Yeni bir elektrikli süpürge almam gerekiyor, önce Dyson'a bakayım dedim ama 5 6 bin liraya çıkmış başlangış fiyatları. O kadar yükselmeden parasını hak eden bir süpürge önerinizi alırım 😀 Güncel olarak ya da eskiden kullandığınız makinelerden önerirseniz sevinirim.
Edit: Evde kedi var 😀

Migrosta yüzde 25 indirim var bu gün son gün
Evde Dyson’un pilli dikey süpürgesi var, Türkiye’deyken de Rowenta’nın toz torbasız iyi bir süpürgesini kullanıyorduk. Performansları ikisinin de şahane olsa da temizlikleri dert. O toz haznelerini boşaltmak, arada temizlemek filan işkence. O toz, zibil, pislikle haşır neşir oluyorsunuz. O sebeple geçen sene Siemens’in toz torbalı bir modeline geri döndük. Ohh be dünya varmış. Toz torbası hayli geç doluyor ve performans düşüşü olmuyor. Bizde de kedi var ve kedi tüylerini de güzelce emdirebiliyorum.
Edit: sanırım Türkiye’de olmayabilir ama illaki benzer modeller de vardır. https://www.amazon.de/dp/B007MP7OP0/ref=cm_sw_em_r_mt_dp_DHHX7DN8RFS61CETWXX2
@coppermine Kaç tane filtresi var bunun?
@anil yanlış bilmiyorsam 1 tane. Sonuçta torbanın kendisi de filtre gibi birnevi.
Torba candır hakikaten. Hazde temizlemekten bıktık.
@coppermine Amazon'da satılıyor ama İtalya'dan yolluyorlar, 4700 lira. Güzel süpürge ama garanti sorunları oluşacaktır. Burada satılmadığı için malzeme, torba vs bulmak sıkıntı olabilir uzun vadede.
@anil aynen, garantisiz olarak almayın, ayrıca torbası başlığı fln da bulunabilir olsun. Benim tavsiyem modelden ziyade toz torbalı makineler üzerine.
Bende Miele c3 allergy var, alalı baya oldu fiyatını hatırlamıyorum güncel fiyatını da bilmiyorum fakat ben aldığım zaman Dyson'dan daha ucuzdu ve performansı en az Dyson kadar iyi. İsterseniz Miele'ye bir bakın, güncel fiyatları size uygunsa benim kesinlikle önerdiğim bir marka.
Miele'nin kalitesini performasını biliyorum ama sanki onlarda filtre yoktu.
@anil Filtre var, üstelik orijinal alırsanız toz torbasının da filtre özelliği var. Onun haricinde de süpürgenin kendi hepa filtresi var.
@onimarsynn Baktım şimdi güzel duruyor, döner başlığı var mı?
@anil Maalesef yok, döner başlığı ayrı satıyorlar. Aldığımda süpürge 800-900 gibi bir şeydi, döner başlık da 150-200 gibi bir fiyattaydı ama alalı 5-6 sene belki daha fazla olmuştur. Yani başlık şu an baya pahalıdır sanıyorum.
@onimarsynn garip bir şekilde şu ürün 1000 lira daha ucuz HB'de. Mavi renkli olanı ama 😀
@anil Gayet iyiymiş, satıcı güvenilirse ve bütçenize uygunsa güzel cihaz.
Hayvan varsa dönen fırça başlığı olanlardan bak
Toz torbalı modelleri var mı onların? Yazınca direkt torbasızlar çıktı.
Philips Marathon Ultimate XB9125/07 var bizde. Pek tavsiye etmem. Makine hantal. Malzeme kalitesi o kadar aman aman iyi değil. Turbo başlık falan da yok. Feci arttmış fiyatlar. Biz 2020 Kasımda 1750 tl'ye almıştık.
Cleanmax.
İhlas satıyor.
Müthiş bir makine.
ben eşime sulu olarak arnica bora serisi bir makine almıştım en temiz dedigin yerden bile çıkardıgı pislige şahidim fiyatı diger markalara göre çok güzeldi performansı fark atar...
dyson kullanıyorum 10 senedir. bir kere motoru yandı, servisci ilk defa gördüm demişti dysonda böyle bir şey. o zaman 6 senelik flndı ve hiç bakım yapmıyorduk. çekim gücü olarak diğerleriyle bir farkı yok bence. diğerlerinden farkı ergonomik olması, rahat kullanılıyor hortum dolanması dışında