Derin öğrenme algoritmalarından yararlanarak oluşturduğum uygulamadan çıktı örnekleri. Burada beni etkileyen, sonuç kadar toparladığım bu uygulamayı kendi bilgisayarımda internete bağlanmadan çalıştırabilmemdi. Yani kişisel fotoğraflarımı dış dünyaya çıkmadan netleştirebilmek müthiş.
Orijinal fotoğraflardaki bulanıklıkları nasıl düzelttiğini görünce çok şaşırdım. Fotodaki çocuk benim.
Dikkat ederseniz orijinal olan sondaki siyah beyaz fotoğraf çok bulanık. Ancak algoritmaların uygulanmasından sonra yapay da olsa gerçeğinden farkı olmayan renkli ve net fotoğrafları oluşturabildim. Teknoloji inanılmaz bir boyuta ulaşıyor.
Yararlandığım yöntemler: GFPGAN ve DeOldify
#yapayzeka #deeplearning #imageprocessing #ai



paylasmayi ya da urun olarak sunmayi dusunuyor musunuz? cok basarili olmus.
Çok teşekkür ederim. Fırsat bulursam toplayıp tek bir ürün haline getirmek güzel olur aslında.
Harika, zaten bu işte kendi bilgisayarın önemli. Sistem konfigürasyonunuz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ve süreç ne kadar zamanda tamamlandı yani imaj başına işlem süresi?
Teşekkür ederim. i7 11.nesil işlemci, 32gb ram. Hazır modelleri kullandığınız için eğitmek için vakit harcamıyorsunuz. Modelleri fotolarınıza uygulamak yeterli kalıyor. benzer çözünürlükteki tek bir foto için 30 saniye ortalama diyebiliriz. Renklendirme için de benzer süreler.
Güzel olmuş elinize sağlık. GFPGAN görmeyeli çok gelişmiş.
Tesekkur ederim. Evet v1.3 yayınlandı diğer 2 versiyona göre çok daha başarılı
Hocam biraz araştırınca şöyle bir kaynak da buldum. Farklı özelliklerdeki açık kaynak çalışmaları güzel toparlamışlar görünüyor. Belki size de çalışmalarınızda faydalı olabilir.
https://github.com/open-mmlab/mmediting
Çok teşekkürler. İnceleyeceğim çok faydalı olacaktır.
Elinize, emeğinize sağlık çok başarılı, umarım bizlerde kullanırız yakında.
Çok teşekkür ederim.
Vaay çok iyi. Bize fakültede salt & pepper yöntemini gösterdiler sonrası yok. Keşke böyle güncel şeyleri görseydik.
Ben 1999 da yüksek lisansımı tamamladım alanlarımdan biri Computer Vision dı. O zaman bilinen deep learning henüz yok idi. Makine öğrenmesi var idi ve image processing olarak bir çok denemeler yapma imkanımız olmuştu. Bizim dönem için söyleyeyim gayet iyi çalışmalar yapabiliyorduk şahsen. Tabii fakülteden fakülteye fark da olabilir muhtemelen
@cenker-sisman Günümüzde çoğu okul maalesef rezil halde. Biri de benimkisiydi. Okudum ama okulun kattığı hiçbir şey olmadı 😀
@agab bu duruma üzüldüm. Halbuki teknolojiyi yakalamak geri kalmamak için çok sayıda çalışma yapmak lazım sadece teoride değil pratik de önemli. Farkettigim genelde herkes teori konuşuyor ama bunları uygulamaya dökmüyor. Bu şekilde çalışmalar ortaya çıktıkça olumlu etkisi olacaktır diye umuyorum.
@cenker-sisman Kesinlikle haklısınız hocam. Deep Learning, Yapay Zeka gibi baba derslerde dahi yüzeysel, teoride söylenip geçip gidildi bizde. İngilizcem olmasa araştırıp öğrenme ihtimalim olmayan şeyler bunlar. E bunları bilmeden nasıl mühendisim diye geçineceksin?
Üzülerek söylüyorum şu an yıllık 20 bin bilgisayar mühendisi çıkıyorsa 18 bini bomboş mezun oluyor. Bizde format atmayı bilmeyen son sınıf öğrencileri vardı.
Gerçi üzülmüyorum onlara ama, biz mühendislerin adı bunlar yüzünden kirleniyor bazen.
@cenker-sisman son birkaç güdür bu tarz paylaşımlar görüyorum, kaliteli ama düşük çözünürlüklü fotoğrafı matematiksel formüllerle büyüten yazılımlar vardı eskiden sspline vb.mesele görüntünün net olmadığı durumlarda bu tarz yapay zeka çözümlerinin doğruluğu, şöyleki elimizdeki örneklem havuzu amerikalı çocuklara ait olsa , bozuklukları anlarım ama yapay zeka boşlukları amerikan çocuklarına göre tamamlayacak.
sizin fotoğrafınızda bazı yerler bazı yerler bulanık,karanlık lekelenmiş bunlar uzman bir photoshop kullanıcısının zahmetlide olsa manuel düzeltebileceği şeyler, ayrıca bütün yapay zekalarda ten rengi gradient efekti gibi bişey giren verinin kalitesi belli ne kadar çıktı bekleyeceğiz.
ama kaşlar orjinal fotoda nerdeyse hiç yok, olmayan piksel değil olmayan veri resmen uydurulmuş.keza dudaklar bir yetişkininkine, saçlarda elon muskun gençlik haline benziyor :).
Allah selamet versin Anneniz veya Babanız , özellikle anneniz yaşıyorsa , onların fikri ne olurdu acaba?
Öncelikle teşekkür ederim. Ben diğer eski fotolarda ve renkli olanlarda kendime baktığımda gayet başarılı buldum. Şu anki renkli olan yapay olsa da gerçeğinden hiç bir farkı yok. Amatör fotoğrafçı bir babam olduğu için çok daha net fotoğraflarım olduğu için bunu söyleyebilirim.
Ayrıca kullandığım deep learning modell çin malı:)
@deathline
Bu yapay zekayı kullanabileceğim bir site veya program var mı acaba? Annemin fotoğrafını denemek istiyorum
Selam, GFPGAN denemelerine imkan veren siteler var. Ben şahsen denemedim ama şu siteye bir göz atabilirsiniz. https://app.baseten.co/apps/QPp4nPE/operator_views/RqgOnqV
@cenker-sisman teşekkürler abi akşama bakayım