Debian tabanlı dağıtımlar için Youtube üzerinden nasıl video indirebileceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Lafı uzatmadan doğrudan işleme geçelim. Unutmadan, işlemlerin tamamını Terminal üzerinden gerçekleştireceğiz 🙂 #akış
Sırayla başlayalım;
1- İlk komutumuzda bize yardımcı olacak programı indireceğiz. Bunun için " sudo apt-get install youtube-dl " komutunu veriyoruz.
2- İşlem tamamlandıktan sonra Youtube üzeriden indirmek istediğimiz videonun linkini kopyalıyoruz. Örnek olsun diye rastgele bir video seçtim. Bu kez de " youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=6K6VMRItPEw " komutunu giriyoruz. Şimdi doğrudan en yüksek kalitede videomuz inmeye başlayacaktır.
3- Eğer indireceğimiz videonun kalitesini biz belirlemek istiyorsak 2. işlemi uygulamıyoruz ve komut ve link arasına " -F " komutunu giriyoruz ve video kalite seçeneklerini görmemizi sağlıyoruz. Komut şu şekilde oluyor "youtube-dl -F https://www.youtube.com/watch?v=6K6VMRItPEw "
4- Video kalite seçeneklerinin yanında bir sayı belirleniyor. İndirmek istediğimiz kalitenin yanındaki sayıyı alıyoruz. Örneğin bizim videomuzu 400x240 olarak indirmek istiyoruz ve yanındaki rakamın " 5 " olduğunu görüyoruz (4. Resim). Burada da yazmamız gereken komut şu şekilde oluyor " youtube-dl -f 5 https://www.youtube.com/watch?v=6K6VMRItPEw "
Şimdi şöyle, bu kodlar her seferinde teker teker klavyeden yazılmıyor. İşini gören satırı bir kere yazıp, alias olarak kaydedince adını ne verdiysen onun sonuna youtube bağlantısını yapıştırdığında videoyu, ses dosyasını veya playlisti indiriyor. İş görecek komutu bir kere yazdıktan sonra bir tıktan daha fazla bir iş değil.
Bunun dışında komut satırından, tıklayarak yapamayacağın işleri de halledebiliyorsun, mesela belirli bir kanalı belirli saatlerde kontrol edip yeni dosyaları (ses veya video) uygun formatta otomatik olarak indirmek gibi. Ya da (olmaz ama) youtube-dl programının çeviremediği bir dosya formatı lazım olursa, youtube-dl üzerinden indirip dosyayı otomatik olarak o formata çevirecek programa aktarabiliyoruz.
Bu şekilde komut satırı üzerinden otomatikleştirebilecek işlere bir örnek vereyim: benim izlediğim, video olarak yayınlanan bir podcastte adamlar yayın esnasında hangi konunun konuşulduğunu belirten bir altyazı koyuyorlar. Bunlardan bağımsız başka biri yazdığı programla, podcastin yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol ediyor, yayınlandıysa youtube-dl kullanarak dosyayı indiriyor, video dosyasını kendi yazdığı ufak bir programın içinde kullandığı hazır video analiz kütüphanelerini kullanarak analiz edip altyazılarıları okuyarak hangi konunun hangi zaman aralıklarında konuşulduğunu tespit ediyor ve bu zaman aralıklarını reddit'e postalıyor. Tüm bu işlemler hiç kullanıcı girdisi gerektirmeden her hafta otomatik olarak yapılıyor.
Kıssadan hisse olarak tabii ki kendi işinizi gören programı kullanın ama sadece sizin işinize yaramıyor diye bu programların hiç kimsenin işine yaramayacağını düşünmeyin.
@ermanyurdakann özellikle açık kaynaklı ve/veya bedava programların önemli bir kısmının çıkış noktası programı yazan kişinin işini görmek. Bu programların içinden birçok kişinin işini halleden programlar popüler oluyor ve daha çok geliştirici kazanıyor.
Xiaomi'nin Türkiye'de de garantili olarak satışa sunulan ilk çift kameralı modeli Redmi Pro hakkında bir inceleme videosu hazırladım. Cihazı merak edenler illa ki vardır. Umarım aklınıza takılan sorulara ışık tutabilirim bu video aracılığıyla. Ayrıca bu video işlerinde yeni olduğum için görüşleriniz de benim için çok değerli. İyi, kötü her türlü eleştirinizi bekliyorum.
Xiaomi düşük fiyata müthiş özellikleri sığdırıyor gerçekten de. Teşekkür ederim, müziğin kısık olmasına özellikle dikkat etmiştim, çünkü redmi note 4 inceleme videomda da bir arkadaş aynı eleştiriyi yapmıştı ams yine çuvalladım sanırım🙍
Abi birkac sorum olacak
Oncelikle redmi pro ile mi5 arasındaki pil omru farkı nasıl hangisi daha ustun
2-telefon 4050 mahın hakkını veriyormu
3-cin malı olması beni dusunduruyor uzun kullanımda bir sorunla karşılaştınmı
4-telefonda herhanngi bir isinma varmi(yani cok isiniyomu)
5-bana bu telefonu almamam icin bir neden soylesen bu ne olurdu
Cevap verirsen sevinirim
Elektrikli Türk Kahvesi Makinesi olarak düşünülse de üreticinin tanımı ; Elektrikli Cezve kahve yapmak , ıhlamur , kuşburnu gibi sıcak içecekler hazırlamak ve acil sıcak su elde etmek içindir.
