GPU dikey montaj için PCI-e riser kablo bakıyorum ama saçma sapan fiyatlar var. PCI-e 4 yada 5 destekli F/P düzgün bir kablo bulabilir miyiz acaba uygun fiyata? Nelere dikkat etmek lazım, marka vs ne kadar önemli?
Çok zaruri değil aslında. Kablo uyguna satılıyorsa alıp deneyim dedim de. İlk defa bunu destekleyen bir kasam oldu. Sanki şık bir görüntü olacak gibi. Anakarta da yük binmemiş olacak. Elinde olup satmayı düşünen varsa onu da değerlendirebiliriz.
Benim kasa için olan dikey kit + arka panel 2500 😀
Aslında kasadan çıkması lazım direk destekliyorsa. Saçmalık.
Evet, fanlar göründüğü için daha şık görünüm veriyor ve kabloları daha güzel saklanabiliyor.
Pcie 3 ler ucuza bulunabiliyor
Onlar da 1500 civarına var ama ne kadar iş görür acaba. En azından PCI-e 4 olsa iyi olur.
2 3 4 5 fark etmez ki. x16 slot soket, pin sayısı aynı. güç hattı yeterli kalınlıkta olsun bir sorun olmaz.
@hamdi ben alırken pci 3 ve 4 vardı. arasında performans farkı yoktu.
Ben bu kasaları niye yatay yapmıyorlar, onu merak ediyorum. Çoğunluğu dikey nedense. Yatay olsa kasa; anakartı yatay koyacaksın kasaya, ekran kartını da riser'a gerek kalmadan takarsın, oldu bitti. Burada TeknoKüp vardı mesela, o tarz kasaların yaygınlaşması daha iyi olurdu. Sanırım yatay kasalar daha fazla yer kaplıyor diye düşünülüyor. Biraz bakındım pcie 4 riser'lara da çok uygunlarına bulaşılmazsa 2500 TL'den başlıyor.
Yer kapladıkları için bence de. Lian Li 217 aldım yeni. Bu dikey olarak bile baya büyük. Daha önce koyduğum yere sığmadı. Çapraz koymam gerekti. 😅
amazonda 400e varmış