Dün gece çok garip birşey oldu. Birazda tv izleyeyim deyip pcyi kapatıp diğer odaya geçtim. Lambayı yaktığım anda kapandı. Sanki böyle sinyal çakarmış gibi milisaniyelik yandı söndü. O ara sanki koltuğun üstünde yatar şekilde bir siyahlık gördüm ama emin değilim. Çünkü lamba çok hızlı yanıp söndü o ara daha karanlık odanın aydınlanması beynime tam ulaşmadan lamba söndüğü için farklı algılamış olabilirim. Tekrar 3-4 defa kapatıp açtım ama lamba yine yanmadı. Salonunkini yakıp odaya dönüp yaktım şıp diye sorunsuz yandı. Bu arada bu lambayı oraya taktığımdan beri aylardır 1 kere bile yanmamazlık yapmamıştı.

Yeri gelmişken askerde başımdan geçen garip olayıda anlatayım.

Yıl 2012. Hakkarinin Kuzey Iraka çok yakın bir dağında ilk görevimize çıktık. Aşırı uykusuz, aşırı yorgun, aşırı kar, üstümüzde çelik yelekler kombozit başlıklar 5şer şarjör el bombaları pompalılar g3ler vs. gittiğimiz ilk görevde bir bölgede dinlenirken bir taraftanda gece görüş dürbünleriyle etrafı gözetliyorduk. Tam o sırada bende kafa bir milyon olduğundanmıdır nedir gece görüşle karşı dağa bakınca aynı bizim gibi bir topluluğun dinlenme amaçlı arazide oturduğunu gördüm. Ama işin garip tarafı bu gördüğüm askerler 1 gram abartmıyorum bildiğin Osmanlı askerleriydi. Kıyafetleri falan aynen o 1900lü yıllardaki Osmanlı askerlerinin aynısıydı. Yanlarındada beyaz atlar vardı. Bir ateşin etrafında 2-3 asker vardı ve diğerleride 5-10 metre ilerilere dağılmıştı. İşin garip tarafı onları sadece gece görüş dürbününde görüyordum. Aynı bölgeye çıplak gözle baktığımda ay ışınının aydınlattığı o tepede hiçbirşey göremiyordum ama gece görüş dürbünüyle bakınca anında tekrar görünüyorlardı. Artık eski zamanlarda şehit olan askerlerimi gördüm aşırı uykusuzluk,, yorgunluk ve soğuk yüzünden halüsinasyonmu gördüm emin değilim. O baygın kafayla zaten kimseye birşey söylemedim ve hatırladığım kadarıyla niye bilmiyorum ama askerde bu olayı kimseye anlatmadım sadece sivilde aklıma geldikçe anlatıyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Gökhan @gokhans19

    Ben gördüklerimi söyledim. Abartı birşey içermiyorum.

  • arandur @arandur

    Bir tahmin yapayım, şu Osmanlı askerleriyle ilgili gördüğün şey, hafif uykuda şekerleme yaparken gördüğün rüya veya hayal olmasın? Bazı durumlarda rüya ve gerçek birbirine geçebiliyor.

  • Gökhan Kabacaoğlu @gkabacaoglu

    Duyu organlarının dışarıdaki uyarıcıları algılaması için bunlara belirli bir süre ve yoğunlukta maruz kalması gerekiyor. Buna duyusal eşik denir. Bu eşiğin altında kalan şeyleri algılamayız. Duyusal eşiğe yakın uyacılara maruz kalmak da sizinki gibi "acaba gördüm mü, görmedim mi" gibi karmaşık duygu ve düşünceler yaratabilir.

    Askerlik anısına gelince... Yorgunluk ve uykusuzluğun etkisinden bahsedenler olmuş zaten. Ama daha da önemlisi stres. Yorgunluk ve uykusuzluk yoğun stresle birleşince bu tür sanrılar görmeniz olağan. Tek seferlik böyle bir deneyim psikolojik bir soruna işaret etmez. O an içinde bulunduğunuz zorlu şartlarla başa çıkabilmek için beyninizin geliştirdiği bir savunma mekanizması olarak görebilirsiniz bu deneyimi.

  • fsh77 @fsh77

    sende duru görü yetenegi olabilir üzerinde çalış

  • bitlikarinca @bitlikarinca

    Beyin yanılabiliyor. Ben de uzaylı kafası yuttuğumu sanıp çığlık atmıştım