Plug & Play teknolojisi olmasaydi sanirim bugunkunden farkli bir is hayatim olurdu. Jumper ayarlamak, IO secmek buyuk ugras gerektirirdi. Su video o gunleri canlandirdi. Sene 1994 plug/play yeni cikmis. Kasayi acip istedigin karti takiyorsun ve acilista Windows 95 goruyor! Buyuk isti simdi usb den takinca surucu gerekirse otomatik arayu yazilimi dahi yukleniyor ve bu normal oldu.
Teknoseyir gündemi
#deprem#hatay#adana#Destekol#yorumsuz#Bursa#Bitcoin#SonDakika#GününDizisi#Ethereum#HAARPSon bir saat içinde 53 ziyaretçi, 68 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2023 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği dgn teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
buyuk nimet, usb nin yeni yeni ciktigi zamanlarda insanlari pcyi kapatmadan da bu aygitlari takabileceklerine ikna etmek baya zor olmustu.
Öyle ama Plug and Pray idi bir diğer adı da 🙂
Kesinlikle, @gamsizm'in de dediği gibi; özellikle kesmeler (interrupt'lar yetmediğinde, çakıştığında) işin içinden çıkılmaz hale sokabiliyordu. Bazen çaresiz bile bırakabiliyordu; sabırlı olanlar, yeni kartı takabilmek için var olanları söküp, yeni takıp eskileri ardı ardına taktığı oluyordu. Hatta ses kartları ile çakıştığında bios'tan ayarlayarak, kartın rezerv kesmesi varsa değiştiriliyordu (genellikle ses karları, bu konuda çok yardımcı oluyordu).
Usb cok iyi ya, nuh nebiden kalma win2000 laptoptan usb sayesinde veri alabiliyordum. Normal stick taniyordu direk
ISA yuvasına taktığım ses kartım plug&play değildi. Windows 95 ortamında IRQ 5, DMA 1 ayarlamazsam çalışmıyordu.Sürücüler zaten ayrı bir alemdi. Bir şekilde uyumsuz sürücü kurarsanız kaldırsanız bile düzelmeyebiliyordu.
Isa kartlarin bir cogu bu teknolojiyi desteklemiyordu , legency card diye bulurdu windows. Hep sorundu...
Ancak, buralara gelene kadar da çok saç baş yoldurdu. Bir sürü cihaz takılabilecek dendi ama; 2000-2005 yıllarında bile, hala, bir usb yazıcı ile usb belleki aynı düğüme (ister ana kart üstünde olsun ister harici) takıldığında birisi mutlaka çalışmamazlık yapabiliyordu. Çoğu (göreceli) büyük cihaz harici adaptör istiyordu (ki hala istiyor). USB'den en iyi tarayıcılar (scanner) ve 2.5" harici diskler faydalanabiliyor. Bunların dışındaki çoğu cihaz hala problemli, özellikle çok amaçlı cihazlar çok dertli bu konuda. Tabi ki İS'lerden de kaynaklanıyor ama hala doğru düzgün bir çözüm üretemedi. Örneğin, yazıcıları adaptörden, harici güç kaynağından kurtaramadı bir türlü (kablosuzu karıştırmayın, çoğu zaman daha da problemli oluyor).