Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

Herkese Merhabalar,
Duydum ki Turkiye'de bir Xiaomi magazasi acilmis ve urunler satisa sunulmus. Eminim aranizdan birileri bu urunu orada gormustur.
Yaklasik 3-4 aydir bu elektrikli scooter'i kullaniyorum. Dolayisiyla asagida yazacaklarimi bir uzun kullanim testi olarak alabilirsiniz.
Scooter'in Malzeme kalitesi gercekten tartisilmayacak kadar ust seviyede. Eminim bir cogunuz Segway isimli markayi duymussunuzdur. Xiaomi Segway denilen bu markayi satin alarak kalite konusunda odun vermemeyi hesaplamis olmali.
Govde tasarimi neredeyse kusursuz. Neredeyse diyorum cunku bazi eksi noktalari var ve asagida bunlara da deginecegim. Malzeme kalitesi, saglamligi ya da surerken aldiginiz hissiyat gercekten urunun premium kalitede uretilmis oldugunu gosteriyor. Ancak az once de dedigim su eksi noktalar urunun katlanma mekanizmasi ile alakali. Katlanma mekanizmasinda kullanilan kilit sistemi gayet akillica ancak kilitte kullanilan metal zamanla asiniyor (bu zaman kimisi icin 1 ay) ve yenilemeniz gerekiyor. Yurt disinda bununla ilgili CNC ile cok sert metallerden yapilmis kucuk parcalar mevcut. Bir diger eksi puan alan kisim ise arka camurluk. Camurlugun altindan arka fren/stop lambasina giden kablo var. Bu camurluk tek bir noktadan govdeye bagli oldugu icin sarsintida tekere degebiliyor ve bu da bu kablonun asinmasina sebeb olabiliyor. Yine ucuncu parti saticilardan temin edebileceginiz 1 dolarlik 3d printed bir parca ile sorun gideriliebiliyor.
Gelelim Performans kismina;
Urun ozellikleri aciklamasinda 100kg MAX deniyor ama forumlarda vs gordugum o ki bu tamamen gereken hiz siniri vs icin. Ben 115kg ile hic sorunsuz sekilde kullaniyorum.
Cihazin iki adet modu var. Eco ve Normal
Normal modda 17mph yani 27.3kmh
Eco modda ise 8mph yani 12.8kmh hiza ulasiyorum.
Toplam yapilan mesafe ise 10 mil yani 16km (Normal modda tam gaz kullanim)
Cihazin batarya kapasitesi 7800mAh ve %0 dan %100 sarj ise 5 saatte tamamlaniyor. Sarj adaptoru ortalama bir laptop adaptoru boyutlarinda.
Cihazi katlayarak otobus metro vs yaniniza alabilirsiniz ancak sunu belirtmek gerekir cihaz 12.5kg. Ayrica ucak seyahatlerinde yuksek kapasiteli batarya yuzunden yaniniza alamayacaginizi da unutmayin.
8.5 inch lastik boyutu ile cukurlu ve bozuk zemin asfaltta biraz can sikabilir.
Dip not: Urunun cok sayida sahtesi internette satisa sunulmus durumda. Alirken dikkatli olmanizi tavsiye ederim.
Melih
Yazıyı bu metinle güncelleyebilirsiniz, güncelledikten sonra yorumumu beğenirseniz yorumdan metini kaldırabilirim 😀
Herkese Merhabalar,
Duydum ki Türkiye'de bir Xiaomi mağazası açılmış ve ürünler satışa sunulmuş. Eminim aranızdan birileri bu ürünü orada görmüştür.
Yaklaşık 3-4 aydır bu elektrikli scooter'i kullanıyorum. Dolayısıyla aşağıda yazacaklarımı bir uzun kullanım testi olarak alabilirsiniz.
Scooter'in Malzeme kalitesi gerçekten tartışılmayacak kadar üst seviyede. Eminim bir çoğunuz Segway isimli markayı duymuşsunuzdur. Xiaomi Segway denilen bu markayı satın alarak kalite konusunda ödün vermemeyi hesaplamış olmalı.
