Motorola Moto G hakkında öncelikle teknoseyirin kendi incelemesi olduğunu söylemek isterim, inceleme oldukça güzel ve detaylı olmuştu isteyenler orayı izleyebilirler. Bendeniz birazda kullanıcısı olduğum için kullanım detaylarını ve bazı revize edilmesi gereken yanlarından bahsedeceğim.
Arkadaşlar Motorola dünyanın ilk cep telefonunu bulmuş markasıdır. ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Motorola ) telefonları her daim favori olmuş ve çok satmıştı. Yalnız bazı sorunlarla boğuşup akıllı telefon piyasasında geri kalınca şirket mali problem yaşamış ve google tarafından satın alınmıştı. Telefonumuza dönersek Moto G de google ın satın aldığı dönemde imal edilmiş ve satışa sunulmuştu. Ocak ayı itibariylede Motorola Lenovaya satıldı. Android’in 4.4.2 KitKat ını kullanan telefon Motorolanın kullanıcıları ile online yardım platformunda bir kullanıcının sorduğu 4.4.3 güncellmesini alacak mı sorusuna operatördeki motorola çalışanın evet demesi ile biz kullanıcılarını umutlandırdı diyebiliriz. (ama tabiki unutmamak lazım ki operatörün evet demesi kesinlikle gelecek anlamına gelmemekle birlikte kullanıcısı ve inceleme yazarı olarak beklentimi artırdı diyebilirim ( http://forums.androidcentral.com/moto-g/380637-kitkat-4-4-3-moto-g.html ) ).
Edit: 10.06.2014 tarihi itibariyle android 4.4.3 kit kat güncellemesi gelmiş durumda 🙂
Telefonun kullanım deneyimine gelirsem oldukça güzel bir ekranda 4.4.2 nin performansına olumlu katkıda bulunduğu moto g de şimdiye kadar nova 3 fifa asphalt 8 modern combat 3 oynadım ve akıcılıkta hiç kesinti, kare atlama yaşamadım.
İnternet deneyimime gelirsem üst düzey telefonlarla kafa kafaya giden moto g nin web de en çok chorme tarayıcısı ile mutlu olduğumu ve pil tüketiminde chorme ‘un oldukça aşağıda kaldığını deneyimledim.
( https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CFEQuAIwBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DUeVsQHsMhGU&ei=mvFwU-zzKai47Ab8s4H4Cg&usg=AFQjCNH9d1EkdHYkwsKFBi_bSM-SrY-j_A&bvm=bv.66330100,d.ZGU )
Genel anlamda pil konusunda oldukça iyi olan Moto G, ekran süresi olarak 5 saat açık kalma süresi vererek ( Wifi ve 3 g açık olarak ve e posta, whatsapp, web gezintisi, facebook) ‘u yoğun olarak kullandırdı. Toplam telefonun açık kalma süresi ise bu deneyimimde 19 saati bulmuştu. Bu demek oluyor ki, iyi bir optimizasyonla bu telefon karşımızda.
Son olarak fiyatına gelirsem ilk çıktığında Türkiye’de 849 TL’ den resmi olarak satışa çıkan Moto G, internet mağazalarından 680 civarına alınabilmekte. Mağaza fiyatları ise 749 tl civarına düşmüş durumda (kampanyaları takip etmek faydalı olabiliyor).
Telefonun kullanıcısı olduğum için ama inanın beğendiğim için hep olumlu konuştum ama bu her şeyiyle 4 4 ‘lük bir telefon olduğu anlamına da gelmiyor mesela bazı kullanıcılara göre sanal tuşlar hoş bir deneyim yaşatmaz ve insanlar sevmezken bana herhangi bir zararı olmadı hatta alıştım diyebilirim. 🙂 Fakat herkesle beraber benimde pek hoşuma gitmeyen bir durum varki oda sd kart girişinin olmaması bu biraz kullanıcıların dikkatli kullanmasını gerektirecek bir husus, fakat çözümü tabiki var otg sorunsuz çalışıyor. Basitçe telefonumuzu boşaltabiliriz veya google drive telefonu alanlara 50 gb hediye veriyor bundan da faydalanabiliriz. ( Bu hususta şunu söylemeliyim google drive’ı 30 gün içinde aktif etmeniz şart). Bazı arkadaşlarımın şimdiden telefonun kalınlığından neden bahsetmiyorsun, fanboyluk yapma dediğini duyar gibiyim :). O konuda da şunu söyleyebilirim; telefonun 1 cm i aşan noktası telefonun ortası ve ince telefonlar göze çok hoş gelmesine rağmen korkumuzdan kılıfla kullanıpta kalınlaştırdığımız, o güzelim inceliğini öldürdüğümüz bir gerçektir. İşte Motorlayı kullandığım şu birkaç ayda hiç kılıf kullanmadım ve betona çok sağlam düşürmelerde yaptım. Fakat malzeme kalitesi ve sağlam duruşu ile telefon bana mısın demedi bende artık kılıfsız ve yüzümde gülücükler açarak kullanıyorum.
Herkese sevgiler işleriniz her daim rast gelsin 🙂
Damdan duser gibi…
2. incelemem hayırlı olsun 😀
böyle emek harcayıp inceleme yazdığında, aktif saatlerde paylaş
Sanırım boyle yapmalıyım 😀
Sakal icin dereceli başlık sayısı onemli. Kac farklı ayarı var? Sadece 3 e mi vuruyor?
Tek baslik fakat 4 incelik degerine kadar kesebiliyor hocam
İnceleme için teşekkürler. Sakallarımız çok uzadıgında kısaltmak amacıyla bunu kullanabilir miyiz? Yani diyelim jiletle tıraş olan birisi sakalı çok uzunsa yani jiletle gireşemeyecek kadar uzunsa bu aletle kısaltabilir ve jiletle tıraş olabilir duruma getirebilir mi?