Millenicoma geçtim bakalım. 100/10 sınırsız. 5 ay sabit fiyat garantisi varmış 300 lira. 5 ay sonra da ne olacağına bakacağız artık. Cayma bedelimi de hemen hemen karşılıyor gibiler. Yarın gelip kuracaklar. Süperonline fiber altyapısı ile geçtim. Binaya kadar süperonline fiber var bizde. Kendim kurarım dedim de adam eve kadar fiber çekecekler deyince bir de bir sorun çıkarsa sorumluluk bizde olur o zaman diyince tamam dedim. (Bence hiçbir şey bilmiyor eve kadar fiber falan çekmeyecekler ama neyse binaya kadar fibere tamamım ben zaten). Modemde de wifi 6 yok dedi ama bana kalırsa wifi6lı modem gelecek 😂. Modem ve ont cihazı aylık 40 lira kirası var (300 liraya dahil).
Umarım mantıklı bir şey yapmışımdır daha ucuza bulamadım açıkçası internet.
Bende Comnet düşünüyorum. Peşin ödeme yapınca zamlardan etkilenmiyorsun.
Bakalım sevmezsem comnet denerim bir de
@deniz-fidan 6 ay boyunca başka firmaya geçemezsin.
@behzat geçerim taahüt yok neden geçemeyim.
@deniz-fidan BTK izin vermiyormuş.
@behzat muhtemelen fiber fiber arası geçilmiyordur vdsl ve türksat altyapısı da var onlara geçerim en kötü. Ya da direkt geçişe izin vermiyordur iptal eder yeni abone gibi başvururum
Modeme kadar fiber gelecek.
Umarım öyle olur ama sanmıyorum çünkü bizdeki altyapı öyle değil büyük bir ont cihazı var aşağıda ordan ethernet çekiyorlar.
@deniz-fidan Eski tip cihaz o. Switch var, ups falan var içinde. Ethernet kablosuyla dağıtıyordu.
Eskiden bulunduğum binada vardı. Arada bir ups bataryasını değiştirmeleri için şikayet kaydı açıyordum. Elektrik kesintisinde anlaşılıyor durum.
Doğrudan fiber çektikleri kutu şu:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/binadaki-superonline-kutusu-nedir.1974278/
O fiber oraya gelecek!!! 😂
@krycek yok işte eskisi var 20 ane ethernet takılı 😂
Aktivasyon-Kurulum ücreti almıyor mu?
Alıyor
100/20 gelmesi lazım.
İnşallah öyle olur sonuçta süperonlineda durum şu an 100/20
@deniz-fidan Türk Telekom altyapısı kullanan tüm firmalar (Türksat hariç) 100/20 olarak veriyor. Türksat müşterileri de port hızı olarak 20 alıyor ama Türksat kendi sunucularında 5 ile limitlediği için 5e limitliler.
@xahve öyleyse süper upload çok önemli benim için 5 ile ömrüm bitti gerçekten.
Millenicom superonline altyapısında wifi 5 modem veriliyor diye biliyorum. Superonline kendi abonelerine wifi 6 lı modem veriyor. Belki yeni seneyle beraber bu durum değişmiştir.
Wifi 5 de olsa çok sorun değil şimdiki de öyle zaten. Umarım 100/20 dir.