The Witcher 3 İpuçları

Herkese selamlar. Bildiğiniz üzere The Witcher 3 çok kapsamlı bir oyun. Hala oynamamış olanlar ve oyuna başlamayı düşünenler için küçük çapta bir rehber hazırlamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilirim. Burada İşaretler, bazı iksirler ve oynanış ile ilgili bir takım bilgiler vereceğim.

Sizler de atladığım yerleri ve aklınıza gelen başka konuları yorumlarda bildirirseniz sevinirim.

İŞARETLER;

Yrden: Bir büyü tuzağıdır. Ruhani varlıkları (Örn; Heyulalar) maddesel varlıklara dönüştürür ve gümüş kılıcınızla çok daha kolay hasar vermenizi sağlar.

Quen: Size koruyucu kalkan oluşturur.

Igni: Düşmana ateş hasarı verir.

Axii: Rakiplerinizin zihnini kontrol etmenizi sağlar.

Aard: Telekinetik bir patlama oluşturur. Bazı duvarları ya da kapıları kırmanızı sağlar.

Not: İşaret güçleriniz “Dayanıklılık” ile orantılıdır. Eğer dayanıklılığınız tükenirse işaret yapamazsınız. Bunun için kısa süre dinlenip dayanıklılık tazelenmenizin dolmasınız beklemeniz gerekir.

Not 2: Tüm işaret güçleri seviye atladıkça kazanılan kabiliyet puanları kullanılarak “Karakter” paneli bölümünden geliştirilebilir.

 

Şimdi bazı işe yarayan taktiklerden bahsedelim;

-Oyunda yükleme ekranları arasında geçen yazıları okuyun. Çok yardımcı bilgiler bulacaksınız.

-Quen (Kalkan) işaretini geliştirmeye özen gösterin ve kabiliyet puanlarınız ile “Aktif Kalkan” özelliğini açıp aktif edin. Aktif Kalkan modunda düşmaların vurduğu darbeler eksilen canınızı belirli bir ölçüde yenileyecektir.

 

-Axii (Zihin Kontrolü) altında “Kandırma” kabiliyetini edinin ve 3. seviyeye kadar geliştirin. Bu sayede oyunda ilave diyalog seçeneklerini aktif etmiş olacaksınız ve bazı bölümlerde rakiplerinize istediklerinizi yaptırabileceksiniz.

 

-Karakter paneli altında edindiğiniz kabiliyetlerin aynı renkli olanlarını aşağıda gördüğünüz gibi bir tarafta toplayın. Yine aynı şekilde kullanacağınız “Mutajenler” ile kabiliyetler aynı renkle olsun. Bu, özelliklerinizin gücünü ve etkisini artıracaktır.

 

-Yeni gördüğünüz her bitkiyi toplayın. Bomba, iksir, yağ vs. yapımında muhakkak işe yarayacaktır.

-Gerald’ın belirli bir ağırlık taşıma kapasitesi vardır. Yanımızda (envanterimizde) taşıdığımız herşeyin bir ağırlığı vardır. Bunu artırmak için tüccarlardan “Heybe”ler satın alarak ya da at yarışlarına girip bunları kazanarak “Envanter” paneli altından atımız olan Kızılgöz’e takmalıyız.

 

-Silahlarınız ve zırhlarınız zamanla aşınır. Bunları eski haline getirmek için demirci ya da zırhçılara uğrayın. Para karşılığında ekipmanlarınızı onaracaklardır. Silahları ve zırhlarınızı onarmanın başka bir yolu da “Onarım Kitleri”dir. Bunlardan mutlaka yanınızda bulunsun, hepsini tüketmemeye çalışın. Mümkün olduğunda demirci ve zırhçılara onarım yaptırın. Çünkü şehirden (demirci ve zırhçılardan) uzakta bir savaşta ekipmanlarınız aşınırsa ve elinizde onarım kitlerinden kalmamış olursa zorda kalırsınız.

