Nintendo, video içerik üretenleri rahat bırakacağız demiş #Nintendo #NintendoSwitch
Teknoseyir gündemi
#TeknoYardım#wolverine#Computex2026#ControlResonant#yardım#RetroPC#TombRaider#OyunGündemineMalzeme#DubleksPC#AceCombat8Son bir saat içinde 216 ziyaretçi, 15 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.

@gamsizm @nuguryurtsever
Hadi bakalım inş...
@nuguryurtsever Açık açık demişler valla
@nuguryurtsever bence sizde yayınlarda onlardan kodlu olarak ve blurlanmış olarak kullanın yeter bence
@sezers Yav adamlar para bile kazanabilirsiniz demiş ne gerek var blura 😀
Oyun firmalarının bu gerzekliğini zaten anlamak mümkün değil. Activision'dan Black Ops 4 incelemesinde kullandığımız 28 saniyelik trailer görüntüsü için telif yedik mesela. Bütün inceleme boyunca kendi ellerimizle kaydettiğimiz dakikalarca görüntü var. Elde anlamlı görüntü kalmayınca başkalarının yaptığı gibi aynı görüntüyü döndürmeyelim dedik, fragmandan bir şeyler koyduk. Adamlar ne olduğuna bile bakmadan telif atıyor. Bu adamlar oyun yapıyor, biz de keriz gibi para verip alıyoruz işte.
@nuguryurtsever Oyun içi görüntüden çok fragmana karşı bir hassasiyet, var bazı firmaların
@melburg Zaten fragmandan yedik. Adamlar biz neye telif atıyoruz diye zahmet edip bakmıyorlar bile. Videoda 40 dakikanın üzerinde kendi kaydettiğim anlamlı görüntü var. Lan biz ne yapıyoruz diyen yok ama. Bırak gidip oyunlarını almayı, ben bu adamların oyunuyla ilgili içerik yapacağım öyle mi?
@nuguryurtsever Youtube botlarında acaba fragmandan görüntü gelince otomatik telif at diye bir şey mi var.
@melburg Sanki direkt Activision'dan yemiştik diye hatırlıyorum ben. İtiraz etmiştik, ama sonra ne oldu takip etmedim. Botlardan yemiş olsak zaten birçok kez daha yemiş olurduk muhtemelen diğer videolarda.
İnanması güç. 😀
Boyle seyler bize her zaman, konu video oyun bile olsa, bu isin bir ticaret oldugunu; onde cici Mario'lar, aslan Link'ler dolanirken arkada en sertinden kapitalist kurallarin uygulandigi dev firmalarin oldugunu hatirlatmasi acisindan iyi oluyor. Fanboyluk gercekten cok anlamsiz.
Nintendo içeriği yapmak için yanıp tutuşuyordum...
Valla geçen sene 2 tane yılın oyunu çıkardılar konuşmaya değer firma
@melburg Bizim elimizde cihaz yok, yine de konuşmaya çalışıyoruz. Kurcalama imkanı olmayınca da fazla detaya girilemiyor haliyle. Bilemiyorum, muhtemelen bir Switch sahibi için bizim konuşmalar yeterli olmuyordur. Döviz bu noktalara gelmeseydi çoktan bir Switch almıştım. Oynamak istediğim kamyonla oyun var. Sadece Zelda'yı oynayabildim.
@nuguryurtsever Benimki şuan yatıyor imkan olsa göndermek isterdim 😀
@melburg Cihazı alsak, oyunlar da ziyadesiyle pahalandı. Uzaktan bakacağım bir süre daha muhtemelen.
@nuguryurtsever Bu sene nintendo dan pek oyun gelmedi zaten bir Smash var düzgün. Bayonetta 3 gelsin yeter bana 😀 asıl benim istediğim 3. parti 3A desteği artması
@melburg Metroid Prime 4? 🙂
@nuguryurtsever Ondan hiç haber yok ki yav
Geçenlerde Nintendo Amerika'nın başındaki dayı, yapımının devam ettiğini falan söylüyordu. Belki bir duyuru falan gelir yakınlarda. Gerçi kimin geliştirdiği bile belli değil. Retro'nun yapmadığı kesin.
@nuguryurtsever Game Awards'ta bir şey çıkabilir diye dedikodu var ama hiç zannetmiyorum en son ekrana 4 yazıp geçmişlerdi. Bandai Namco yapacak diye dedikodu var
@melburg Game Awards'ta gelebilir evet. Ben Obsidian'dan gelecek duyuruya odaklandım bu arada. Bu hafta muhtemelen gündem yapamayacak olmamız kötü oldu. Obsidian hakkında yarım saat konuşamayacağız.