Gövde tasarımı neredeyse kusursuz. Neredeyse diyorum çünkü bazı eksi noktaları var ve aşağıda bunlara da değineceğim. Malzeme kalitesi, sağlamlığı ya da sürerken aldığınız hissiyat gerçekten ürünün premium kalitede üretilmiş olduğunu gösteriyor. Ancak az önce de dediğim şu eksi noktalar ürünün katlanma mekanizması ile alakalı. Katlanma mekanizmasında kullanılan kilit sistemi gayet akıllıca ancak kilitte kullanılan metal zamanla aşınıyor (bu zaman kimisi için 1 ay) ve yenilemeniz gerekiyor. Yurt dışında bununla ilgili CNC ile çok sert metallerden yapılmış küçük parçalar mevcut. Bir diğer eksi puan alan kısım ise arka çamurluk. Çamurluğun altından arka fren/stop lambasına giden kablo var. Bu çamurluk tek bir noktadan gövdeye bağlı olduğu için sarsıntıda tekere değebiliyor ve bu da bu kablonun aşınmasına sebeb olabiliyor. Yine üçüncü parti satıcılardan temin edebileceğiniz 1 dolarlık 3d printed bir parça ile sorun giderilebiliyor.
Gelelim Performans kısmına;
Ürün özellikleri açıklamasında 100kg MAX deniyor ama forumlarda vs gördüğüm o ki bu tamamen gereken hız sınırı vs için. Ben 115kg ile hiç sorunsuz şekilde kullanıyorum.
Cihazın iki adet modu var. Eco ve Normal
Normal modda 17mph yani 27.3kmh
Eco modda ise 8mph yani 12.8kmh hıza ulaşıyorum.
Toplam yapılan mesafe ise 10 mil yani 16km (Normal modda tam gaz kullanım)
Cihazın batarya kapasitesi 7800mAh ve %0 dan %100 şarj ise 5 saatte tamamlanıyor. Şarj adaptörü ortalama bir laptop adaptörü boyutlarında.
Cihazı katlayarak otobüs metro vs yanınıza alabilirsiniz ancak şunu belirtmek gerekir cihaz 12.5kg. Ayrıca uçak seyahatlerinde yüksek kapasiteli batarya yüzünden yanınıza alamayacağınızı da unutmayın.
8.5 inch lastik boyutu ile çukurlu ve bozuk zemin asfaltta biraz can sıkabilir.
Dip not: Ürünün çok sayıda sahtesi internette satışa sunulmuş durumda. Alırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Melih
yokuş çıkmalarda ve inmelerde durum nasıl. rejeneratif frenleme yok sanırım.
yokus cikmak biraz sikinti. senin kilona vs de bagli tabi. ben normal modda hafif bir rampa cikmaya calistim 17 mph den 5-6mph ye dustu. ama bulundugum bolge de duzluk oldugu icin sikinti cekmiyorum.
pili bittiğinde tekerlerde direnç oluyor mu yoksa normal scoter olarak kullanılabiliyor mu?
direnc olmuyor ancak normal kullanim icin agir kalir.
Bi tur atabilir miyim 😄
Bu ürün grubunun ana sorunu motorun ve pilin yere çok yakın olması nedeniyle su geçiş limitinin 2,5 cm olması. Yağmurda kullanmayın, su birikintilerinden geçmeyin diyor. Tropikal iklimdeki Malezya için pek doğru bir tercih olmadı ne yazık ki.
Bir diğer eksisi de katlama noktasından gıcırdamaya başlaması. 3D basılmış parçalar satılıyor, onlardan almak gerek.
katlama mekanizmasi icin cnc kesim bir parca ve 3d printed conta butun sesi kesiyor. yagmur konusunda katiliyorum sagnak yagista kullanilmamali. ben londra'da yasiyorum ince yagan yagmurda dashboard'u korudugum surece sorun olmuyor.
Merhaba @melihdalar 115 kg kullanımda sorun olmadığını belirtmişsin, bende almayı düşünüyorum ve deneme şansım yok referans olması açısından boy ölçün nedir ?