-Daha iyi bir ekipman (kılıç, zırh, arbalet) bulursanız eskisi ile değiştirin. Eğer kılıçlarınıza ya da zırhlarınıza değerli rünler takılıysa bu rünleri demircilerde söktürüp yeniden kullanabilirsiniz.

 

-Giyilen zırhlar ne kadar ağır olursa (Hafif Zırh – Orta Ağırlıkta Zırh – Ağır Zırh) o kadar çok hasar emer ve sizi hayatta tutar. Ancak zırhlar ağırlaştıkça dayanıklılık tazelenmeniz yavaşlar. Bu da daha uzun aralıklarla işaret yapabilmenize sebep olur. Bunun için “Alaca Baykuş” iksiri hazırlayın ve savaşlardan önce bu iksiri için. Bu sayede ağır zırh giyseniz bile dayanıklılık tazelenmeniz çok daha hızlı dolacaktır.

Kaer Trolde Limanı

-Kullandığınız her iksir belli bir toksisiteye sebep olur. Bunun için birkaç tane iksiri tek seferde kullanacak olursanız gözünüz toksisite barında olsun. Eğer toksik eşiği aşarsanız can kaybetmeye başlarsınız.

-Ateş saçan ve yanan canavarlar ile karşılaşırsanız (Örn: İfrit) ona Aard (telekinetik patlama) işareti saldırıp ateşini söndürdükten sonra saldırın. Yoksa sürekli yaydığı ateş yüzünden hasar alıp yanmaya başlarsınız.

-Eğer çatışma sırasında kanama, yanma gibi sürekli canınızın azalmasına sebep olacak bir etki ile karşılaşırsanız Quen işareti kulanın. Vücudunuzu saran kalkan sizin yanmanızı ve kanamanızı durduracak ve işaretin etki ettiği süre boyunca canınızın azalmasını önleyecektir.

-Etrafta muhafızlar varken hırsızlık (yağmalama) yaparsanız gelip sizi öldüreceklerdir. Hiç şansınızı denemeyin 🙂

-Seviye ilerledikçe sonradan açılan “Gurme” özelliğini açıp aktif edin. Bu özellik tek bir yiyecek kullandığınızda aralıksız 20 dakika boyunca canınızı tazeleyecektir.

 

-Gurme özelliği açılana kadar savaşlarda eksilen canınızı yüksek oranda geri kazanmak için “Kırlangıç İksiri” için.

-Sağdan soldan mutlaka alkol toplayın. Kullanıp azalttığınız ya da tükettiğiniz iksirler ve bombalara meditasyon yaparsanız otomatik olarak yeniden sahip olursunuz. Bunun için envanterinizde alkol bulunması gerekir.

 

-Herkese inanmayın! Konuştuğunuz kişiler size yalan söylüyor olabilir. Oyunda verdiğiniz bazı kararlar çok büyük sonuçlara sebep olabiliyor. Yine verdiğiniz bazı kararların etkisi çok sonradan ortaya çıkabiliyor.

-İlan tahtalarına sürekli bakın. Burada sayısız yan görev (canavar avları, efsunger kontratları vs.) bulacaksınız. Yan görev yapmadığınız sürece adam akıllı para kazanamazsınız!

-Hemen hemen her görevi kabul edin. Kabul ettiğiniz görevlerde mutlaka görevi veren kişi ile pazarlık yapıp teklif ettiği ücretten biraz fazlasını isteyin. Çok fazla abartırsanız sinirlenecektir. Orta yolu bulun.

 

-Efsunger hislerinizi kullanarak etrafta toplabilecek eşyaları sürekli araştırın. Toplanabilecek olan eşyalar parıldarlar.

 

-Haritada serbest dolaşırken ya da önemli olaylardan sonra ara ara manuel save yapın. Eğer değerli birşeyler bulduktan sonra oyun kaydedilmeden ölürseniz bulduğunuz herşeyi kaybedersiniz.

