Arkadaşlar öğretmen birine virüs programı (Windows) tavsiyesi lazım ne önerirsiniz? Malum pdf telefram çok sık kullanıyorlar usb disk trafikleri çok fazla akıllı tahtalar virüs kaynıyor. Cevval bir antivirüs gerekli.
Bilgisayarı halen almadık ip11 64 gb kullanıyor ben mecbuk air bak dedim ama bilemedim de windows hafızaydı ramdi daha dolu oluyor. Usb portu da lazım. O konuda da görüşlerinizi bekliyorum.
Webroot ya da bitdefender
AVG Free öneririm, kısayol virüslerini de yakalıyor, defender dan daha iyi.
Hocam paralı da olur yani o kısım sıkıntı değil.
@kortex Gerek yok, yıllardır free olanını kullanıyorum, flash belleklerdeki meşhur virüsleri yakalıyor, microsoft defender ın görmediği illetlerde başarılı.
Çok sık USB takılan, ne idüğü belirsiz yerlerden dosya indirilen pc'ler için gerekli.
@aliytrklkmz Senin testini görelim kral o zaman 😀
@aliytrklkmz Anladım kıral sana bu üslupla hayatta başarılar. 😀
@tarikkaya siz ne aldınız ?
Kaspersky aldım ben. Bedava sınırsız vpn de var.
eset
@burakozyurek size siz diye hitap eden birine gelip kral VS yazıyorsunuz birde bizim uslubumuza laf edip engelliyorsunuz. O başarıya sizin ihtiyacınız olacak. Ayrıca bilgisi ile öne cikamayanin böyle hemen saldırması çok hoşuma gidiyor. Acınası görünüyorsunuz. 😀😀 Hala test sonuvlwrini bekliyoruz senden de "kral". Oturduğun yerden sallamak yok öyle
Hocam Kaspersky 160 tl seneliği. + vpn sınırsız.
Eset ise 1000 tl civarı seneliği.
AV çözüm değil.
Okuldaki win7'li hurdadan bulaşıyor o virüsler. Ne yaparsan yap illa bulaşır o hurdayı kullandıkları sürece. Önce ondan kurtulmaları lazım. Kurtulamıyorlarsa da WhatsApp webden kendilerine atsınlar. Av çözüm değil bu işlere.
Tahtaların yenileri Pardus zaten virüs derdi yok. Onlarda ne var bilmem de, en kötüsüne bile win10 yüklenebiliyor tahtanın, ondan sonra da sorun kalmıyor. Onun yapılması lazım eğer hala 8 kuruluysa. Bir şey olmaz win10-11 ile o virüslerden genelde kurtuluyorsun. PDF'yi de indirmeyecek, zümreyse docx sınavsa kendi hazırlayacak yada docx yine. PDF devri geçti. Sadece çıktı alırken kendisi PDF olarak kaydedecekki bozulmasın.
Hüseyin hocam Mac alsak bu sorunlardan kurtulur muyuz?
@kortex Aslında en iyisi o da yarın bir gün ilçe milli eğitim bir iş çıkarır, muhtemelen sadece Windows 'ta çalışan bir zımbırtı başını ağrıtabilir. Düşük ihtimal ama mümkün. Hele idarecilik işlerinde falan e imza kullanıyorlar, velilere SMS gönderme sistemleri falan var hepsi Windows. Öyle bir şeylerle hiç işim olmaz diyebiliyor ise Mac alsın geçsin. Ben her hafta birinin flashını temizliyorum telefona takarak. Aynısını mac ile de yaparsın.
@huseyinekrem Sorun hurda mı yoksa Win7 mi? 😀
@alpi350 Sorun aslında o hurdanın win7 den başka bir şeye gücünün yetmemesi. 10 kurulup ölmeden çalışsa hiç bir sorun kalmayacak. 😀 2008 model işlemci +2gb ram var, hemen hepsi böyle makinalar. En çöpleri koyuyorlar. E benim öğrencilerimden yaşlı ya nasıl olacak, lise burası 😀
@huseyinekrem tamamdır hocam ileteyim ilkokul Türkçe öğretmeni idarecilik işine bulaşmaz büyük ihtimalle.
@huseyinekrem +2 GB DDR2 çubuk daha takılsa 10 kuruluyor aslında bu hurdalara. 4GB biraz sıkıyor ama daha önce söylediğiniz kullanımda sorun yaratmıyor yine. Ufak bi o.c'lemeniz lazım ama.
E5300'lü hurdayı bu şekilde hayata döndürdüm. Tabi ufak boyutlu bi SSD'de gerekecek. Tozdan yün topağı olmuş HDD ile olmaz o iş.
@alpi350 ya bir kuruş harcamaya niyetleri olsa i5 3470 + 8-16gbram + anakart 1250 falan pazarlıkla, zihniyet sorun. Birde PSU ölmek üzere 1k da ona yaz 😀
@alpi350 onu da düşündüm üzerinde 1+1gb var, 2 tek modül olsa kuracaktım ama şimdi DDR2 RAM ateş pahası ara bul....
@huseyinekrem Anakart üzerinde İ5'in fiyatı iyimiş, e versinler artık o kadarcık.
Ama PSU için 1K çok hocam. Ona bende karşı çıkıyorum buradan. 😀
@alpi350 ya 500 olsun, çöp psu takıpta başıma iş almak istemem benden bilirler.