Oyunu yanlışlıkla zorda mı açtım nedir? İkinci oynayışımda rezilleri oynuyorum. Ama işin garip tarafı, karşıma çıkan ordular minimum 100 süvarili ordular. 500 kişilik ve 200 süvari barındıran bir ordu ile 700 kişilik bir orduyu yenemiyorum. Acayip sağlam ordular çıkıyor karşıma sürekli.
İkna ettiğim klan asillerine bir çuval para döküyorum, maksimum 2 dakika sonra krallığı terkediyor. En çok dayananı oyunun günü ile 15 gün falan. Hiç yakmadıysam 2-3 milyon dinar para yaktım böyle. Allah'ta krallığı terk ettiklerinde varsa verdiğim şehir ve kaleleri de bırakıyorlar. Onlara kalmıyor.
Sonuç olarak oyunun zorluk ayarını üst level seçtim herhalde. Bir noktadan sonra bir arpa boyu ilerleyemiyorum. Ayarı değiştirmek için menüyü kurcaladım ama bulamadım bir şey. Gerçi oyunun bu zorluğu da ayrı bir zevk veriyor. Ama bu seviyede Kalradya'yı ele geçirmek mümkün değil. 14 bin kişilik ordu gördüm ya. Manyak mıdır nedir bunlar?
Benim ordumda 280 küsür süvari var, adamın ordusunda 140 civarı. Ben ilk oynayışımda böyle bir ordu ile 1.500-2.000 kişil orduyu yenerdim.


Daha gerçekçi olmuş 🙂
Bence bu da pek gerçekçi olmamış.
Bu dengeyi warband'da nasıl kurmuşlardı ya da kurabilmişler miydi merak ediyorum. Bunun daha gerçekçi bir şekilde sağlanabilmesi için gerçekten güzel bir yapay zeka çalışması yapmak gerekiyor çünkü. Örneğin güçsüz düşen bir krallık kendisini koruyabilmek adına diplomatik yolları kullanmaya çalışabilmeli. Yeri geldiğinde kendisine saldıran güçlü krallığa karşı başka bir krallığı kışkırtıp ona saldırmasını sağlayabilmeli. Aksi takdirde zaten güçsüz olan bir krallık barış teklif edebilecek ne toprağa ne de paraya sahip oluyor genelde. O zaman oturup ölmeyi beklemekten başka çareleri kalmıyor. Forumlarda diplomatik çıkar evlilikleri yapılarak kendilerine yandaş krallık bulabileceklerini düşünen insanlar vardı mesela. Bu tip şeyler yapmadıktan sonra en fazla XP boost verilir işte.
@ybahadir Bu arada konuyla ilgili olarak esc'de sefer ayarları menüsünden zorluk menüsünü kontrol edebilirsiniz. Yeni patchlerle yapay zekanın zekası bi tık arttı bana sorarsanız. Gerçekten taktik kullanarak yapmak gerekebiliyor büyük savaşları. Mesela karşı tarafın çok süvarisi olduğu durumlarda yakındaki ağaçlık bir bölgeye kaçıp savaşı burada yapmaya zorluyor yapay zeka. Bir şekilde gidip rahatsız etmek gerekiyor. Asillerin krallığınızı terk etmesi durumuna gelecek olursak bundan herkes muzdarip. 18K gücü olan krallığı bırakıp 200 gücü olan krallığa geçen bir aklı selim asil var benim save'imde de 😀 Bunun için mod kullanabilirsiniz dilerseniz. Çünkü bu bir tür mekanik falan değil, direkt oyun kırık.
@rozabay Bu da gayet güzel bir çözüm yolu gibi duruyor evet. Bu tür şeylerin oyunun çıkışıyla geleceğine inanıyorum. Bu haliyle bırakıp oyunu mod yapımcılarının kucağına atarlarsa cidden komik olur.
@rozabay EA olunca çoğu kişi oyuna gömülüp kendisini doyurdu. Şimdi ancak yeni patch geldikçe girip bakıyor insanlar oyuna. Oyunun competitive bir yanı olmadığı için 250K gibi bir rakamı tekrar görebileceklerine inanmıyorum. Oyunu seven kitleyi memnun etsinler yeter 😀
@rozabay İnsanlar biraz sabırsız. Bence bu oyunun EA çıkmasının en büyük nedeni de bu. Oyun çıksın diye darladılar şimdi 1 hafta patch'siz kaldık diye darlıyorlar. Bildiğin siber zorbalığa maruz kalıyor ekip 😀
@rozabay Yine talewords forumunda dolaşan bir reddit başlığı vardı. Birisi sanırım oyun dosyalarında dolaşarak bahsi geçen ancak şuan aktif olmayan bazı mekanikleri listelemişti. Benim şahsi fikrim bunların üzerinde çalışıldığı yönde. Şuan oyunda sadece bug fix, performans geliştirmeleri yapılıyor. Zemini güzel kurabilirlerse bunları çok daha rahat ve sorunsuz yerleştirirler oyuna sanki. En basitinden şuan skill sisteminin bilerek düzeltilmediği, sıfırdan yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını forumda bir moderatör açıkladı. Biraz sabır gerek sadece. Bir beklenti içerisinde olmadan bekleyip takip etmek lazım.
@rozabay Çok fazla crash olunca crash raporları da hayli fazla oluyor. Mutlaka bir öncelik sıralamaları vardır ve buna göre ilerliyorlardır. Örneğin kuşatma sırasında meydana gelen bi çökme ile kan davası görevinde genci birliğe alıp garnizona asker olarak koymak istenirken meydana gelen çökme onların gözünde bir değildir öncelik açısından. Bu arada evet bu genci kaleye koyma örneğini 5 dakika düşündüm önemsiz bir şey bulayım diye 😀 Çünkü her crash etkiliyor ister istemez oynanışı. Tabi sizin crash raporunuzu bilemediğimden bir şey diyemiyorum. Belki de çok sık oyunun çökmesine neden olan bir şeydir. O da Talewords'ün ayıbı artık.
Bu arada görsellerini verdiğim ordu ile savaş girdim ve kaybettim. 289 süvarim var, adamın 157 süvarisi var aradaki 250 piyade farkını kapatamadım. Kaydettim savaşa girmeden önce. F1+F3 yapmak yerine ordunun dizilimi ile falan taktik deneyeceğim. Bakalım.
@ybahadir Savaşlardaki asker sayısı kaç acaba? Şöyle bir şey var. Diyelim 500 kişilik olarak ayarlı ise 250v250 oluyor savaşlar. Ordunuzdaki askerler P menüsünde sıralandığı şekilde alınıyor içeriye. Örneğin en üstte 250 tane köylü gönüllünüz var ise ilk girişte 250 köylünüz giriyor. Askerler öldükçe peşine sıradan askerleriniz giriyor. En gelişmiş askerleri yukarıya alırsan ve okçu-atlı-asker dengesini iyi kurarsan daha rahat edersin.