Apple konuşurken arada kaynamasın. AMD, grafik işini işlemciden ayırıyor. ATI geri geliyor gibi de düşünülebilir. Tabii bu durum firmayı parçalara bölerek satmaya kadar gidebilir. http://www.pcworld.com/article/2981813/components-graphics/amd-creates-graphics-focused-radeon-technologies-group-taps-raja-koduri-for-gpu-czar.html#tk.rss_all
Teknoseyir gündemi
#TeknoYardım#wolverine#Computex2026#ControlResonant#yardım#RetroPC#TombRaider#OyunGündemineMalzeme#DubleksPC#AceCombat8#gogSon bir saat içinde 209 ziyaretçi, 14 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.

böl parçala yönet hep ingiliz oyunu bunlar
Eğer üstlerindeki baskıyı azaltıp daha kararlı işler yapmasına vesile olacaksa iyi haber.
apu ne olacah
Gümbürtüye 🙂
devam eder..
Ati HD 5400 küsür var bende 🙂
Nvidia tahtini saglamlastirdi. Artik o koltuga amd ancak kucakta oturur
Herşeyin tozlu raflarını yaptınız bir ATI'nin tozlu raflarını yapmadınız @gamsizm . Gerçi epeydir tozlu raflar da yaptığınız yok ya neyse. Eski vimeo videolarını youtube'a taşımışsınız. Tozlu Raflar yapın artık yav! 🙂
Ar-ge'ye harcayacak paraları yok. Olan paraları ilede çok az ar-ge yaparak neler ortaya koyuyorlar görüyoruz. VLIW üstüne gelen graphic core next'i ortaya koydular. GCN'in değeri gerçekten bilinmiyor. Çoğumuz hüsran gibi baksakta fx'ler ortaya kondu. Bir yanda apular var. Şamaroğlanına dönmüşken bence yine kalkıyorlar böylesi işin altından. Amd bir silinirse piyasadan bugün orta seviye i5'leri yarın en kral i7 parasına toplar oluruz. 🙂 Yeni nesil zenler ve apuları beklemek lazım. Grafikte bölünürse, işlemci tarafı kendini toparlayabilir gibi.
Veeee Intel fanboylarına dedi kodu yapıcak konu...
Harakiri 🙂
AMD ekran kartini divizyon olarak ayiracak firma olarak degil, tipki Google'in yaptigi gibi.
Ekran kartlari buyuk ihtimalle sadece Radeon olarak satilacak, AMD ibaresi olmadan.
Bu arada AMD batti diye sevinenler bosuna heyecan yapmayin, Intel+Microsoft el ele cabalasalar da en azindan yakin zamanda batmaz.
Battigi anda Celeronlari i7 islemci olarak almaya baslayabilirsiniz demektir, Atom islemcilerde artik i5 falan olur.
O düşünce biraz eskide kaldı. Intel'in mobilde AMD diye bir rakibi yok mesela. Ama Atom'ları i5 diye satamıyor. Qualcomm ve MTK rakip. Intel'in Core serisinde de AMD uzun zamandır rakip değil. Ama tick tock stratejisini değiştirmeden geldiler. AMD batmaz el değiştirir. Sadece sahip olduğu pantentlere sahip olmanın değeri bile kim bilir ne kadar.
@gamsizm
AMD'nin el degistirmesi de batmasi arasinda fark sadece Nuans olur ki ben her iki olasiligi da mumkun gormuyorum.
Aslinda Atom islemcileri bir nevi de i5 olmasa da i3 gibi satabiliyor, bana gore rezil performansi olan Atom islemcilere yapilan methiyeler de bunun etkisi cok buyuk.
MediaTek'i bu hale getiren Qualcomm'un capsizligi malesef, kiytirik SD210 ve SD410 islemcilerle piyasayi doldurup insanlari bogdular bu da MT ye imkan sagladi.
Daha once de belirtmistim, Core serisine rakip olmadigi konusuna katilmiyorum.
Test sonuclarina takilip kalmazsaniz FX serisi her turlu i5/i7 araliginda rakipler.
Sisoft sandra ile test yaptim, FX-8320 bilgisayarimin halen bir cok i5 ten daha iyi oldugunu orada rahatlikla gorebiliyorum.
Intel alabilecek iken FX islemciyi kendim sectim ve bundan hic te pisman olmadim, bana gore AMD desteklenmelidir.
Tamam 1366, 2011 ve 2011-3 serisi ile bas edebilecek bir urunleri yok ama geriye kalan socketler de verdigi performans i7 ye ortalama da cok yakin olmasa da cok ta uzak degil.
Yani AMD'nin verdigim paraya bana sunduklari ile Intel'in verdigim paraya bana sunduklari arasinda daglar kadar fark yok iken neden Intel?
Insanlarda AMD psikolojisi olusmus durumda malesef, testlere gore hareket ediyor insanlar.
Intel daha once cok defa Tick/Tock degistirdi hatta bir zaman bunun bir zamanlar gecerli oldugunu artik pek onemsemediklerini soylemislerdi yanilmiyorsam Northwood islemciler ciktigi zamandi bu.
Simdi bakarsaniz bir de dahil bir cok teknoloji portali FX serisini i3 rakibi olarak goruyor, oysa dayanaklari sadece bir kac test ve oyundan ibaret.
AMD'nin FX islemcileri ile ilgili uzun bir makale vardi bulursam ulastiririm size, calisma prensibi acisindan su anda benzeri olmayan bir mimari.
Birbirinden bagimsiz calisabilen 4 adet cift cekirdek modul barindiriyor, bu teknoloji intel de direkt olarak yok ama bunun kullanilabilecegi bir alt yapi ve duzgun bir chipset te yok malesef.
AMD'nin kaybettigi 3 alan var islemci konusunda.
1- Yuksek TDP/Performans orani
2- 32 nm de takili kalmalari
3- Guncel donanimlara platformlarinda destek vermemesi.
nvidia'yı ölümüne savunanlar 196.75 driver'ı ve fermi faciasını hatırlıyor mu ki?
@gamsizm ne oluyor şimdi? APU olmayacak mı artık. Ortaklık tamamen mi bitecek yoksa belli şartlarda devam mı edecek?
Masaüstünde ayırır ama mobilde ayırmaz gibi geliyor bana. Çünkü şu an apu olarak rakipsiz gibi...
@gamsizm Arada kaynamasın istiyorum. Bugün R9 Nano da çıkışını yaptı. Ancak Tech Report, HardOCP, Tech Power Up gibi sitelere incelemeleri için örnek ürün gönderilmedi. Roy Taylor, incelemelerin adil olması gerektiğini söyleyince de film koptu. Sonradan özür dilemiş gerçi. Gündemde bunu da konu edecek misiniz?
http://techreport.com/news/29011/updated-amd-vp-explains-nano-exclusion-apologizes
Turkiye'de R9 Nano'ya sahip olan bir yayin var.
Radeon'u Samsung satın alacak. Bomba iddia 😉
n9 meego işletim sistemi üzerine ubuntu touch yada android kurmak istiorum. işin ehli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. http://www.facebook.com/y.yilmaz89
şirket daha iyi yönetilsin diye de yapılıyor olabilir. HP de böyle bir şey düşünüyordu mesela. iki farklı şirket kendi içlerinde rekabet edip verimi arttırsın diye.
Vardır bir bildikleri...