Çok hızlı bir şekilde kahve yapabiliyorsunuz az önce 2 fincan kahve yaptım 45- 50 saniyede
en fazla 5 fincan yapılabiliyor ve gayet hızlı bence , en iyi tarafı da bu zaten ...
Su ısıtıcılar gibi alt kısmı ayrılmıyor bu yüzden yıkarken dikkat edilmesi gerek kesinlikle prizden çıkarıldıktan sonra yıkanmalı .
Zaten kullanım kılavuzunda da bunu üzerinde çok durulmuş kesinlikle suya batırmayın , suya düşerse servisi arayın gibi ...
Benim gördüğün bir eksiklikte su ısıtıcı gibi ısındığında otomatik atan düğme yok ve ışıkta yok , açık unutma olasılığı fazla , tabi termik sigortası var ama yinede bir ışık konulabilirmiş.
Topraklı prizde kullanılması gerektiğine değinilmiş bu nerede işe yarar metal kaşık kullanırken olabilir (yani kaçak olduğunda ) , ama prizde unutup suyun altına sokarsanız sizi korumaz .
Teknik Özellikleri :
0.4 lt hazne kapasitesi
aşırı ısınmaya çift emniyet sistem :
135 C° Termostat
156 C° Termik Sigorta 10A
AC 220-230V /50-60 Hz /1000 Watt
Birde üretici kimyasal kireç temizleyiciler yerine elma sirkesi kullanılmasını önermiş ,bende zaten çaydanlık ve su ısıtıcım da elma sirkesi kullanıyorum size de tavsiye ederim ..
Süt kaynatılmamasını özellikle belirtmişler ...
Bence kullanımına dikkat edildiği tarkdirde pratik bir cihaz , tabi uzun kullanımda ne olacak bilemiyorum ,
Bu tür plastik cihazları pek sevmem bir kaç yıl önce sinbo 'nun su ısıtıcısı vardı nescafe yapınca plastik kokusu geliyordu zaten hemen bozuldu bende cam kettle aldım. bunda plastik kokusu yok , tabi bu hediye yoksa almam 🙂
fiyatı 25 - 30 tl civarı ,
Hızlıal 'dan 11 TL 'ye aldığım led ampül sarı geldi tabi geri iade ettim , beyazını gönderdiler .Sözde akkor lambada eşdeğeri 90W .. ancak 23 Philips tasarruflu ampül kadar aydınlatmıyor.
Küçük bir odayı bile aydınlamıyor .Holde kullanılabilir veya kiler tarzı küçük yerlerde yada avizede ....
Dıştaki plastiğini kestim belki ışığı englliyordur diye ama çok birşey farketmedi .. http://www.hizlial.com/starmax-led-ampul-e27-10w-beyaz/10705540
edit.
led ambül olarak bir çok markayı denedim CATAdan çok memnun kaldım ben bu markaya far ampüllerinden aşinaydım bir elektrikçide denk geldi mağaza sahibi çok tavsiye etti 3 tane alıp denedim sonra tüm odalarıma yine 3lü avize olarak 10w.lık led ampüllerinden taktım. cata markası sadece aydınlatma ekipmanları üzerine çalışan bir markadır genel olarak bir alan üzerine çalışan markalar, kendi alanları olduğu için her alanda eli olan diğer markalardan daha kaliteli ürün çıkarıyorlar birkaç istisna illaki vardır ama kaideyi bozmaz
Bu gün #Kendinyap günü. Önce Kendi arabamı yıkadım. Hızımı alamadım komşunun arabaya daldım. Adamın farın teki yıpranmış. 800 / 1500 / 2000 / 2500 / 3000 / 4000 numara su zımparası ve arkasından pasta cila ile bitirdim. Farlar yan sanaayi olduğundan sıfır gibi olmadı.
Garanti 6 yıl ve komple kapsıyor. onlar işin çakallığında. ama değişim yok o kısmı atlamışım.. 3m ile yaptıkları işlem de garanti ile filan değil ek gelir modeli olmuş onlara. honda servislerini bana sor sen. adamlara deponun nerden söküleceğini ben gösterdim eve gönderdiler siz gidin biz ararız hesabı :D. ayrıca 3m filan hikaye daha ne malzemeler var. en basitinden 3m in fiyatının 10 katına satılan sıradan cilalar var. o buğulanma ile sararma aynı şey zaten. sararma daha ileri safha oluyor. her neyse bi daha ki sefere meguiars plastix alırsın 35 liraya kendin yaparsın.
Doğrusu senin dediğin şekilde. ama hakkıyla iyi bir vernik atamam. o yüzden zımpara sonrasında cila yapıyorum. o cila onu uzun süre götürüyor. arada farlara da cila atıyorum. eğer sürekli aracına cila çeken birisi iseniz kolay kolay sararmaz zaten.
