Arkadaşlar böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum bütcem az sizce nasıl eksik yada daha iyi nasıl olabilir 🤔
Ssd ve harddiskim var.
Monitör ise idarelik arkadaştan falan ayarlamaya çalışacam.


Arkadaşlar böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum bütcem az sizce nasıl eksik yada daha iyi nasıl olabilir 🤔
Ssd ve harddiskim var.
Monitör ise idarelik arkadaştan falan ayarlamaya çalışacam.


Son bir saat içinde 141 ziyaretçi, 9 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
O işlemciye o anakart sıkıntı olur uyarayım.
@umtk nasıl bir sıkıntı olur
Neden olur birde🤔🤔🤔
@mehmettustaa Anakart birinci nesil Ryzenler için işlemci ise üçüncü nesil normal şartlarda taktığında bu haliyle sistem çalışmaz. Anakarta Ryzen 3000 desteği verildiyse ve ilgili Bios'u kurman lazım ki çalışabilsin.
@umtk sıkıntı valla
Bilmiyorum am4 uyumlu 2side sorun olmaz diye düşünmüştüm 🤔🤔
anakart olarak b450 chipset bir sey tercih et. sanirim piyasadaki en ucuz b450 asagidaki anakart
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b450m-s2h-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,408189054.html
B450 bile alsa Ryzen 3000 serisi bir işlemcisi olduğu için gene Bios update yapması gerekecek. Eğer ilkel bir anakart alacaksa önce ikinci nesil bir Ryzen takıp güncelleme yapması gerekecek. Sonra 3200G takıp kullanabilir.
@orcun @mehmettustaa ilgili anakartın sitesine baktım. Ryzen 3000 serisi desteği son Bios güncellemesi ile koşullar altında gelmiş görünüyor. Ancak birinci nesil bir Ryzen takıp anakartı güncellemesi lazım ki sonra üçüncü nesil 3200G takabilsin.
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-a320m-s2hrev_10#support-dl
@umtk 1.nesil ryzen çevremde yok ki o iş çok zor
@mehmettustaa o zaman Ryzen 3000 serisi bir işlemci alıp uygun fiyata bir sistem toplaman zorlaşıyor. Çünkü şu an bu seriye native destekli en ucuz anakartın bile 1000TL üstü fiyatı var.
@umtk @umtk 1000tl mi işlemci 700tl 🙄
@mehmettustaa işte yeni Ryzenli bir sistem toplayacaksan uygun fiyata güncelleme yapmak için etraftan eski bir Ryzen bulman gerekiyor. Yoksa işin gördüğün üzere ekonomik olarak sıkıntıya düşüyor.
@orcun aynen
Eğer ucuza anakart yoksa beklemek daha mantıklı yada
Ryzen 3 2200g
@orcun Minimum B450 düzgün desteği olan bir kart alması lazım ama eski Ryzen bulma olayına takılıyor gene çünkü X570 uygun fiyatlı bir sistem için çok saçma bir çözüm oluyor.
@umtk ryzen bulamam yani zor iş
@orcun garantiye verse bile ekran kartı kullanmayacak gibi duruyor dahili grafiği o anakart zor besler gibi geliyor.
@umtk aynen vakit kaybı
@orcun nasıl anakart beslemez mi vega 8 i🤔
Anakartın o işlemciyi desteklemiyor. İşte destek listesi: http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-a320m-s2hrev_10#support-cpu
@cengiz Aynen
Bütün sistemi ne olduğu meçhul bir PSU'ya teslim etmek... Yapmayın böyle şeyler. Paradan kısılacak belki de en son parça olması PSU. New Yorkta oturuyor olsan sorun olmaz ama zırt pırt elektrik gidip glemesi yaşayan toplulumuzda fazla riskli. En kötü Xigmatek marka dahili PSU'lu kasalara yönelin. Frisby, everest falan aman deyim.
@huseyinekrem peki kasa ve psu öneriniz ne olabilir 🤔
@mehmettustaa ekran kartı yok gibi görünüyor sisteminizde 500W düzgün bir firmanın güç kaynağı işinizi görür. Kasa için ise fazla ucuz şeylere yönelmeyin üzülürsünüz.
@umtk hiç masaüstü düzmedim ve masaüstü bilgisayarım olmadı
Nasıl sıkıntılar olur hiç fikrim yok🤔
@mehmettustaa Bir gün bir bakmışsınız kasanın güç düğmesi basmıyor. Kasa portları çalışmıyor gibi bir durum olabilir. 😀 Bunlar ucuz kasalarda çok yaşan sorunlardır. Ayrıca malzeme kalitesi ve iç tasarımı kötü kasalarda sistem toplamak eziyete dönüşebilir. 😅
@umtk aynen çok doğru diyorsunuz arkadaşımda vardı power düğmesi içine gitmişti.
@mehmettustaa Alacağın en kötüsü bu olsun, fiyat anlamında daha iyisini bulabilirsin belki onu bilmiyorum. Benim kullandığım kasanın 500W olanı. Malzeme kalitesi çokta iyi değil ama sürücü kızaklarından kablo yollarına her şeyi var.
https://www.hepsiburada.com/xigmatek-ccc-ad34bt-u51-asgard-382-500w-siyah-usb-3-0-2-12cm-fan-kasa-p-BDUCZLKPC-346?magaza=Hepsiburada
@huseyinekrem High power öneririm hb biraz pahalı ama tbiyotikte bi tık daha ucuz ben kullandım kısa devre oldu (benim hatamdan) adamlar sıfırını gönderdi. Ayrıca çok sessiz çalışıyor. 400w olanı da var.
https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-500w-80-bronze-kirmizi-fanli-aktif-pfc-guc-kaynagi-hpe-500br-a12s.html
@maxemilian eyvallah sağolun
@umtk @orcun @cengiz Bir şey soracam peki rzyen 3 2200g ye bu anakart gider mi
🤔🤔
@mehmettustaa Gene aynı durum olur güncellemen gerekir B450 çipset uygun fiyatlı bir anakart bakmanı tavsiye ederim. İkinci nesil Ryzenler ile direkt uyumlu onlar.
@umtk B450ye bakim bakalım
BİZLERİ BÖYLE ÇÖP SİSTEMLERE BU PARALARI VERDİRENLER UTANSIN!!!
ESKİDEN 2 BİN TLYE DÖNEMİN EN İYİ SİSTEMİ DİZİLİRDİ.
@mikail-toretto aynen aynen