Birkaç ay önce Attack Shark X3 Pro mouse aldım. Yani güzel mouse ama elime küçük geliyor zorlamaya başladı beni. Alternatif mouse arayışına girdim. ATK markasının mouse'ları dikkatimi çekti. A9 Pro modeli baya güzel görünüyor ama stok yok hiçbir yerde. Plus olana da 8K dongle olmamasından dolayı 2 bin lira verilmez gibi geldi.
Farklı bir tavsiyesi olan var mı? X3 Pro'dan bir tık daha büyük olsa işimi fazlasıyla görecek.
https://wraithesports.com/products/atk-dragonfly-a9-wireless-mouse
Aynı şekilde ATK X1 Pro da güzel ama bunda da stok yok.
https://wraithesports.com/products/vgn-atk-blazing-sky-x1-wireless-mouse
Alternatif olarak VXE Dragonfly R1 Pro modeli var. 2 bin üstüne çıkmak gerekiyor.
https://wraithesports.com/products/vxe-r1-kablosuz-mouse


https://www.hepsiburada.com/msi-gg-gm08-clutch-optik-oyuncu-mouse-p-HBV00001A8XX9?magaza=Hepsiburada
iki senedir kullanıyorum. F/P üst düzey.
Kablosuz kullanıyorum. Yoksa kenarda G402 bekliyor mis gibi. 😀
Biz bunları anlattık. 😛 Bütçe yüksek değil anladığım kadarıyla, Razer Deathadder v3 Pro, Zowie EC1 - EC2DW klonları gibi ergo farelere de bakabilirsiniz belki aradığınız onlardır. Yazdıklarım pahalı ama bu farelerin taklitlerini yapıyor Çinliler.
Valla hatırlıyorum anlattın ama o zamanda stok problemi vardı, şuanda da var. Hakkını verelim ama. Bende eski gönderiye yazacaktım tam, isabet oldu. 😀
Senin nokta atışı bi önerin var mı? Bütçe işte 2 bin civarı ya. Fazlasını düşünmüyorum. VXE Dragonfly R1 Pro modeline ne diyorsun? 2400 lira fiyatı var. Bunlarda da anlamadığım kutuda 4K destekli dongle çıkmıyor sanırım. Ayrıca mı alacağız? Bu nedenle mantıksız geliyor.
X3 Pro yani güzel de bi tatsız boyut olarak. Serçe parmağım çok yoruluyor. Salsam masaya sürtüyor. Koysam rahatsız oluyor anlamadım. Adamlar acayip arada bir mouse yapmış. 😀
@hamdi Dongle çıkmıyor diye biliyorum ben de. Bir de bu fare de küçük gelir sizin elinize. Farede şekil konusu karışık direkt size şu olur demek zor bence. Bu A9 mesela Logitech Superlight ile benzer şekilde. Vatan Bilgisayar'da veya MediaMarkt’ta bazı şubelerde fareleri inceleyebiliyorsunuz aradığınız fare varsa şubede öyle bir izlenim oluşur kafanızda fareyle ilgili. Superlight çok kişi tarafından seviliyor ama herkese uymuyor ergosu da var Superlight Dex diye. RAWM Leviathan V4, Razer Deathadder V3 Pro gibi fareler büyük fareler. Size uyan, daha önce kullandığınız fareden hareketle alacağınız farenin uzunluğuna bakarak tercih yapın derim ben.
@anil_ Logitech G PRO X Superlight 2 mağazada denedim. Bana tam uyuyor aslında. Bendeki X3 Pro'nun bir tık iyisi şekil olarak.
@hamdi Mchose A5 V2 Ultra da Superlight klonu, ona da bakabilirsiniz. Bütçe varsa Superlight 2, Superstrike da iyi ama daha pahalı, bütçe meselesi bi' yerde.
@anil_ A9 Pro stoklara gelmiş. Sanırım bunu alıp bir şansımı deneyeceğim. X3 Pro'dan çok memnunum aslında ama küçük geliyor arkadaş. Yani uzun süreli kullanımda çok yoruyor beni. https://wraithesports.com/products/atk-dragonfly-a9-wireless-mouse?variant=49353295888577
@hamdi Bunun sensöründe takılma yaşayanlar vardı yanılmıyorsam, yazılım güncellemesi yapmayı unutmayın alırsanız A9 Plus'ı.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/atk-dragonfly-a9-pro-takilma-sorunu.1202742/
@anil_ A9 Pro'da da var mı bu problem? Plus'da var diye okumuştum. Yazılımsal birşeyse sorun yok. A9 Pro hakkındaki yorumun nedir, ne diyorsun? Boyut olarak çok hoş. Zaten sensör falan da X3 Pro ile aynı. Yalnız X3 Pro'nun pembesi var bende. Çok hoşuma gidiyor. A9 Pro'da bu renk stokta yok, kötü olmuş. 😀
@anil_ ya bu wraith çok dandik bir site. Adres bilgisini dahi kaydedemiyorum. Saçma sapan bir platform ya. Pazar yerlerinde olsa da ordan alsak keşke. Valla mousedan soğudum dünden beri. 😀
@hamdi Ben dot skatez almıştım Wraith'ten, benim adres uzun bayağı ama sorun olmamıştı. Ben Wraith'in iade politikasını beğenmiyorum. Ürünü açtığın anda iade edemezsin diyor. Açmadan nasıl anlayacağız ki fareyi, telepati yoluyla anlatacak bize fare kendisini herhalde. Her şeyden de öte yasaya aykırı uyguladıkları iade politikası.
Donanım Arşivi'ndeki konu A9 Pro ile ilgili Plus değil. Demek ki onda da aynı sorun var. Ben web sürücülü fareleri daha çok seviyorum, web sürücüsü düzgün çalışıyorsa fare, klavye, kulaklık hepsine ayrı program kurmak saçma geliyor bana. Swarcow'un farelerle ilgili videosu var, oradan model bakıp sonra Reddit'te bu farelerin gövde kalitesi nasıl, sorun yaşayan var mı diye bakabilirsiniz. Şöyle bir duırum var bu fareler yurt dışında fiyat/performans diye satılıyor da bizdeki kur ve vergilerle fiyatı uygun kalmıyor.
8K devreye alınca işlemciye baya yük bindiriyor haberiniz olsun. Ryzen 1600x vardı zamanında mouse hareket eder etmez yuzde 10-15 load yapıyordu. Son nesil işlemcilerde denemedim ama illa etkisi olur.
@hamdi geçen mediamarkt vatana gittim gezdim mouseları mıncıkladım razer'in v3 proları güzel
https://www.akakce.com/mouse/en-ucuz-razer-deathadder-v3-pro-siyah-kablosuz-optik-oyuncu-fiyati,201515860.html
https://www.akakce.com/mouse/en-ucuz-razer-basilisk-v3-pro-35k-rz01-05240100-r3g1-optik-kablolu-kablosuz-oyuncu-fiyati,985249919.html
buda hoşuma gitti
https://www.akakce.com/mouse/en-ucuz-steelseries-aerox-5-rgb-optik-kablolu-oyuncu-fiyati,1896745903.html
502x'lerede baktım benim kadar gıcık bir hyrid yapıda değil çok tıkladığındanmı yoksa bilmiyorum ama Logitech G PRO X Superlight 2 gibi üst seviye mouselarda bu çok daha az daha premium hissiyatları var
Logitech G PRO X Superlight 2'lerde hoşuma gitti vaktin varsa itopya mediamartk vatan gez tıkla