Arkadaşlar iyi İngilizce öğrenmek için çalışma şekli nasıl olmalıdır.Duolingo gibi uygulamalar falan var ama düzen tutturamıyorum.
Dökümanları eksiksiz okuyabilecek ve konferansları rahatça dinleyebilecek şekilde İngilizce öğrenmek istiyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Halid @abdhbal

    İngilizce iki kademe diyebiliriz, okuma-dinleme ve yazma-konuşma, yani input ve output kısımları var. Input kısmı çok fazla tüketmekle öğreniliyor. Başlangıç için bu eğitim materyalleri oluyor tabii ama cümle yapılarını kavramaya başladığınızda günlük tükettiğiniz her türlü multimedya içeriği İngilizce'ye çevirmeniz gerek. Ne kadar İngilizce'ye maruz kalırsanız o kadar iyi. Başlarda grameri mükemmel yapmaya çalışmakla zaman kaybetmeyin çok fazla kelime öğrenmeye çalışın. Gramer zamanla iyi oturuyor zaten. İşin zor kısmı yazmak ve konuşmak, onlar da okuma-dinleme gibi çok fazla maruz kalma, pratik yapmakla oturan şeyler. O kısımda da öncelikle yazmakla başlayın. Yazarak hatalarınızı daha net fark edebilirsiniz.

    Eğitim materyalleri demiştim, o kısımda sizin öğrenme tarzınıza uygun bir materyal bulamazsanız kurslara gitmeyi deneyebilirsiniz, ilgili bir öğretmen sizin eksiklerinizi tespit edip oraları iyileştirmeye çalışır. Ama kursa gitseniz dahi her gün İngilizce içeriğe maruz kalmanız lazım, onu aksatmamak gerek.

  • Murat Şentürk @senturkmurat1999

    Podcast dinleyebilirsiniz. Bir çok ingilizce video, ders vs de var internette ama dinlemeyi doğrudan geliştiren şey bence podcast.

    • Fatih Demirağ @fatihdmrg

      Podcast biraz hızlı ilerliyor kelimelere yetişemiyorum.Okurken o kadar zorlanmıyorum.

    • Murat Şentürk @senturkmurat1999

      @fatihdmrg yavaşlatma seçeneği sunuyor uygulamalar. Ben mesela başlarda 0.8 hız ile dinliyordum. Bazen ben de ne diyorlar hiç anlamıyorum ama dinleye dinleye bir kulak dolgunluğu oluşuyor dile karşı. Film veya dizi izlemek bende o kadar işe yaramıyor çünkü altyazı oluyor, görsel ögeler çok. Dikkatim dağılıyor. Bence dinleme için en iyisi podcast. TED radio hour, Ted daily ve hidden brain tavsiyemdir. Alanınız ne bilmiyorum ama alanınıza hitap eden(ekonomi,psikoloji vs.) podcastlerde bulabilirsiniz.

  • Eren Hatırnaz @erenhatirnaz

    Film, dizi gibi şeyleri İngilizce altyazılı izleyerek, bilmediğin kelimeleri araştırarak pratik yapmanı tavsiye ederim. İlk başlarda filmin/dizinin eğlencesini bozuyor ama kendini geliştirdikte daha az araştırma yaparak izleyebileceksin. Bir-iki kere İngilizce altyazılı izleyip, sonra sıfır altyazı ile izlemeye çalışarak kendini test edebilirsin. Ek olarak telefonun dilini İngilizce yap, bir şey okuyacakken İngilizcesinden okumaya çalış. Bilmediğin kelimeler için yanında gezdirebileceğim küçük bir not defterin olsun. Gün içerisinde ara ara en baştan listeyi okuyarak pratik yap. Benim yaptıklarım genelde bu şekilde, tavsiye ederim.

  • Fatih Demirağ @fatihdmrg

    Teşekkürler kelimelere yetişebilmek adına güzel olur.

  • Yetkin @tozyet

    Oxford 3000 kelimelerini öğrenerek başlayın. Sitesi google mevcut. Ben bir süredir Bu kelimelerle içli dışlıyım. Gerçekten faydasını gördüm. Yazıyorum. Kopyalıyorum. Bu şekilde artık karşıma çıkan metinleri anlayabildim. Sadece ingilizce anlamlarına bakıyorum tabi

  • 3dfx @3dfx

    Wikipedia „on this day“ kismina bakabilirsin.