BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Höşelek @benvaryaben

    membran klavye bu. benzerini kullanmıştım eğer bir gün tuşlarını çıkarıp temizlersen o çıt çıt sesleri eskisi gibi olmuyor haberin olsun. klavyede mekanik optikten başkası yaşan ayrıca

    • Tai per Dog Un @alipektas

      "eğer bir gün tuşlarını çıkarıp temizlersen o çıt çıt sesleri eskisi gibi olmuyor"
      Keycap'leri diyorsan sadece, incelemelerde bile çıkarıp takıyorlar, sanmıyorum öyle bir şey olacağını.

      "klavyede mekanik optikten başkası yaşan ayrıca"
      Sloganlarla yürümüyor iş. Neye göre kime göre yalan. Şahsi algılama da böyle slogan vari, temelsiz varsayımlar boş laf geliyor bana.

    • Höşelek @benvaryaben

      @alipektas ben kullandığım için diyorum. klavyenin üzerine küçük bişey dökülmüştü. tuşu çıkarıp sildim yıkadım geri takınca eskisi gibi çıt çıt etmediğini gördüm.
      yani çok temiz kullanırım üzerine bişey dökmem tuşu çıkartmam diyorsan sorun yok.

      ben şimdiye kadar bir sürü klavye değiştirdim. en ızın süre kullandığım gampower marka mekanik optik oldu. optik olduğu için tuşa basmama algılamama gibi bir problem yaşamadım. tuşları çıkarıp yıkadım yine sorun olmadı. yani ben bunu bizzat test ederek gördüm. temelsiz dediğin şey temelin kendisi. bozulacak bir parçası olmayan bir teknoloji bozulmaz. bu kadar basit.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @benvaryaben Çıkarırken yanlış çıkardın da bozuldu hocam belki, ya da tam takamadın. Ne bileyim ben, incelemeler YouTube'da gırla, tuşu da çıkaranı var.
      "bozulacak bir parçası olmayan bir teknoloji bozulmaz. bu kadar basit."
      Ya şimdi kocaman bi NE ALAKA yaaa. Aga cidden bu sitede bağlam kurma, ne yazdığını dönüp okuyup "ulen acaba mantıklı bir şey dedim mi hakikaten" diye kontrol etmeme sorunu var.

      İlk yorumunda ne demişsin: "klavyede mekanik optikten başkası yaşan ayrıca"
      Şimdi ne diyorsun, mekanik optik bozulmaz.
      İkisi aynı şey mi, yazdığını bi kendin okur musun lütfen.
      Yama sorunu da OLED'de var, kendi aydınlatması olmayan IPS piksellerinin de yanması mümkün değil. E o zaman ekranda IPS'ten başkası yalan. Kurduğun mantık bu kadar saçma. Mekanik optik bozulmaz (ki bu senin iddian) olunca diğerleri niye yalan olsun? Her klavye iki üç aya çalışmaz duruma geliyor da bi bu mu 25 yıl aynı şekilde çalışıyor?

    • Höşelek @benvaryaben

      @alipektas ben o razer klavyeyi de yıllarca kullandım. sonrasında tüm tuşları da çıkardığım olmuştur. bazı tuşlar nasıl çıkarırsan çıkar çıt çıt derinliği azalıyor. metal ve plastik iki parça zaten çıt çıt efektini veren. sen o tuşu çıkarırken ister istemez sistemin mukavemetini değiştiriyorsun. herşeyi geçtim plastik zamanla aşınabilir bir materyal zaten. razer diye her şey 4-4lük olmuyor. saçma sapan uyduruk bir sistem yapmışlar o da olmamış ben de seni uyarıyorum hepsi bu kadar

      bir switchin görevi belli zaten sinyal var yok. başka bir olayı veya görevi yok. geri kalan şeyler sertlik gibi hissiyati şeyler ki bunlar seçilebilir bir şey ve bu mekanik optik dediğim şeyin dışında kalan şeyler. mekanik optiğin de çıtlısı çıtsızı serti yumuşağı var. ben bunları tartışmıyorum ki. bir switch bozulmuyorsa tepki süresinde diğerlerinden daha iyiyse ne diyeceğim? ışık hızını aşan bir madde varsa söyle ona diyeyim ondan başkası yalan diye.

  • huseyin/azuren @hegemen

    Hayırlı olsun. geçmiş olsun 😀 Faturalar şişiyor orhan.

  • Reginald 'Bubbles' Cousins @digitalanimal

    bende buna niyetlendim ama tuf gamig k1 aldım. ama tuş ışıkları çok dandikmiş. steelseries apex 3 vardı önceden, yumruğu vurup ikiye ayırdıydım bişeye sinirlenip 🙂 bi gelsin de incele bakalım. belki buna geçerim

  • Jensen @tonga

    Bu Razer'ın yazılımından kaynaklı bir tuşta basılı kalma sorunu vardı. Hem mouse hem de klavyesinde yaşamıştım. Çözdüler mi bilmiyorum. Başınıza gelirse, klavye bozuk değildir muhtemelen 🙂