Beyler bu trafik sorunu ne böyle!
3 gün önce İstanbul’a indim gece 2’de trafik var. Sabah’a karşı trafik var öğle yine trafik.
Oradan Eskişehir’e geçtik orada trafik var!
Oradan Mersin’e geçtik trafikten orada da geçilmiyor!
Oradan Adana’ya gezmeye gittik trafik yoğunluk aynı şekil devam ediyor!
Oradan Osmaniye'ye dugune gidecektik trafikten lambadan geçilmiyor.
Valla insan burada yaşlanir! Böyle hayat mı geçer? Tatilin yarısı trafikte geçti…

Ücretli otoyol kullanmanız lazım
🤣
Ücretsiz otoyol varda benim mi haberim yok 😃 şaka bir yana şehirin içinde bir yerden bir yere gitmek zulüm. Kıç kadar Osmaniye’de bile trafik varsa kapatalım bu ülkeyi…
para var demek ki alınıyor arabalar. heheh
Çözum T.C ye gelmemek
Çözüm ray üzerinde yürüyen araçların artması ile olur. Ancak devlet politikası gereği şimdilik imkansız.
Ankara da benzer durumda. Adıyaman depremi sonrası en çok göç alan şehir olabilir. Trafik öncesine göre hemen hemen 2 kat arttı diyebilirim. Çile bildiğin çile.
TAG otoyolu kamyon dolu ve Adana'da şehir içi yol olarak kullanıldığı için her gün mesai giriş çıkışlarında tıkanıyor. Osmaniye'de zaten yol yok, bu hafta sonu koşu maratonu olduğu için ekstra kalabalık. Çarpık kentleşmenin ve vizyonsuzluğun sonuçlarından sadece biri.
Geçen bununla ilgili bir araştırma gördüm, gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelerde, pandemi sonrası büyük şehirlere akın olmuş çünkü küçük şehir ve kasabalardaki işletmeler pandemide batmış, istihdam düşmüş.
Gelişmiş ülkelerde ise uzaktan çalışma yaygınlaştığı ve pandemi sırasında küçük şehirlerin daha güvenli olması sebebiyle tam tersi bir etki yaşanmış. Popülasyon sub-urb denen kenar mahallelere veya küçük kasaba-şehirlere kaymış.
80 milyon ülkenin 3/1 lik alanına, özellikle şehirlere toplandığı için. Arabalarda insanların kamusal alanda tek güvenli rahat dolaşabildiği araçlar haline geldi
herkes yolları babasının yolu sanarak takılıyor, kalabalık olunca normal. Bence her koltukta gereksiz korna çalınca yukarı doğru çıkan silikon bir aparat olmalı 🙂 en azından sessiz olsun trafik