Maliye bakanı otomobil, içki ve sigarada vergi oranı çok fazla demiş. Ben korktum, kesin vergiler artacak.
Not: drone larda da gözü kalmış. Uçanı kaçanı...
Son bir saat içinde 183 ziyaretçi, 70 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Stok yapmaya başlayın şimdiden.
Dolar ve avro bu kadar yükselmişken o vergiler düşmez ama bana kalırsa, bu açıklamaya göre bir süre zamlanmayacak, eğer ekonomik bir problem çıkmaz ise. Ama ben bu sene sonuna veya 2018'in başında küçük bir kriz yaşayacakmışız gibi hissediyorum. Çünkü, hem döviz hem borsanın aynı yönde hareket etmesi pek hoşuma gitmedi.
Haklı adam(!) biraz fazla yukseltmisim, elimin ayarı biraz kaymış. Yakında bir fiyat düzeltmesi yaparım.
Yunanistan zaten fazla sosyalistlikten batti 🙂 halk zengin, devlet fakir
Devlet halkı tüketmeye yönlendirip kolaylık sağladığında az parayla dahi mutlu edebilir. Ama sen tonla vergi talep edip birde yasaklarla insanların kullanım ve satın alma özgürlüklerine müdahale etmeye çalışırsan bu sefer 50 bin tl maaş de versen mutlu edemezsin. Roma tiyatroları vs halkı memnun etmek için kullanırdı. Alışveriş pek çok insanı rahatlatan heyecanlandıran bir olay. Sen alım gücünü azaltırsan halk öfkelenir. Haliyle yasalar delinmeye başlar. Endişe edilmesi gereken halkın az vergi ödemesi değil, otoriteyi (siyasi otorite değil devlet otoritesi) aşma düşüncesini kabullenmesidir.
Öncelikle suni rekabetten kurtulup, son kullanıcı kullanımından kaynaklanan rekabeti getirmeleri gerekiyor. Vergiyi azaltıp tüketime teşvik etse ne olacak ki? Vatandaşın elinde para kalmıyor, o kadar saçma şeylere para bayılıyoruz ki, istesek de almaktan vazgeçiyoruz.
Adam (havada) buluta (sen bunu unuta) yatırım yapın diyor, oyun sektörüne yatırım yapın diyor, alabileceğin en dandik bilgisayar 3000 lira tutuyor. Adam (Sayın Ekonomi Bakanları) düşünüp de, sıradan vatandaş Renault, Citroén, Palio alabilecekken Mercedes alıp, tonla vergiyi veriyor ama iş bilgisayara gelince, alternatifi yok %25 vergi, %6 TRT vergisi de ne ola ki demiyor. Basıyor vergiyi, basıyor vergi; ondan sonra da yazılıma, oyun sektörüne yatırım. Ya arkadaş, yatırımcı daha yatırım yaparken %25'i gidiyor sermayesinin. "Vergi iadesi alır demeyin" hemen, yazılım yatırımı için illa şirket kurmak gerekmez.
Uyansın da balığa gidelim dicem ama ondan da vergi alır diye korkuyorum.
Zengin değilsen hayat zor be :/
vergileri kısmen azaltıp enflasyonu düşük gösterip rakam oyunu oynayabilirler mi acaba
Vergiler cok fazla derken fiyatinin tamamen vergiden olusmadigina mi dert yanmis acaba?
Bu arada icki ulkemizdr buyuk sorun degil ama sigarada vergiyi destekliyorum. İcmeyin kardesim ölüyorsunuz iste.
Bıçakla kendini kesen de var. Bıçak satışı da yasaklansın o zaman.
@yunus__sarigul bicakla yemek de yapiliyor sigarayla yapilan yararli bir is var mi acaba?
@waterfallll olabilir de sigaraya gelene kadar birsürü şey var. Bu şekilde engellemeye çalışmak devletin işi değil. Sırf bu şekilde ateş pahası diye kaçak sigara içiyor insanlar. Teröre dolaylı yoldan destek veriyorlar devlet yüzünden.
@yunus__sarigul firsatcilik olduguna katiliyorum. Ancak ben olsam ben de vergi koyardim 🙂
İçki den vergiyi kaldirsinlar oyumu verem
Alım gücüne bakarsak yandık o zaman, ülkede yetişmeyen, üretilmeyen hiç bir ürünü almamız mümkün değil neredeyse. Avrupa belki bizden daha yüksek vergi topluyor ama verginin büyük çoğunluğu vatandaşa geri dönebiliyor. Bizde maalesef bu çok da doğru değil. Örneğin depremzedeye gitmesi gereken para yola, yola gitmesi gereken para saraylara, saraya gitmesi gereken paralar ise savaşa gidiyor.