kameralı kulaklık hangi sorunu çözüyor? ne işe yarıyor?
Teknoseyir gündemi
#OtoSeyir#TozluRaflar#BatmanGünü#Satılık#sistemtoplama#CepTelefonuFotoğrafçılığı#YapayZeka#SamsungTv#AI#Emulatör#OyunSon bir saat içinde 235 ziyaretçi, 87 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Hijyen?
Nasıl?
@shyrelia
YZ'yi besleyecek veri ihtiyacı vardı. Onu çözüyor.
Sapıkların habersizce video ve fotoğraf çekmesini kolaylaştırıyor.
Böyle ürün olduğunu bilmiyordum.Aradım, İntercom ürünleri çıktı. Öyle ise araç kamerası ile aynı durum geçerli değil mi?
Benim açımdan eğer olursa, kameralı gözlük yerine geçebilirse çok iyi olacak (gerçi zor görünüyor), gözlük kullanmak zor, bir de numaralı gözlük kullananlar için ekstra zorluk var, kulaklık olsa kameralı süper olur.
YZ asistanlarının gözü olacak kulaklıktaki kameralar. Şu nedir diye sorduğunuzda o da sizinle aynı şeyi gördüğü için cevap verebilecek. Google lens gibi ama sürekli açık, yanınızda ve erişimi kolay. Erişim çok önemli. Mesela YZ faydalı, sizin de sorunuz var diyelim. Eğer konuşmayı anlamasa, yazmak zorunda olsanız, sorularınızın yarısını hiç sormazsınız. Bu kameralı kulaklıklarla soru zormak iyice kolaylaşacak, telefonu çıkartmaya bile gerek olmayacak, tabi asıl önemlisi YZnin artık gözleri de olacak, kulağı zaten var, size cevap verebilecek.
Bugün nasıl telefonsuz sokağa çıkınca kendimizi biraz eksik hissediyoruz, ileride YZ asistanı olmadan aynı şekilde eksik hissedeceğiz (özellikle asistanlar kişiselleştirilip size özel hale gelince). O YZnin gözleri olarak da kulaklıklardaki kameraların önemli işlevi olacak.
Daha iyisi gelene kadar yani optik sinirinizden doğrudan görüntü almaya başlayana kadar YZlerin (ve kullanıcısı olarak bizlerin) YZye görüntü besleme çözümü bu ki o da daha çıkmadı, daha çıkacak, yaygınlaşacak. Elbette kendi sorunlarını da beraberinde getirecek ama gelişmenin önünde durulmaz, sorunlar bir şekilde çözülür.
Engellilerin işine yarar
Mesela işitme engelinde seninle konuşanı kamera görüp yapay zeka ayıklayıp konuşma sesini ön plana çıkarma yapmak için kullanılacak
Keşke öyle olsa...
Yapay zekanın işine yarayabilir, engellilerin işine yarayabilir.
Telefon cebindeyken yeterince gozlemleyemiyor ortami
nereyi çekecek? karşıyı çekemez ki? ergonomik olarak mümkün değil. Pil zaten yetmez. Bullshit
Son dedikodular için: https://www.macrumors.com/guide/airpods-ultra/
Burada şu da var, kamera kelimesini biz Türkçe'de 'video kamera' olarak kullanıyoruz, oysa 'camera' deyince kastedilen bizdeki 'Fotoğraf makinası', hatta burada o bile değil. Bu kulaklıklar, sızıntılara göre, 640x480 çözünürlükte fotoğraf çekecekmiş (görüntü algılayacakmış) ve YZye veri sağlamak için kullanılacakmış. Yani aslında bizim kullanımımız için sunulan bir video kamera değil, YZ için ekstra bir sensör olacak gibi, tabi ne kadar olabilecek görmek lazım, pil en büyük zorluk görünüyor.
Bana da yakın zamanda olmaz gibi geliyor ama mesela 10 yıl sonra derseniz? Olmaz demek olmaz.
@oniki apple bunu çıkarsın kış başlamadan çinden 4k'lısı gelir 😀
@oniki bence proje yanlış kamera değil kızıl ötesi algılayıcı daha mantıklı olurdu. veya benzeri
@hamitozlu İşte aslında onun gibi birşey de kızılötesi değil insanın görme aralığındaki frekansları algılıyor.