Paypal Nakit Kart

PayPal Nakit Kart'a alternatif olarak Enpara kullanabilirsiniz:
https://teknoseyir.com/inceleme/tum-detaylariyla-enpara-com-incelemesi-rehberi

⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔
15.04.2016 tarihli düzenleme:
PayPal Nakit Kart programı sonlandırıldı. Ayrıca kartı satın alırken ödenen bedelin karta tekrar yansıtılacağı belirtildi. Kartınızı çöpe atabilirsiniz. :) https://www.paypal-nakit.com/tr adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔
11.04.2016 tarihli düzenleme:
PayPal Nakit Kart, Türkiye genelinde yeniden yapılanmaya gittiği için satışları durdurulmuştur. Ayrıca yıllık para çekme limiti 300 TL olarak güncellenmiştir. Ayrıntılı bilgiyi web sitelerinden bulabilirsiniz.

⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔⚠️⛔

Merhabalar herkese. Bugün Türkiye’de ve #Teknoseyir kullanıcıları arasında oldukça popüler olan bir ön ödemeli karttan bahsedeceğim: PayPal Nakit Kart #PayPal #PayPalNakit #akış

Kart başta PayPal olmak üzere TEB ve İninal firmalarının ortaklığı ile piyasaya sürüldü. Ön ödemeli kısmının altını çiziyorum. Bu kart bir banka hesabına bağlı değil ve olmayan parayı harcatmıyor. Ayrıca TEB ile anlaşmalı olduğu için TEB bankamatiklerini ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Başlıklar halinde incelemeye devam edeceğim.

KARTI EDİNME SÜRECİ:
Nakit kartınızı internet üzerinden ya da satış noktalarında alabilirsiniz. İnternet üzerinden alacağınız zaman adres ve kimlik bilgilerinizle başvurunuzu yapıyorsunuz. ( https://www.paypal-nakit.com/tr ) Kartınız Kuryenet firması tarafından adresinize ulaştırılıyor. Size ulaşması en az 1 hafta sürüyor. PayPal Nakit Kart destek hattına e-posta atarsanız size barkod numarası veriyorlar. Kuryenet firmasını arayıp bu kodla kartın akıbetini öğrenebilirsiniz. Kurye geldikten sonra ücret ödemeden kartınızı alıyorsunuz fakat karta yapılan ilk yüklemeden 4 TL kurye ücreti kesiliyor. Kartını satış noktalarından almak isterseniz 5 TL ücret ödemeniz gerekmekte. Kartı şu mağazalardan alabilirsiniz.
- Teknosa
- Migros
- D&R
- Bazı PTT şubeleri

 

KARTI KULLANIMA AÇMA:
Kartı kullanıma açmak için https://www.paypal-nakit.com/tr adresini ziyaret edip üst menüden Kullanıma Aç butonuna tıklıyoruz. Daha sonra T.C kimlik numarasını ve kartın arkasında ki barkod numarasını girerek devam ediyoruz. Açılan sayfada adres ve doğum tarihi bilgileri görünecek. Kontrol edip devam ettikten sonra sisteme giriş yapmak için kullanacağımız e-posta adresini giriyoruz.
Bu aşamadan sonra iki durumla karşılaşabilirsiniz. Eğer 15, 16 ya da 17 yaşlarında iseniz sizden sisteme giriş için parola belirlemeniz gerekecek. Fakat 18 ve üstüyseniz sizin için PayPal hesabı gerekecek. Zaten girdiğiniz posta adresine PayPal hesabı tanımlı ise PayPal’a giriş yaptıktan sonra sizin de kartınız kullanıma açılacaktır. Kartınızın şifresi SMS olarak gelmektedir. Kartı 18 yaşında küçükken aldıysanız ve kullanmaya devam ederken 18 yaşına girdiyseniz sizin için de PayPal hesabı gerekecek 🙂 Bu arada PayPal hesabıyla giriş yaptığınızda kart otomatik olarak hesabınıza ekleniyor.

