TEKNOSEYİR ailesi bende amd FX-8300'den Ryzen 5 2600'e geçmiş bulunmaktayım. uygun fiyat görünce artık yükselme gerekir dedim, gerçi ryzen 5 3600 güzeldi ama aradaki farka değermiydi bilemedim, sizler ne dersiniz.

TEKNOSEYİR ailesi bende amd FX-8300'den Ryzen 5 2600'e geçmiş bulunmaktayım. uygun fiyat görünce artık yükselme gerekir dedim, gerçi ryzen 5 3600 güzeldi ama aradaki farka değermiydi bilemedim, sizler ne dersiniz.

Son bir saat içinde 238 ziyaretçi, 95 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
sağolasın zaten 40 yaşındayım arada oyun oynuyoruz, benim için önemli olan video edit kısmıydı.
elden geldiğince F\P tutmaya çalışmışsınız. Yeterli olur bence. Klasik yorumlardan biri olacak ama ram i kit olarak tercih etmeniz daha olur. Adata markasının uygun ürünleri var.
sağolasın, ram olayında yanına aynısından bir tane daha eklemeyi düşünüyorum ileride ondan öyle aldım, şimdiki sistemimde de corsair ddr3 1600mhzlığı var ve 2133mhz olarak kullanabiliyorum onun için tercih ettim.
aynı sistemden arkadaşımda var sıkıntısı yok hayırlı olsun o da sık sık modelleme renderları yapıyor zaten ets2 f-max modunun gelişticisi
anakart baya uygun fiyat acaba bunu alsak 3600 biosu varmıdır içinde ,kaçıncı versiyonla geldi hocam p3.30 olması gerekiyor 3xxx serileri için.
vallahi ürünler kargoda bende bios ile uğraşmamak için ve arada ki fiyat varkı ile performans farkı fazla geldi.
@sezers Aynen bios sorunu için bile 2600 de karar kılardım bende.
almışken 3600 alsaydın keşke
@orcun aslında böyle durumlar için athlon falan yollayan bir servis olsa çok iyi olur ödemeli gönderseler vs ,herkesin etrafı cpu sahibi olan arkadaşlarla dolup taşmıyor sonuçta.
Ekran kartı var da ben mi görmedim
Ekran kartım gtx 750 ti fazla oyun oynamıyorum bana simdilik yetiyor.
güzel sistem
İyi yapmışsın bir performans farkı olmaz öyle abartı şekilde. bende bir sistem güncellemesi yaptım dün. Ryzen 2700, B450 anakart ve GSKILL bellek aldım indirimle.
Daha elime geçmedi bakalım, olmassa iyi olur, test etmem lazım.
stutter mı diyo ecnebiler ona öyle bişeydi galiba.
Ucuzdan ziyade msi ve giganın kartları amd de sorunlu ,eski kartım gigaydi phenom II ile mavi ekran manyağı oluyodum her 2 haftada bir ,deli gibi ısınıyordu anakart.
@daviance şimdiki anakartım gigabyte 970-Gaming G1 anakart işlemciden daha sıcak ve 46C aşasına indiremedim. ama takılma atlama yok
@sezers GA-MA785GT-UD3H dı bendekide vcore aynı şimdikiler gibi yanlış veriyodu işlemci ısınıyodu onu elle ayarlamıştım ,lakin ne boardaki ısıyı ne mavi ekranı durduramadım işin garibi 6 ayda bir ramlerin yerlerini değiştirmek zorunda kalıyordum açılması için :S fanları asla ayarlayamadım q-fan diye bir yazılım vardı ayar yapıyordum save ediyordum gene sabit dönüyordu fanlar 😀 hiç bir anakrttan bu kadar çektiğimi hatırlamıyorum.
Bugüne kadar pek çok AMD işlemci kullandım ama bu dediğin gibi öksürme ya da atlama sorunu ile karşılaşmadım.. Athlon XP zamanından beridir Ne Athlon64, Ne Athlon 64X2, Phenom X3,X4,X6, Ne de FX serisi işlemcilerde hiç öyle bir sorunum olmadı ne K7N2 Delta ILSR veya 790FX GX Chipsetler ne de 990fx Anakartımda... @ardazeytin
@daviance o anakarttan kullandım tek sorun oldu onda da vrm'ler yandı. Phenom II X3 720BE işlemcimi 3.8Ghz'te kullanmıştım.
@candas bende Athlon XP, athlon 64, Phenom II x3 720BE x6 1090T, FX-8300 ve son olarak Ryzen 5 2600 bakalım daha ne kullanabileceğiz.
@sezers aynen athlon x3 phenom olabilen işlemci vardı bendede yakmadan kullandık ama vrmler ateş gibi oluyordu oc falanda yoktu.birine 150 liraya sattım ikisini hala kullanıyor.
@daviance o benim hatamdı bakalım ne yapabilecek dedim işlemcim ama anakart 785 olduğunu unuttum. 🙂
Buraya bakmadan sistemi güncelleme işine girişmiştim. Tam olarak aynı parçaları seçmişiz. 1070 ile güzel bir uyumda çalışacağını umuyorum parçaların hepsi gelince. Size de hayırlı olsun hocam.
@ardazeytin dediğini anladım sanırım ,galiba öyle birşey vardı ama beni pek etkilemedi ,zaten oyun oynarken hikayeye kapıldığım için pek hissetmem böyle şeyleri ,artık her oyunu da oynamadığımdan olsa gerek .
ama gerçekten intelde herşey uyumlu ve yağ gibi lakin çok para çıkıyor cepten ,ve damlalıkla veriyor herşeyi intel ,birde bakıyorum oyun için pc toplanacaksa neden fazla veresin ,her seferinde board değiştirmek veya ucu ucuna planlanmış performans almak insanın canını sıkıyor biraz.şuan intel i3 6100 kullanıyorum ilk 2 sene iyiydi bu sene su koymaya başladı ,şimdi gene board+cpu almak zoruma gidiyor.
Arkadaşlar anca sistemi kurdum, rami 3000mhz te çalıştı yanlız A kanalında 2890mhz B kanalında 3000 mhz hizi gordum anakart B kanalında ramlere 2. Nesil ryzen ile resmi 2666mhz destegi var. Birde ilk gelen bios versiyonu 1.6 geldi sonradan 3.40 yükseltim fakat dikkat edin versiyonları tek tek yükledim, ama agesa combo v1.0.0.1 yani son versiyon olan v1.0.0.3 degil bakalım yeni versiyon bioslar cikacak mı ?
Off iyiki almamışın 3000 1.6 çol eski.