179 cm 115 kg. 182 boy 110kg arkadasim ogluyla beraber biniyor sorun yok
Uçaklara kesin alinmiyor mu? El bagaji olarak binemez miyiz ?
Yada bagaja versek?
@melihdalar M365 Pro olanını kullandımız mı? Bu konuda kıyaslama yapabilir misiniz?
Kullandim. Bir ekran farki var ustunde direkt hiz ve pil gostergesi mevcut. Pil %35 daha fazla gidiyor diyebilirim. Pil boyutu arttigi icin ayagini koydugun board'un uzunluguda biraz artmis. onun disinda bir fark yok diyebilirim
Değerler bana biraz yanlış geldi benimkinin genelde 25-26 larda son hızı ben 65 kiloyum 30-45 derece diyebileceğimiz yokuşları yarı hıza kadar düşerek çıka biliyorum genelde gazı köklüyorum 🙂 en fazla yüzde 90 a kadar şarj ediyorum yüzde 10 da yeniden takıyorum bu batarya ömrünü uzatmak için alacaklara aynısını yapmalarını öneririm bu kullanımda yokuşlu inişli karma bı parkur da ortalama 20 -21 km yapıyorum yüzde 90 dan 10 a cihaz sağlam yağmurlu havalarda kullandıkça biraz frenleri etkileniyo ama rejenereatif frende olduğu için sorun olmuyo sıkı bastınmı duruyo lambası çok enerji çekiyo yüzde 30 daha hızlı biter süspansiyon sıfır 😀 bence olması gerekirdi ama paket olarak bakıldığında güzel bı ürün kesinlikle oyuncuk değil gerçek bi taşıt ama bı anternatif olarak mesela ben İzmir'de yaşıyorum izbana bununla biniyorum 4-6 km daha uzak yerlere gidiyorum 2 vesayitle diyeceğiniz yeri bire düşüre bilirsiniz aynı şekilde kordon'da bostanlıda turluyorum böyle farklı keyifli bi ürün.. ha bide insanlar sürekli soru sorup size challenge lar önere biliyo şuraya çıkarmı bı çık bi in bı yak bı katla kaç yapıyo ne kadar şarjı gidiyo bide en çok soru bı şarjla ne kadar gidiyo yanına bi sırt çantası alıp adaptörünü içine atarsan sonsuza kadar :Dja skdk
Tusa bastiginiz zaman isik yaniyor mu?
@ecemeryem gecikmeden iade etseydiniz benimde ilk aldığım öyleydi sancılı bı iade sürecinden sonra ikinciyi aldım hepsiburada dan almıştım çalışmayanı ikincisi de gittigidiyor
Kick Scooter Türkiye olarak instagram sayfamıza bekliyoruz sizleri.
Türkiye'de Scooter kullanımını özendirmek ve sosyal paylaşımlar ile aktivasyonlar yapmak istiyoruz.
@kickscootertr takipte kalın!
@taxgun @ecemeryem mrb, hepsiburda.com üzerinden xiaomi scooter aldım ve çalışmadı, şarjda olmuyor. aynen sisizn anlattığınız gibi .iade işlemi başlattım galiba aynı şeyleri sizde yaşamışsınız. acaba nasıl bir iade süreci oldu veya ne yaptınız anlatabilir misiniz?
Ürünü aldığımdan beri çalıştıramadım yani harekete geçmiyor herhangi bir ince yönü varmıdır şarz alıyor lambaları falan yanıyor ama ittirip gaza dokunduğumda herhangi bir hareket yok yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Şarza taktığında şarz üzerindeki lamba yeşil yanıyorsa sıkıntı demek, yani şarj dolu olarak yeşil renk yanar. Muhtemelen sendede yeşil yanıyordur. Eğer kırmızı ysnıyor ise şarz ediyor demek. Birde aletin motorunun çalışması için biraz itmen gerek, o yüzden kick scooter deniyor. Yani ilk hızı sen veriyorsun. Bu iki seçenekte çalışmıyorsa @taxgun bana zamanında önerdiği gibi derhal iade et.
