Günaydın #ikincielaraç fiyatları, 2023 Ocak ayı fiyatlarına kadar geri çekilecek. Gidişat bunu gösteriyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Rj0lnir @rj0lnir

    Türkiye'de bir ürünün fiyatının kalıcı olarak veya ciddi anlamda düşebilmesi için önce toplumun kafa yapısının ve yönetim şeklinin değişmesi gerekli. O da olmayacağına göre...

  • blog.yakupulutas.com @yhackup

    2 çekilir 5 biner. öyle araç fiyatları düşecek diye bekleme. en fazla 50-100 binlik balonlar söner.

  • Hamit ÖZLÜ @hamitozlu

    gayrimenkul fiyatları da aynı hatta kira fiyatlarının bile düştüğünü gördüm. Daha beter olsunlar

    • anıl @anil_

      Kiralık işi sıkıntı. Bulunduğumuz apartmanda 14500 TL'ye kirada oturanlar da var 2750 TL'ye oturan da. Aynı evler bu arada. Başka bir evi 16000 TL'ye ilan vermişler. Kısa sürede bir şeylerin düzelmesi çok zor.

  • alper212 @alper212

    Neyin düştüğünü gördünüz araç fiyatlarının düşeceğine karar verdiniz 😀 Keşke düşse de umut bağlamanın anlamı yok Türkiye'de.

  • Halid @abdhbal

    1 lira olması geren 1.25 den 1.10 a düşecek en fazla

  • Can Krmz @cnkrmz

    Düşmez diyenler terste kalanlar sanırım. Düşmesi demek hepimizin için iyi bir şey arkadaşlar.

    • anıl @anil_

      Düşmez diyenler realist olanlar. Arabayla hiç işim yok. Arabam da yok.

    • EmkanFurir @emkanfurir

      İlk arabama 12 sene bindikten sonra 2022 kasım matrah güncellemesi ile 0 km aracımı aldım keyifle biniyorum terste merste kalma yok, realist davranıyoruz sadece. Düşmez diyen herkese 2 senedir al satçı yaftası vurmaktan vazgeçip durumu kabullenmeniz lazım DÜŞECAĞĞĞH tayfası olarak. Şu an sadece çip-tedarik-bok püsür krizi diye gereğinden fazla şişirdikleri fiyatı kırıp kampanya yapanlar var ha bu arada kampanya araçlarının da donanımları kırpık, kırpık derken baz donanım olmalarından bahsetmiyorum örneğin citroen c5 aircross da cam tavan ve kablosuz şarj standart iken şimdi kaldırıp 40 ve 7 bin tl lik 2 opsiyon olarak eklemişler ama arabanın fiyatında total 130 bin TL indirim var 🙂 bunun gibi çok örnek var, hyundaisi ıvırı zıvırı aynı şekilde, kampanyalar geçici. EUR düşüşü sayesinde bu ay zam olmadı ama önümüzdeki 40-45 gün içinde alan arabasını alır sonra arkasından el sallanır.

    • EmkanFurir @emkanfurir

      @emkanfurir Gerçek bir düşüş olması için %50-60-70 ÖTV dilimlerine çoook fazla araç sokacak şekilde matrah güncellemesi gelmesi gerekir bu da ithalatı körükler. Bu yüzden matrah güncellemesinin pas geçileceğini veya "lite" bir versiyon olarak geleceği düşüncesi yaygın.
      https://forum.donanimhaber.com/sifir-arac-ve-arac-fiyati-teklifi-alanlar-2022--132918743-12340
      araç almayı düşünen varsa da bu konuyu takip etsin, piyasanın kalbi burada atıyor. Satış temsilcileri vs de konu içerisinde geziyor, araç almayı düşünenlere özel mesajla yardımcı oluyor.

    • EmkanFurir @emkanfurir

      @emkanfurir Ha bu arada, fiyatı düşen favori ilan ss'i filan atmakla uğraştırmadan şöyle söyleyeyim evet düşüş olan araçlar olabilir ama düşme sebepleri fiyatlarının zaten ederi olmayan fiyatlar olmasıdır. 400-700 bin TL aralığı tam bir çukur ve hiç bir araba doğru fiyatında değil, o aralıktaki araçların fiyatları gerçekçi değil. 2016 model 110.000 km seat ibiza satılan paraya 2-3 yaşında 40-50 bin km de fiat egea var, bu piyasa gerçekçi değil, ibizanın fiyatı %10-15 düşse bile düşüş oldu diyemem çünkü zaten o parayı hak etmiyordu.

  • Can Krmz @cnkrmz

    Biz gerçekleri konuşuyoruz, takip edip etmemek size kalmış.

    • anıl @anil_

      Gerçek; babamın 33 bine aldığı 2012 model aracı günümüzde 550 bine almak. Başka gerçek bilmiyorum ben. Biri çıktı ben ekonomiyi biliyorum diye her şeyi allak bullak etti şimdi de bu kadar bozulan ekonomi nasıl düzeltilecekse düzeltilmesini bekliyor halk. Ama o düzelme süresi 3 vakte kadar gibi... 3 saat mi 3 yıl mı 30 yıl mı belli değil. Komşumuz ev aldı evine taşınamıyor kiracı çıkmıyor diye evden. Apartmanda bi dairenin kirası 15 bin diğerinin 4 bin. Herkes papaz oldu birbiriyle. Benim bildiğim gerçek bu. Yazdığımdan beri aynı yerdeyim farklı yerden bakıyoruz olaya.

    • Can Krmz @cnkrmz

      @anil_ siyaset konuşmak yasak kardeşim.