Sitemde paylaştığım yazımı buraya koyuyorum.Yazının sadece bir kısmı burada çünkü devamı resimli.Fazla teknik kelime içerdiği için resimsiz anlaşılacağını sanmıyorum.O yüzden sitemin adresini baylaştım.Dileyen devamını okuyabilir.

Herhangi bir kuralı ihlal ediyorsam lütfen bildirin hemen yazıyı kaldırayım.

Merhaba,

Bu başlık altında size yaptığım “P3 Steel” 3B yazıcının yapımını ve mantığını yüzeysel olarak anlatacağım.

Öncelikle nereden esti bu 3B? İnternette birçok mekanik ve elektronik projeler var.Gimbal buna örnek gösterilebilir.Bu tür aletleri yapmak için plastiği işlememiz gerekiyor.Bunu sıradan üretim yöntemleriyle yapmamız çok zor.

3B yazıcı plastik ham maddesini eritiyor ve motorları ile istediği konuma getirerek çizimini yaptığınız parçayı oluşturuyor.Bu sayede milimetrenin 1/5’i hassasiyetinde -belki daha fazla da olabilir- sonuçlar alabiliyorsunuz.

Resimler ve fazlası için:http://www.elektroinceleme.com/3d-yazici-yapiyoruzmalzemeler/

3D Yazıcı Yapıyoruz:Malzemeler | Elektro İnceleme

Merhaba, Bu başlık altında size yaptığım "P3 Steel" 3B yazıcının yapımını ve mantığını yüzeysel olarak anlatacağım. Öncelikle nereden esti bu 3B?
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Seçkin Albamya @elektroseckin

    3B yazıcıyı yaparken sınır anahtarını ters bağlamam nedeniyle Arduino ve Ramps’ı yaktım 🙁
    Elinde Arduino Mega veya Ramps 1.4 bulunan var mı?

  • Seçkin Albamya @elektroseckin

    Plastiği eritip bastığı için çizimi olan ve uygun ölçülerdeki herşeyi basabilir.Tabi birkaç dezavantajı var.Mesela PLA malzemesi 60 derece üzerinde kullanılmamalı.Çok hassas çıktı alınmalıysa çok beklenmeli...

    Ben özellikle robot uygulamalarımda kullanacağım.Çünkü sadece çizim ile emek harcamadan şaseyi kolayca üretebiliyorsunuz.Prototipleme bununla çok kolaylaştı.Aslında her eve lazım bir alet.Örneğin dolap kulbu kırıldı bas bir tane.@predatordrk