-Görevleri seçerken seviyenize yakın olmasına dikkat edin. Eğer seviyenizi çok fazla artırıp çok düşük seviye isteyen bir göreve girerseniz tecrübe puanı kazanamazsınız. Kendi seviyenizden çok yüksek bir görev seçerseniz de görevin yanında kırmızı kurukafa görünecektir ve mutlaka görev sırasında öleceksinizdir.

-Simya altında çeşitli yağlar üretebilirsiniz. Bu yağlar kılıcınıza uygulanarak değişik tipte canavarlara karşı ekstra üstünlük sağlamanızı sağlar.

 

-Sözlük altında “Yaratık Külliyatı, Eğitim, Karakterler, Kitaplar ve Zanaat” seçeneklerine ulaşıp belli başlı konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 20

Kablolu Xbox 360 Gamepad'in Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Herkese merhaba. @bruksel89 arkadaşımızın isteği üzerine bu yazıyı yazdım. Hiç lafı uzatmayacağım;

1) Orjinal kablolu gamepadin sırt kısmında "Microsoft" yazar. Baş harfi büyük, geri kalanı küçük şekilde.

Sahte olanda ise tamamı büyük harfler ile "XBOX 360" yazar.

Sahte olanda ise tamamı büyük harfler ile "XBOX 360" yazar.

Not: Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var, özellikle kablolu gamepadlerden bahsediyoruz. Çünkü kablosuz ve orjinal Xbox 360 gamepadinin arkasında da "XBOX 360" yazar. Karıştırmayalım.

2) Orjinal olan gamepadin kablosunun uç kısmında ekstra bir bağlantı noktası vardır ve özel bir arabirimle usb girişine dönüştürülür. Sahte olan gamepadde ise doğrudan usb çıkış vardır. Aşağıda gri renkte olan olan kablo orjinal olan gamepade, siyah renkte olan ise sahte gamepade aittir. Fotoğraflarda detaylı görüldüğü gibi orjinal gamepad eksta bir bağlantı noktasına sahiptir.

 

3) Son ana maddemiz de orjinal kablolu gamepadde standart yıldız vidalar kullanılmıştır. Sahte olanda ise özel vidalar bulunuyor. İsmini şimdi hatırlayamıyorum, sanırım Torx Vida olacak. Yine aşağıda beyaz renkli olan kablolu gamepad orjinal, siyah olan ise sahtedir.

 

Not 2: Burada yine dikkat etmeniz gerekiyor. Zira yine kablosuz olan orjinal gamepadde Torx vida kullanılmıştır. Yani yine karıştırmamak gerekiyor. Anlayacağınız üzere sahte kablolu gamepadler, özelliklerin birazını kabloludan birazını kablosuzdan araklayarak ortaya karışık yapmışlar 🙂

Sıralayacağımız ana maddeler bunlar. Sağlıcakla kalın 🙂

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 13 / 24
Mr. Paramedik paylaştı.

GNU/Linux'la Yaşamak...

Bu blogda bir linux kullanıcısının ihtiyaçlarını hangi programlarla karşılayabileceğini konu edinmeye çalışacağım. Eksik ve yanlışların tamamlanmasıyla belki merak eden veya kullanmak isteyen arkadaşlara fikir verebilir.

Çoklu Ortam(Müzik Video Resim):

VLC media player:

https://tr.wikipedia.org/wiki/VLC_media_player

VLC şahsen en çok beğendiğim ve müzik dinlemekten film izlemeye, alt yazı desteğine, radyo dinlemeye, youtube dan video indirmeye kadar, hemen her medya işimi gören süper bir program.

SM player:

https://tr.wikipedia.org/wiki/SMPlayer

VLC playerdan haz etmeyenler için iyi bir alternatif. Kendi youtube tarayıcısına sahip ve medya işleriniz için ihtiyacınızdan daha fazla seçenek alt yazı zaman ayarı ses zaman ayarı vb.

