Mini İnceleme: Kiwi Buz Makinesi (Kim-4792)

Geçmişte kırk çeşit buz kalıbı almama rağmen hiçbiri tam memnun etmedi. Açık yapıda olanlar koku yapıyor, kapalı olanlardan buzu çıkartmak eziyet. Buz poşetleri iyi sayılır ama doldurması biraz zor geliyor, bir de ne kadar dikkat etsenizde bardağa ufak naylon parçaları gidiyor gibi geliyor bana.

Geçen kış bu makineyi nispeten uygun fiyatla görünce almıştım, ancak denemek kısmet oldu.

Kullanım kılavuzu vs. oldukça yetersiz, gerçi makinenin pek bir karmaşıklığı da yok. Suyu doldurup düğmeye basıyorsunuz, 10 dakika kadar sonra ilk buzlar sepete düşüyor. Ürettiği buzlar ufak, yüksük büyüklüğünde. BÜYÜK / KÜÇÜK diye ayar koymuşlar hesapta ama ikisinde de hemen hemen aynı buz üretiliyor. Buzlar ufak olunca içeceğin içinde hızla eriyor, içeceği de sulandırıyor tabii.

Makine çalıştığı sürece sürekli buz yapıp sepete atıyor. Soğutma işlevi yok, kapatırsanız buzlar eriyor. Parti vs. bir ortamda sürekli taze buz üretmesi işe yarayabilir de, evde tek başınaysanız bir içecek için makineyle buz üretmek pek mantıklı ya da hesaplı değil. Yaz sıcağından delirmişken 10 dakika buz beklemek de olacak iş değil. 1kg falan buz ürettirip, poşetlere koyup buzluğa kaldırmak mümkün ama, bilmiyorum ne kadar pratik kabul edilir bu. Ben açıkçası normal buz poşetine dönmeye kadar verdim, mutfakta böyle bir makine tutmanın benim kullanım şeklimde bir anlamı yok.

Çok fazla mekanik hareket içeren bir cihaz, tüm parçalar da ince plastikten üretilmiş, yoğun kullanımda ömrü fazla olmayacaktır tahmin ediyorum. Ben 2000TL gibi bir fiyatla almıştım, şimdi 8000-9000 olmuş ki bence çok fazla.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Tüm blog yazılarını gör