Herkese iyi geceler
Aklıma bir şey takıldı sizden fikir almak istiyorum.
İphonelarda telefonu kapatabilmek için giriş parolasını bilmek gerekmiyor. Haliyle telefonunuz çalınınca çalan kişi telefonu anında kapatıp, sim kartını çıkartıyor.
Hal böyleyken ios14 le tanıtılan bul ağı v.b özellikler bile çok da bir şey ifade etmiyor.
Sorum da şu, neden iphonelarda ya da diğer telefonlarda telefonu kapatabilmek için öncesinde telefonun parolasının girilmesi ön koşul olmuyor? Yasal bir sebebi olabilir mi? Çünkü yasal bir sebebi yoksa, neresinden bakarsanız bakın saçma ve kötü niyetli görünüyor.
Teşekkürler herkese
dostum çünkü yapılan şey gereksiz olur. telefonun bataryasını sökmek zor değil.
Zor değil biliyorum, ancak hırsızlık olayları pazar gibi kalabalık yerlerde yaşanıyor genelde. Telefonunun çalındığını hızlıca fark eden biri için fırsat olabilir bu süreç.
Yeni telefonların çoğu su geçirmez vs olduğu için yapıştırılmış durumda, onları sökmek ısıtmadan o kadar da kolay değil. Ekranı kırarak çıkarmayı da göze alamazlar, para etmez. Bir de e-sim kullanılsa telefonda, biliyorum hırsıza kapı dayanmaz ama, epey zorlaşır işleri
@apsis telefonu folyoya sarar gene bulamaz telefon sahibi. büyük ihtimal pek hırsızlıkları engelleyeceklerini düşünmedikleri için gerek duymamışlardır. neyse gene de istiyorsan: https://ios.gadgethacks.com/how-to/prevent-thieves-from-turning-off-your-iphone-0198340/
Olağan şekilde kapatmak için parola girme koşulu getirilse bile kurtarma moduna geçmek veya kilitlenme durumunda yeniden başlatma yapabilmek için bir acil kapatma komutu olması şart ki bu durumda da parola koymanın bir anlamı kalmaz, çalan kişi bunu da biliyor olur zaten.
zorla yeniden başlatma var, kapatma yok. sonuçta yeniden açılacak. olay aslında bu değil sim çıkarmak çok kolay ve sim çıktı mı bitti.
Telefon donduğunda yada acil kapatılması gerektiğinde ekstra zorluk yaşatmaması için koyulmamıştır. Akıllı telefonlar aslında kapatılmaları üzerine kurgulanmamışlardır. Sürekli olarak çalışmaları üzerine tasarlanırlar. Olumsuz bir durumda cihazı resetlemek yada kapatmak için doğrudan bu modlara geçerler.
Kapatmadan sim kartı çıkardığında zaten işi görülmüyor mu?
Sim'e eşlenerek çözülebilecek bir olay.
ayfonlarda güç tuşuna uzun basınca kapanmıyor mu? elektrikle çalışan her donanımda olması gereken bir fonksiyon bu.