 2. üye herhalde.
Hoş @umtk da kendi çapında bir şey deniyordu 🙂
@leventp
1985'te 486 var mıydı ki? Vaktim olunca şu metinleri okuyayım.
@qubit evet hocam yanlış olmuş o 1989 olması gerekiyor unutmuşum yazarken 😀 Athlon da atlon oluvermiş 😀 Neyse zaten etiket düzeltme çalışması yapacağım iyi oldu onu işaret ettiğiniz.
@mrx kaç nanometre ve ne kadar transistör var da belki yazılabilir. Pentium Pro epey büyükmüş, hiç hatırladığım bir detay değildi. Ben P100'cüyüm 😛
İstanbul'da bir bilişim müzesi açmamız lazım. Bu epey kolay bir iş aslında. Fakat topluluk olması gerek. Bu da ancak yıllık festivaller ile olur. Meraklısına ücretsiz stand vereceğin günler düzenleyeceksin. Üniversitelerden yer rahat bulunur.
@qubit Evet aslında transistör sayısı ve hatta die fotoğrafının olduğu bir kart basmak güzel olur teşekkürler.
Benim kafamda var açıkçası böyle bir müze fikri ama sadece gelip camekanda görülecek bir şey olsun istemiyorum. İnsanların geçmişten günümüze bilgisayar teknolojisini bizzat deneyimleyip kullanabilecekleri, benim yaşım yetmese de Commodore 64'den IBM PC'e kadar çalışan ilginç uygulamaların yapıldığı bir şey olmalı. Kim destek verir böyle bir şeye bilmiyorum. Aslında kültür bakanlığı ve İBB ile bir konuşmak lazım bunu.
@mrx projeyi yönetecek birisi lazım. TS batsaydı LP'ye teklif ederdik 😛