Bilgisayarınızı Her Yerden İzleyin!

İşini basitçe ve sağlam yapan küçük yazılımlar daima hoşuma gitmiştir. Bu yazımda yeni keşfettiğim bir PC izleme yazılımını tanıtacağım. Daha çok bilgisayar kasası ve overclock ürünleri ile tanınan NZXT firması tarafından geliştirilen CAM isimli uygulama bilgisayar bileşenleriniz hakkında özet bilgiler sunarken aynı zamanda bu donanımların anlık durumlarını da takip etmenizi sağlıyor.

İşlemci çekirdeklerinin kullanımı, grafik kartınızın saat hızları, RAM bellek kullanımınız, bileşenler sıcaklıkları, fanların dönme hızları ve daha birçok bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Arayüzü gerçekten sade ve hoş bir şekilde hazırlanan CAM sadece bunlarla yetinmiyor, aynı zamanda oyun içerisinde aldığınız FPS değerlerini ekranın belli bir noktasında görüntülenmesini de sağlıyor. Hatta oynadığınız oyunları hangi çözünürlükte kaç FPS'de oynadığınız, oyunda ne kadar zaman geçirdiğinizin de bilgisini kaydediyor.

Diğer donanım izleme yazılımlarından ayrılan farklı bir özelliği ise mobil uygulaması. Mobil uygulama üzerinden bilgisayarda takip ettiğiniz değerlere akıllı telefon ve tabletinizden ulaşabiliyorsunuz. Veriler internet üzerinden aktarıldığı için, evinizdeki bilgisayarın durumunu yolculukta dahi görebiliyorsunuz. Hatta birden çok bilgisayarın da takibini yapma imkanına sahipsiniz. Tabi bunun için bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekiyor. Mobil uygulamanın Android ve iOS desteğinin olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Yazılım ile saatlik, günlük ve hatta haftalık değerlerin geçmişine ulaşmak da mümkün. Örneğin gün içerisinde işlemcinizin en yüksek ve düşük sıcaklığını görebiliyorsunuz. Belli sıcaklık değerleri için alarm ve bildirim özelliği de mevcut.

CAM geliştirilmeye müsait bir yazılım, şu an ekran kartına overclock yapma imkanı veren özelliği BETA durumunda. NZXT markalı RGB fanlar, LED'ler, soğutma sistemlerini de bu yazılım üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Umarım ilerde tüm kasa fanlarını kontrol etme, işlemci hız aşırtma gibi özellikleri de eklerler.

Şimdilik Türkçe dil desteği sunmayan, metin tabanlı dil dosyası olmadığı için çevirisini yapamadığım (hoşuma giden bu tür yazılımların çevirisi yaparım genelde, fakat geliştirici ile iletişime geçeceğim) CAM tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Kendi sitesinden indirmek için buraya tıklayın. Mobil uygulamanın GooglePlay ve AppStore bağlantıları da sitede yer alıyor. Yazılımın hoşunuza gideceğinden eminim.

biltek.info

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 9 / 12

Sitemde paylaştığım yazımı buraya koyuyorum.Yazının sadece bir kısmı burada çünkü devamı resimli.Fazla teknik kelime içerdiği için resimsiz anlaşılacağını sanmıyorum.O yüzden sitemin adresini baylaştım.Dileyen devamını okuyabilir.

Herhangi bir kuralı ihlal ediyorsam lütfen bildirin hemen yazıyı kaldırayım.

Merhaba,

Bu başlık altında size yaptığım “P3 Steel” 3B yazıcının yapımını ve mantığını yüzeysel olarak anlatacağım.

Öncelikle nereden esti bu 3B? İnternette birçok mekanik ve elektronik projeler var.Gimbal buna örnek gösterilebilir.Bu tür aletleri yapmak için plastiği işlememiz gerekiyor.Bunu sıradan üretim yöntemleriyle yapmamız çok zor.

3B yazıcı plastik ham maddesini eritiyor ve motorları ile istediği konuma getirerek çizimini yaptığınız parçayı oluşturuyor.Bu sayede milimetrenin 1/5’i hassasiyetinde -belki daha fazla da olabilir- sonuçlar alabiliyorsunuz.

Resimler ve fazlası için:http://www.elektroinceleme.com/3d-yazici-yapiyoruzmalzemeler/

3D Yazıcı Yapıyoruz:Malzemeler | Elektro İnceleme

Merhaba, Bu başlık altında size yaptığım "P3 Steel" 3B yazıcının yapımını ve mantığını yüzeysel olarak anlatacağım. Öncelikle nereden esti bu 3B?
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Seçkin Albamya @elektroseckin

    3B yazıcıyı yaparken sınır anahtarını ters bağlamam nedeniyle Arduino ve Ramps’ı yaktım 🙁
    Elinde Arduino Mega veya Ramps 1.4 bulunan var mı?

  • Seçkin Albamya @elektroseckin

    Plastiği eritip bastığı için çizimi olan ve uygun ölçülerdeki herşeyi basabilir.Tabi birkaç dezavantajı var.Mesela PLA malzemesi 60 derece üzerinde kullanılmamalı.Çok hassas çıktı alınmalıysa çok beklenmeli...

    Ben özellikle robot uygulamalarımda kullanacağım.Çünkü sadece çizim ile emek harcamadan şaseyi kolayca üretebiliyorsunuz.Prototipleme bununla çok kolaylaştı.Aslında her eve lazım bir alet.Örneğin dolap kulbu kırıldı bas bir tane.@predatordrk