 

PAYPAL ve PAYPAL NAKİT KART’IN BİRBİRİYLE BAĞLANTISI:
İlk olarak şunu belirteyim: PayPal ve PayPal Nakit Kart bakiyeleriniz birbirinden bağımsız olarak çalışmakta. Yani PayPal hesabınıza gelen para karta, karta yatırdığınız para PayPal hesabında görünmez. Kartı kullanıma açtığınızda 18 ve üzeri yaştaysanız kartınız PayPal hesabına otomatik olarak ekleniyor. Yani PayPal üzerinden alışveriş yaparken kartınızı kullanabiliyorsunuz. Tersini düşünürsek PayPal bakiyenizdeki parayı Online İşlemler sayfasında kartınıza 1TL kesinti ile aktarabiliyorsunuz.

ONLINE İŞLEMLER:
https://www.paypal-nakit.com/tr adresine giriş yapıp SMS doğrulamasını geçtikten sonra Online İşlemler sayfası açılacaktır. Kart herhangi bir bankaya bağlı olmadığı için buradaki işlemler oldukça kısıtlı. Mesela para gönderme, fatura ödeme gibi işlemler yapılamıyor. Online işlemler sayfasında şunları yapabiliyoruz.
- Yaptığımız son işlemleri, kalan yıllık limiti görebiliyoruz.
- Karta PayPal bakiyenizden para yükleyebiliyoruz. (1 TL komisyon kesiliyor.)
- Kartı komple kapatabiliyoruz. Bu işlemden sonra kart POS, bankamatik ve internet alışverişlerine kapatılıyor.
- Adres bilgileri düzenlenebiliyor.
- Kart şifresi değiştirilebiliyor.

 

PARA YATIRMA/ÇEKME ve KULLANIM ÜCRETLERİ:
- TEB ATM’lerinden para yükleme ve çekme > Ücretsiz
- Yurt içi ve yurt dışı diğer ATM'lerden para çekme > 5 TL
- Migros’lardan para yükleme > 2 TL
- PTT şubelerinden para yükleme > %1
- PayPal bakiyesinden karta para aktarma > 1 TL
- Aylık kullanım ücreti > Ücretsiz

PARA YATIRMA/ÇEKME LİMİTLERİ:
Para çekerken
- Günlük > 300 TL
- Aylık > 1000 TL
- Yıllık > 2000 TL
Para yatırırken
- Tek seferde > 300 TL
- Yıllık > 5000 TL
PayPal bakiyesinden karta para aktarma
- Tek seferde > 800 TL
- Günlük > 800 TL
- Aylık > 4000 TL

 

GENEL DEĞERLENDİRME:
PayPal Nakit Kart’ı almak için nedenler
- Eğer sürekli PayPal üzerinden ticaret yapıp para kazanıyorsanız paranızı çekmek için banka hesaplarıyla uğraşmak yerine Nakit Kart’ı kullanabilirsiniz.
- PayPal ile alışveriş yapacaksınız fakat eklemek için kartınız yoksa yine kullanabilirsiniz.
- MasterCard destekli bir siteden alışveriş yapmak için kullanabilirsiniz.
- İhtiyaç olduğu zaman ATM’de para çekme ya da para yatırma işleriniz içinde kullanabilirsiniz.
PayPal Nakit Kart’ı almamak için nedenler
- PayPal bakiyesinden para yüklerken 1 lira ücret alınıyor. İki servis de PayPal’a ait olmasına rağmen böyle bir ücret alınması uygun değil.
- Yıllık 5000 TL’den fazla harcama yapılmıyor. Daha fazla kullanacağınızı düşünüyorsanız banka kartlarına yönelmelisiniz. Çünkü bu limit arttırılamıyor.
- TEB bankamatikleri her yerde bulunmuyor. Diğer bankalara göre çok daha az.
- Günlük para çekme/yatırma üst limiti 300 TL. Daha fazla para çekmek ya da yatırmak için ertesi günü beklemek zorundasınız.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Eğer ki 18+ yaşında iseniz size tavsiyem Enpara almanızdır. Hem bankacılık işlemlerini ücretsiz yapabilirsiniz hem de üst limit derdiniz olmaz. Onun incelemesine de şuradan ulaşabilirsiniz: https://teknoseyir.com/inceleme/tum-detaylariyla-enpara-com-incelemesi-rehberi

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Hoşça kalın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Bu ürünle ilgili tüm incelemeler