Sizden ricam asla sosis ,nughet belkide sucuk gibi şeyler almayın. Bağırsak kanseri vb yapabiliyormus.İnsan yiyeceği değil.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • OrcunFix @orcunfix

    Zaten alamıyoruz o yüzden sorun yok. 😀 Allah aşkına şarküteriyi böyle özel kasaplara gidipte '' BABACIM BANA BU HAFTALIK HEPSİNDEN YARIMŞAR KİLO SAR BAKALIM '' diyip alabilen kaldı mı yaw ? öyle kahvaltılarda çeçil peynirlerinin yanında dana jambon vs işte kayseri pastırması vs ? türkiyenin yüzde 95'inin alamadığı veya alamayacağı şeyler bunlar. Bizler sıradan çinko karbon vatandaş olarak ekmek yiyebiliyoruz işte arada pazardan sebze alabiliyoruz ay başı kıyma et vs belki alabiliyoruz o kadar.

  • Tarık @xahve

    İyi hatırlattın gideyim de Salam pişireyim 😀

  • Mücahit Köse @mucahitkose

    Sadece sucuk var vazgeçemediğim oyna devam ya 😀

  • Emre @emre64

    Bir iki marka sucuk dışında neredeyse hiçbiri masum değil. Onlar da hem pahalı hem de beklendiği kadar kaliteli değil zaten. Ben de bir süredir paketli et ürünlerini almıyorum ama sucuk için bir şey yapmam lazım, çok sevdiğim bir şey 🤣 Küçükken ev yapımı gelirdi tanıdık bir kurumdan, öyle bir sucuk bir daha yemedim. Kendi etimizle yaptırırdık.

  • Nakahella @nakah

    Ufak bir araştırma yaparsanız kanser yapmayan yiyecek bulamaz paranoyak olursunuz. Yeterince derine inerseniz su içmek bile zararlı kararına varabilirsiniz. Hatta "oksijen 90 yılda öldüren zehirli bir gazdır" fikri de çok yanlış değil.

  • Çağrı @cagri07

    Sadece bunlar değil; pastırma, füme et, sucuk, salam, paket kavurma vs aklınıza gelen her türlü işlenmiş et ürününde nitratlı tuzlar kullanıldığı için potansiyel olarak kanserojen. Hele ki sucuk yaptırdığınız kasap bu konuda bilgili değilse ve olması gerekenden fazla miktarda nitratlı tuz koyuyorsa çok daha kötü. Nitrat miktarını kısıtlamakta fayda var, hiç tüketilmemeli denilecek bir madde değil kâğıt üzerinde güvenli miktarı var ancak şu an ezberimde değil. Sadece bağırsak değil mide pankreas ve mesane tümörleri ile de ilişkili.

  • ati @atidulger

    Bu bahsettiğin ürünlerin içeriğinde olan kimyasallar her türlü peynirde ve kuru bakliyat hariç nerdeyse her gıdada mevcut. Gıdaya gerek yok hava durumu uygulamasından hke ine bak soluduğun havanın ne olduğunu gör. Dolayısıyla sadece keyif alarak yaşamaya bak ölüm her halükarda gelecek.