Çok teşekkür ederim o zaman iade etmek en güzeli ittirip denedim ama gaza dokunduğumda hareket vermiyor
Şarza taktığında ne renk yanıyor şarz aleti
@taxgun bana önerdiğini yaptım iade edip gittigidiyordan aldım , sıfır risk ürün sana geliyor sen açıp deniyorsun 5 gün içinde onaylıyorsun bozuksa iade aynı gün paranı da iade ediyorlar.muhtemelen benimle aynı durumu yaşamışsın. Geçmiş olsun iade et.
Şarza taktığımda kırmızı yanıyor dolduğunda yeşile dönüyor
En iyisi dediğin gibi iade etmek çok teşekkür ederim
Hangi satıcıdan aldın
Cepporttan gitti gidiyor üzerinden
Arkadaşlar benim ön lastik patladı yada indi nerede yaptırabilirim
Hamido kardeş ben sorunu çözdüm artık kullanıyorum çok şükür
Valla bildiğim kadarıyla iyi bir bisiklet tamircisi yapabilir
@tunakocaman34 ön lastikte motorda var. Zaten xiaomi scooter en zor iş lastik değiştirme ve tamir. Youtubeda bir çok video var.becerin iyi ise ve birkaç ekipman gerek sen yaparsın yoksa İzle sonra bildiğin bir bisikletçi veya motorcu dükkanından ustayada izlet çünkü motor ön lastikte lablasunu dikkatli çıkarsın.
@tahsinlapaci sevindin, hayırlı olsun tahsin bey. Güle güle kullanın , sıra aksesuarlarda ozaman, ayna, askı, çamurlık desteği felan.
@tahsinlapaci benim hiç adetim değil ama yurtdışı alışveriş gerekli oldu. Bende şu [TRY63.63 10% OFF]3D Baskı Çamurluk Çamurluk Destek Koruma Marş Kit Xiaomi için Scooter Aksesuarları Parçaları Yedek Setleri Tool Accessories from Tools on banggood.com
https://banggood.app.link/sDVx5RRmh7 aldım. 35 gün sürdü gelmesi ama sonunda geldi. Bunlara ilave birde dışbükey ayna aldım arkayı örmek için
Ben aldığımda 60 tl idi , kargo+kayıp garan+gümrük ön ödeme garantis 30 tl de ona ilava 90 tlye 35 günde geldi, tabi salgın yüzünden paketi 15 gün gümrükte beklemiş. Ama ben memnun kaldım, hemen taktım aksesuarları güzel oldu. Askı aparatına sadece 200 tl istiyorlardı bildiğin soygun. Ama şimdi gittigidiyorda var uygun ama tek tek satıyorlar yinede iş görür [TRY63.63 10% OFF]3D Baskı Çamurluk Çamurluk Destek Koruma Marş Kit Xiaomi için Scooter Aksesuarları Parçaları Yedek Setleri Tool Accessories from Tools on banggood.com
https://banggood.app.link/sDVx5RRmh7
Gittigidiyorda satıcı mnedimh(191) birçok parça var. Ben almadım ondan ben bangood tan hepsinie 90 tlye aldım ama sen ben beklemem diyorsan alınabilir. Aklınızda olsun
@taxgun @tahsinlapaci @tunakocaman34 @melihdalar @ecemeryem aslında herkes ilave yaptığı ekipmanı aksesurları nerden ve kaça aldığını yazsa çok bilgilendirici olur. Ayna, kask, askı, çamurluk, sire vb hatta omuz çantası felan gibi kıyafet aksesuarlarıda olur.
[TRY63.63 10% OFF]3D Baskı Çamurluk Çamurluk Destek Koruma Marş Kit Xiaomi için Scooter Aksesuarları Parçaları Yedek Setleri Tool Accessories from Tools on banggood.com
https://banggood.app.link/sDVx5RRmh7
Merhaba arkadaşlar katlandığı zaman gıcırtı yapmaması için takılan aparatı ve çamurluğun altındaki far kablosunu korumak için takılan aparatın linkini paylaşabilirmisiniz lütfen,teşekkürler..
Urunum kitlendi nasil acabilirim mi uygulamasina indirdim bağlandi hic bir sey olmadi lutfen yardim edin
millet fakirlikten çevreci oldu vay be