@nuguryurtsever Obsidian'ın oyunu bu xbox'a gelir mi yoksa yenisine mi kalır ?
@melburg Bu oyunun Microsoft ile alakası yok. 2K ile birlikte yaptıkları oyun bu. Geçtiğimiz gündemlerden birinde konuşmuştuk. Bütün platformlara gelir, daha önceden yapılmış başka bir anlaşma yoksa.
Ha Microsoft, bunu da satın almış mıdır bilemiyorum tabii. Ama pek sanmıyorum.
@nuguryurtsever Playstation'a da gelecek yani
@nuguryurtsever Ben de rocksteady'i bekliyorum, Superman oyunu gelecek deniyor. Superman fikir olarak benim aklıma yatan bir fikir değil çünkü şu çerez denen çete gibi düşmanların karşısında Superman çok dengesiz kalıyor bir üflese uçar adamlar. Herkesin eline kriptonitten sopa verip bağlamak çok ucuz gelir bana 😀 Eski bir oyunda şehrin canı vardı
@melburg PlayStation konusunu bekleyip görmek gerekecek. Bu oyunun yapımına Microsoft ile anlaşmadan çok önce başlamışlardı 2K'nin Private Division stüdyosuyla birlikte. Yani mantıken PS'e de geliyor olması lazım. Ama Microsoft, parayı basıp bu oyunun 2K tarafında olan haklarını da almış olabilir. Duyurulmadan bir şey demek zor.
Duyurulacak bu projenin yaratımıyla Microsoft'un en ufak bir alakasının olmadığına eminim. Microsoft'un düne kadar otomobil oyunları ile Halo ve Gears of War gibi ikinci sınıf "American power fantasy" işler dışında herhangi bir oyun yapabilme vizyonu olduğuna da inanmıyorum. 🙂 Bundan sonra bakalım neler yapacaklar. Ninja Theory'i falan Lionhead gibi çar çur etmezler umarım.
Rocksteady de umarım yine bir süper kahraman oyunu yapmıyordur.
@nuguryurtsever Bu obsidian komple Ms'e gitti mi yoksa anlaşma mı var aralarında bir nevi İmsoniac gibi, pek takip edemedim bu aralar gündemi
@nuguryurtsever Rocksteady net süper kahraman yapıyordur 😀 Warner ile göbek bağları var sanırım asıl ben Square Enix'in Avengers'ını merak ediyorum
@melburg Obsidian, komple MS'e gitti. Private Division, 2K'nın stüdyosu. Duyurulacak oyunsa Obsidian ve Private Division ortak yapımı. Birkaç yıldır geliştiriliyor.
@nuguryurtsever Orayı karıştırdım düzelttim hemen zaten 😀 Private Divisionda Kerbal'i yapan stüdyo filanda vardı hatta
@melburg Evet, ta kendileri.
@nuguryurtsever Bioware bugün blogunda yeni Dragon Age oyunu hakkında önümüzde ki ay bir şeyler göreceksiniz demiş Game Awards'ı kastediyor büyük ihtimal http://blog.bioware.com/2018/11/29/november-update/
@nuguryurtsever Bandai Namco geliştiriyor diyorlardı: https://www.eurogamer.net/articles/2018-02-08-yes-namco-bandai-is-working-on-metroid-prime-4
@melburg Dragon Age gelsin artık. Ha EA'in son yıllardaki projelerini gördükten sonra ne kadar iyi bir şey çıkar bilmiyorum tabii.
@prospektus Umarım doğrudur.
@melburg isterse yüzyılın oyununu yapsın Türkiye de kaç kişide var? Dünyada kaç kişide var? İçerik üretip inceledin bakıp kim almaya karar verecek. Nintendo bunu 10 yıl önce alacaktı kararı.
@picasso16 Dünya da çok popüler, indirim dönemlerinde en çok satan konsol şuan. 1.5 yıllık cihaz olmasına rağmen 20 milyon civarında 5 yıllık xbox one 35 milyonda.
@melburg okey Türkiye de ki kanal yapsa kaç türkiye dışından popüler olan yerlerden izlenecek?
@picasso16 Yav tabii ki diğer platformlar kadar yok ama baba oyunlarına yer verilmesinde kötü bir durum yok, bayonetta dediğin seri ölmüş hackn slash'e can vermiş bir oyun