BBC, Fransızların niye ota boka hayır dediklerini ele almış. Hayatta zaten pek faydası yok bu insanların. Efel gibi bir ucubeyi başkentine koyan bir milletten ne beklersin ki?
#Fransa #BBC #akış #konudışı
http://www.bbc.com/travel/story/20190804-why-the-french-love-to-say-no

French Kiss'i bulmuş bir milletten her şeyi beklerim.
Bizde böyle öperiz 😀 https://www.youtube.com/watch?v=UWUGFuz8rjg
@gugukkuscusu Formalite hocam onlar. Sanki french kiss kavramı olmadan önce bunu yapan yok muydu?
Bence vardı. Gereksiz ve alakasız bir milliyetçilik olmuş.
@salledacil Doğrudur yani illaki bir sebebi, açıklaması vardır fakat dediğim gibi bu kadar temel bir şeye böyle biri isimlendirme konulmasını ben saçma buldum.
Fransızlar ateşli ise bizimkiler yangın yeridir heralde. Bununla ilgili bir araştırma okumuştum hatta.
Azgınlıkta ilk 5-10 ülke içerisine giriyorduk yanlış hatırlamıyorsam.
Mesela çevrede fransız öpücüğü ne desem bilmeyecek tonla insan var ama bilmediği halde bu eylemi gerçekleştiriyorlar o insanlar.
Benim de eleştirim buna aslında.
@salledacil Bence baya aynı şey hocam. O iki kelime genelde birlikte kullanılır zaten.
Eş anlamlı desek de çok yanlış olmaz. Yemek misali yani. Aç olursan zaten iştahlı ve istekli olursun.
Karnın toksa ne iştah kalır, ne istek.
Çok da böyle konuları tartışmaktan, dillendirmeyi doğru bulmuyorum yada hoşlanmıyorum ama kendi fikrimi söylemek istedim.
Ne demek Fransızların hayatta pek bir faydası yok? Şaka mı? 😂
Adamlar, Avrupa'nın göbeğinde monarşiyi devirdi; daha ne yapabilirler anlamadım açıkçası? Bizde de her şeye evet deniyor ama faydasını göremiyoruz bir türlü!!!
Onların herşeyi balondan ibaret. Şarap desen bizde de biz güzel şaraplar var. Milletçilik desen bizde alası var. Onların milliyetçilik balonunu zaten hitler patlatmıştı.
Fransızlar gerçekten ne Türkler gibi savaşçı ve devlet geleneği olan bir millet, ne Almanlar gibi disiplinli ve mühendis ne İngilizler kadar ileri görüşlü ve azimli ne Amerikalılar gibi kültür üretilen bir millet.
Haftada 3 gün tatil yapan,ayda 1500-2000 Euro ve 30 metrekare stüdyo dairede yaşayan, bisikletle işe giden gelen, hayatını tatil için ve hafta sonu arkadaşları ile restoranda içmek ve eğlenmek için planlayan bir millet.
Kısaca her şeyden biraz ama hepsi bu! Zaten büyük bir göçmen sorunları var! Sabahları Paris'te metroya binin her 10 zenciye 15 zenci düşüyor, araki Fransa'da Fransız bulasın. Zenciler ve Araplar Fransızları asagiliyor. Onun için nerede zenci ve Arap varsa herkes kaçıyor o sempten, hatta bir Arap arkadaş taşınırken sordum neden gidiyorsun diye, çünkü her yer Arap doldu dedi, buda Arap oda ama bu artık kendini Fransız görüyor!
Bide bu zenciler Araplar ha bire çocuk yapıyor ama Fransızlar köpek besliyor 50 sene sizce ne olur?
Fransızlar sanat anlamında başarılılar. Mühendislikte de Almanlar kadar olmasalar da iyiler. Ayrıca bu arap muhabbetini bizdeki suriyeliler için de söylemek mümkün.
700 mil'e dinozor diktik, Fransız haddini bilsin.
Ortaya karışık olsa?