Öncelikle herkese merhaba biraz tozlu raflar incelemesi olucak #TozluRaflar cihaz 2005 yılında satılmaya başlanmış. sadece 5 megapilsel , Günümüzde cep telefonu varken buna gerek kalmayabilir.
Ancak güçlü flaşın olması avantaj . Kısaca teknik özelliklerine değinecek olursak :
-5,1 milyon efektif piksel (2592 x 1944 )---------------------
-Video kaydı 640 x 480 @ 15 fps
-Lens : • 34-105 mm - 3x optical zoom ---------- • F 2.8 - 4.9
- Macro :4 cm
-Sahne modları :
• Otomatik
• Sahne Asistanı (Portre, Manzara, Spor, Gece portre)
• Sahne:
• Parti / İç
• Plaj / Kar
• Sunset
• Sis / Tan
• Gece manzara
• Yakın
• Müzesi
• Havai fişek gösterisi
Kopya •
• Arka ışık
• Panorama yardım
• Sualtı
• BSS (En iyi çekim seçici)
• Çoklu çekim 16 (boyutu 16 ardışık çerçeveler 1/16)------------
-Beyaz dengesi :
• Otomatik
• Gün ışığı
• Ampul
• Floresan
• Bulutlu
• Flaş
-Zamlayıcı :10 sn.
-Sürekli çekim :3 kareye 1.3 fps kadar
-Flaş : Otomatik ön-flaş, Herzaman Flaş, Flaş iptal ve Yavaş senk ile kırmızı göz azaltma
0,4-3,3 m / 1.3 • -. 10.8 ft (W), 0.4-2m / 1,3-6,6 ft (. T)
-Vizör :optik
-LCD monitör : • 1.8 "TFT LCD ekran -- • 80.000 piksel
-Depolama : • SD kart -- • 14 MB dahili bellek
- 2 kalem pil ile çalışıyo.
-Ağırlık : Piller yok iken 130 gr.
-Sensör boyutu : 1/2.5" (5.744 x 4.308 mm)
-Sensör tipi : CCD
Çıkış tarihi : 16 şubat 2005
Benim deneyimlerim potre modunda güzel , flaşı güçlü , fotoğraf kalitesi iyi sayılır. makrosu iyi ,
Gelelim kötü tarafına imaj sabitleme yok titremiş fotoğraflar çekmemek için bir hayli sabit durmanız gerek yada flaş kullanmak veya tripod .( tabi flaş yakın çekimler için )
Birde flaş patladıktan sonra dolma süresi uzun .
Video kaydı zaten rezalet, en kötü çep telefonu bile bundan daha iyi video kaydeder.
Şimdi şöyle, bu kodlar her seferinde teker teker klavyeden yazılmıyor. İşini gören satırı bir kere yazıp, alias olarak kaydedince adını ne verdiysen onun sonuna youtube bağlantısını yapıştırdığında videoyu, ses dosyasını veya playlisti indiriyor. İş görecek komutu bir kere yazdıktan sonra bir tıktan daha fazla bir iş değil.
Bunun dışında komut satırından, tıklayarak yapamayacağın işleri de halledebiliyorsun, mesela belirli bir kanalı belirli saatlerde kontrol edip yeni dosyaları (ses veya video) uygun formatta otomatik olarak indirmek gibi. Ya da (olmaz ama) youtube-dl programının çeviremediği bir dosya formatı lazım olursa, youtube-dl üzerinden indirip dosyayı otomatik olarak o formata çevirecek programa aktarabiliyoruz.
Bu şekilde komut satırı üzerinden otomatikleştirebilecek işlere bir örnek vereyim: benim izlediğim, video olarak yayınlanan bir podcastte adamlar yayın esnasında hangi konunun konuşulduğunu belirten bir altyazı koyuyorlar. Bunlardan bağımsız başka biri yazdığı programla, podcastin yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol ediyor, yayınlandıysa youtube-dl kullanarak dosyayı indiriyor, video dosyasını kendi yazdığı ufak bir programın içinde kullandığı hazır video analiz kütüphanelerini kullanarak analiz edip altyazılarıları okuyarak hangi konunun hangi zaman aralıklarında konuşulduğunu tespit ediyor ve bu zaman aralıklarını reddit'e postalıyor. Tüm bu işlemler hiç kullanıcı girdisi gerektirmeden her hafta otomatik olarak yapılıyor.
Kıssadan hisse olarak tabii ki kendi işinizi gören programı kullanın ama sadece sizin işinize yaramıyor diye bu programların hiç kimsenin işine yaramayacağını düşünmeyin.
@ermanyurdakann tam olarak anlatılacak bir şey değil fakat çok zevkli. Aynı uygulamayı window iş bilgisayarımda da konsol üzerinde kullanıyorum. 😀
Var diye biliyorum.
@ermanyurdakann özellikle açık kaynaklı ve/veya bedava programların önemli bir kısmının çıkış noktası programı yazan kişinin işini görmek. Bu programların içinden birçok kişinin işini halleden programlar popüler oluyor ve daha çok geliştirici kazanıyor.