Clementine-Amarok:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Clementine_(yaz%C4%B1l%C4%B1m)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Amarok_(yaz%C4%B1l%C4%B1m)

Genellikle o an ilk hangisi aklıma gelirse kurduğum, iki güzel müzik çalar.

 

Audacity:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Audacity

Ses kaydetme, kayıtlı sesler üzerinde kesme kopyalama gibi basit düzenlemeler yapma, seslere veya belirli bölümlerine efektler uygulama, hasılı ses düzenleme işleri için basit anlaşılır ve kullanışlı bir program.

LMMS:

https://en.wikipedia.org/wiki/LMMS

Sanal ortamda müzik oluşturmak tempo ve farklı müzik aletlerinin seslerini kullanmak isteyen meraklıları için alternatifi az bir program.

Kdenlive:

https://en.wikipedia.org/wiki/Kdenlive

Kde masaüstü programlarından(Diğer masaüstü ortamlarınızada kurabilirsiniz) Kdenlive ile videolarınızı kesip biçebilir, ses ekleyebilir, resimlerden video oluşturabilir, videolarınızı birleştirebilir ve efekt ekleyebilirsiniz. Bu alana özellikleri düzgün çalışan programlardan.

Gimp:

https://tr.wikipedia.org/wiki/GIMP

Ülkemizde herkesin bildiğini iddaa ettiği program adobe/photoshop'un linux diyarındaki temsilcisi diyebiliriz. Resim düzenlemeyle ilgili hemen her işinizi amatör seviyeden profesyonel seviyeye kadar görebilecek süper bir program.

İnkscape:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Inkscape

Vektörel çizimlerinizi düzenlemek logo afiş vb. ölçülü çizimler oluşturmak için süper bir vektörel grafik düzenleyicisi. Adobe/Illustrator linux temsilcisi.

 

Krita:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Krita

Dijital ortamda çizim yapmak isteyenler için bir alternatif.

 

Ofis:

Okular:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Okular

Okular bir pdf görüntüleyicisi, en güzel yanı ise anlık görüntü alma özelliği. Seçim aracını kullanarak pdfinizde istediğiniz bölgeyi seçebilir, o bölgede bulunan öğeleri tablo resim yada text olarak kaydedebilir veya kopyalayabilirsiniz. Bir öğretmen olarak çok kullandığım ve sevdiğim olmazsa olmaz bir özellik.

Libre Office:

https://tr.wikipedia.org/wiki/LibreOffice

Microsoft ofis ile hazırlanmış veya open document biçiminde hazırlanmış belgeleri, sunumları, tabloları çalıştırıp rahatlıkla düzenledikten sonra tekrar istediğiniz biçimde kaydedebileceğiniz muazzam bir proje.

Writer ==> MS Word benzeri kelime işlemci

Calc ==> MS Exel benzeri hesap tablosu

İmpress ==> MS Powerpoint benzeri sunum yazılımı

Base ==> MS Access benzeri veri tabanı yazılımı

Draw ==> MS Visio benzeri grafi ve çizim programı

Math ==> Matematik formülleri oluşturup kaydetme veya diğer programların içine aktarma aracı

İnternet:

Firefox:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Firefox

Hemen her platformda olan ve çoğu linux dağıtımında varsayılan gelen tarayıcı.

Chromium:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Chromium

Google Chrome ve Yandex tarayıcılarının temeli linuxun Chromu.

 

Midori:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Midori

Elementary OS'ta ilk kez karşılaştığım basit sevimli bir tarayıcı. Farklı ve hafif alternatif arayanlar için faydalı olabilir.

QBittorrent:

https://tr.wikipedia.org/wiki/QBittorrent

Torrent oluştura bileceğiniz ve indirebileceğiniz. Güzel kullanışlı, alışık olduğunuz arayüze sahip torrent istemcisi.

