Kendi #InternetDownloadManager uygulamamı yaptım.

Son güncellemelerde artık geri sayım koymuş IDM ve indirme butonunun aktif olması için bekletiyordu. Seri indirmelerde de geri sayım her dosyada sıfırlanıyordu. İllallah edip satın alacaktım ki neden kendim yapmayayım dedim.

#Antigravity ile Gemini Flash 3.8 Default ayarlar kullanıldı. 00:24'te ilk promptu vermişim. Şu an itibarı ile saat 01:34 ve denediğim tüm dosya uzantılarını yakalayıp indirebiliyor. Stream içeriklerini otomatik tanıyıp IDM gibi video köşesinde kalite seçenekleri ile birlikte indirme butonu çıkartıyor. Youtube da bu işe dahil. Sorun çıkartmadı, olmaz falan demedi. Denemek için GTA VI son videosunu kullandım hatta. Aynı IDM gibi açık paket şeklinde bir tane de tarayıcı eklentisi kullanıyor. Kolay yüklenmesi için programa tek butonla eklenti kurmayı ekledim. Ama geliştirilmesi, daha da kolaylaştırılması gerekli.

İlk sorunlar;
İlk yaptığında web arayüzü hazırlamıştı. Tarayıcı da açılıyordu arayüz. Ayrı uygulamaya çevirttim. Download butonlarına basınca otomatik algılamıyordu. Videoları algılıyordu ama illa play butonuna basmak gerekiyordu. Onu da sayfa yüklenirken algılayacak şekilde değiştirdim. İndirme hızı 1.7MB/s üzerine çıkmıyordu. IDM tarzı parçalara bölme ile birlikte onu da halletti.

Sonraki geliştirmeler;
Aklımdaki ilk geliştirme ise youtube'un değişen algoritma ve kısıtlamaları sebebi ile ona dinamik bir indirme operasyonu yaptırtmak. Butonu biraz küçülteceğim. İndirmeye başlamadan önce onay penceresi istemiştim. Yaptım dedi ama ilk denemede çıkmadı. Onu bir kontrol edicem. Kullandıkça da aklıma gelir.

BeğenFavori PaylaşYorum yap