TeknoSeyir için sıfırdan tasarlanan kasa TeknoKüp Mod 1

TeknoSeyir'in en sıkı ve yetenekli müdavimlerinden İsmail Ozan İzci, TeknoSeyir için bir kasa tasarladı ve kendi elleri ile üretti. Bu bölümde Can ile kasanın yapım aşamasını ve üretim tekniklerini bize anlatıyorlar. Daha sonra içine sistem de kurulacak.

Asaltek'e ulaşmak isterseniz link burada.

Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY

Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/

TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT

Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 233

li-ion pillerde sağlık
Li-ion pilerin kullanımı üzerine bir süredir araştırma yapıyorum ve sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim
Öncelikle lityum ion pillerin sağlığını korumak eski pillerin sağlığını korumaktan daha farklıdır bunun sebebi hafıza etkisidir Özellikle nikel kadmiyum döneminde piller, tam şarj olmadan şarja, ya da batarya tam dolmadan şarj ile irtibatı kesildiğinde içerisindeki kullanılmayan atomlar donmaktaydı. Lityum iyon pillerin ise belli bir şarj döngüsü vardır ve bu döngüde sağlıklıdır
Şimdi lityum iyon pilerin sağlığını arttırmak için gereken önerilerden bahsedeyim

li-ion pillerle ilgili yapılması ya da yapılmaması gerekenler:

1. pili her fırsatta şarja takın. li-ion pil ne kadar aktifse o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur.

2. li-ion piller sonuna kadar bitirilmemelidir. sürekli bunu yaparsanız kimyasal olarak pile hasar verirsiniz.

3. sabaha kadar şarjda bırakabilirsiniz. problem olmaz (orjinal şarj aleti ve pil olmak kaydıyla).

4. 2-3 ayda bir, sadece 1 defaya mahsus pili sonuna kadar bitirin ve sonra kapalı olarak %100'e kadar doldurun. bu sayede pil ölçer kalibre olur ve daha doğru yüzde değeri gösterir.

5. li-ion pillerde hafıza etkisi olmaz. ni-mh pillerden çok farklıdır. ayrıca yaklaşık olarak sabit bir döngü sayısı vardır. Bir döngüyü tek seferde de yapabilirsiniz (%100'den sonuna kadar harcayıp %0'a inmek=1döngü ) ya da birden çok seferde de (%100'den %50'ye inip şarja takmak, ertesi gün yine %100'den %50'ye inmek=0.5+0.5=1 döngü).

6. Pili her fırsatta şarja takarak hem döngü süresini uzatmış olursunuz (yani 1 döngüyü belki 2-3 günde tamamlamak) hem de pili aktif tutarak sağlıklı kalmasını sağlarsınız.

7. li-ion pillerin en büyük düşmanı sıcaklıktır. kullanım, şarj ya da saklama durumlarında mutlaka fazla ısınmasına izin vermeyin. kesinlikle çok sıcak ortamlara (yazın doğrudan güneş ışığı altına uzun süre, kapalı araba içinde, ısıtıcı, fırın gibi cihazlar üzerine) bırakmayın.

8. şarj sırasında cihazınız ister istemez ısınacaktır. siz şarj sırasında cihazı kullanırsanız aynı zamanda işlemci, ram vs gibi donanımlar da kullanılacağı için daha da fazla ısınacaktır. yani bu durum bataryanızın ömrünün kısalmasına sebep olacaktır. mecbur kalmadıkça şarj sırasında cihazı kullanmamaya özen gösterin.

9. aynı şekilde cihazınızı bir kılıf ya da koruma içerisinde kullanıyorsanız, bu kılıf şarj sırasında cihazınızın fazla ısınmasına sebep olabilir. mümkünse kılıfı çıkartarak ve cihazı dock üzerine yerleştirerek, ya da ısıyı kolayca dağıtacak bir konumda (dik olarak ya da batarya yukarı gelecek şekilde ekranının üzerine yatırarak) şarj etmelisiniz. şarj sırasında fazla ısınacak kapalı, küçük ortamlardan kaçınmalısınız (açıkçası bu kılıf çıkarma olayında ben üşeniyorum biraz 🙂

10. mümkün olduğu kadar orjinal şarj cihazı kullanmaya özen gösterin. ya da orjinal cihaz değerleriyle aynı olan ve kaliteli malzeme kullanılmış cihazları kullanın. düşük amper çıkışlı şarj cihazları bataryanın şarj tutma kapasitesini düşüreceği gibi yüksek amperli cihazlar bataryanın fazla ısınarak patlamasına sebep olabilir.

11. Cihazınızı uzun süre kullanmayacaksanız ve saklayacaksanız, batarya seviyesi %50'ye yakın bir değer olacak şekilde ve serin bir ortamda saklayın.

bir de çok sorulan, "telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli?" sorusunun cevabı:

1. Telefonu açın. Kullanmadan tam şarj oluncaya kadar şarj edin.
2. Şarjdan çıkarın ve telefon kapanana kadar kullanın. Arada şarj'a takmayın.
3. Daha sonra şarja takın ve %100 şarj edin. Tam dolumdan sonra 1-2 saat daha şarjdan çıkarmayın.

Bu şekilde telefonunuzdaki batarya göstergesi kalibre olmuş olacak ve doğru bir değer gösterecek. Ancak sadece 6-7 ayda bir yapın. Daha sık yapmayın! Bu işlem sadece batarya göstergesi kalibrasyonu içindir. Hatam ve eksiğim varsa belirttiğiniz taktirde düzeltirim.
Kaynak http://www.apple.com/batteries/

Apple - Batteries

Learn about the rechargeable lithium-based technology in your Apple laptop and iOS devices. Get tips for maximizing battery life and lifespan.
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 11