Thunderbird:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Thunderbird

Mozilla türevi bir mail istemcisi. Her ne kadar sitelerin gelişmesiyle önemini yitirse de mailleriniz sizin için önemliyse onları sınıflandırmak, kaydetmek, etiketlemek, gibi işlemlerde işinizi kolaylaştıracaktır.

Geliştirme:

Blender:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Blender_(yaz%C4%B1l%C4%B1m)

3D tasarım modelleme yapabileceğiniz, modellerinizi farklı formatlarda kaydedip projerlerinizde kullanabileceğiniz,animasyonlar hazırlayabileceğiniz, kendi oyun motoruna sahip süper bir yazılım. Python dili ve işlevsel tablolarıyla güzel çalışmalar çıkartabilirsiniz. Eğer 3D ile ilgilenmek istiyorsanız kesinlikle vazgeçilmez bir program.

Synfig Studio:

https://en.wikipedia.org/wiki/Synfig

2D animasyonlar hazırlayabileceğiniz, anime studio benzeri kullanışlı bir program.

Godot:

https://en.wikipedia.org/wiki/Godot_(game_engine)

2D ve 3D oyunlar tasarlayıp farklı ortamlara export edebileceğiniz, kendi scprit diline sahip ilginç bir oyun motoru.

 

Yardımcı Araçlar:

recordMyDesktop:

https://en.wikipedia.org/wiki/RecordMyDesktop

Ekran olaylarını videoya almak için kullanabileceğiniz. Basit ve kullanışlı bir program.

Gparted:

https://tr.wikipedia.org/wiki/GParted

Disklerinizi düzenleyebileceğiniz, paritionlarınızı ayarlayabileceğiniz, flash belleğinizdeki partition bozukluklarını düzenleyebileceğiniz ve biçimlendirebileceğiniz gnome tabanlı bir program.

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Programlar arasında eksikler tabi ki mevcuttur. Yorumlardan ekleme yapabilirsiniz...

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 19
  • fatihkaya41 @fatihkaya41

    @maximilian Olabilir ben olmamıştır demiyorum. Mesela bende windows ve linux kurulu olduğu zamanlar test hazırlıyordum windowsta 1.5 2 saat giden şarzım xfce bir kurulumda 2 2.5 arası gidebiliyordu. Kurulumunuza göre değişir demek istediğim.

  • Onur Şahin @sahinonur2000

    Nedense açık kaynak yazılımların gorunuşu başarılı olmuyor. Pazarlamak yerine iş görmesine odaklanıldığı için sanırım.

  • HaYTo @hayto

    csgo performansı nasıl 🙂 ben bazı vıdeolar ızlemıstım acıkcası 100fps kadar dusuktu win os'a gore

  • anonim @anonimgezinen

    Yanliş bilgi var. chromium chrome tarayıcının açık kaynak versiyonu. Hem chrome hem de chromium Windows ve linux un ikisinde de var. Yani windowsta chrome linux ta chromium var bilgisi yanlış.

    • fatihkaya41 @fatihkaya41

      " windowsta chrome linux ta chromium var" Öyle bir bilgi göremedim ben ama Chrome ve yandex tarayıcılarının temeli yazıyor.

    • Cem KOÇ @cemkoc

      Aslında bu da tam bir cevap değil.
      Chromium açık kaynak bir tarayıcı projesi. Her platformda çalışan versiyonları var.
      Chrome, Vivaldi, Opera ve türevleri Chromium projesini kullanan tarayıcılardır.
      Tam olarak Chromium Chrome'un açık kaynak versiyonu denemez. Chromium Chrome'un temelidir. Ve o temeli kullanan bir çok tarayıcı vardır. En çok Chrome benzemektedir tabii.

      Chrome ve Chromium'un başlıca farkları bazı Google hizmetlerinin olmayışıdır.

      Linux için de Chrome vardır tabii ki güncel bir şekilde.

      Ayrıca çok fazla Chromium kelimesi tekrarlanınca anlamını yitirmek suretiyle kulaklardan akmaktadır.